Profilový obrázek

Nosmall

Jiří Počta

Komentáře 12

Od nejnovějších
  1. Doktor Spánek od Stephena Kinga
    Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019)
    9.5
    Na tento film jsem se nijak extra netěšil, nic extra od něho nečekal, snad jen po shlédnutí prvního teaseru jsem odhadoval že může jít o dobrý film. Filmek si nehraje na klasické lekačky, bubáky, nechutné krvavé scény pro efekt atd. skutečně tu cítíme příběh který je opravdu silný až do konce. Absolutně nejlepší je Rebecca Ferguson kvůli ní bych šel na film do kina ještě jednou :-) Charakter zlej, zkaženej, mocnej, naprostá svině, kterou nechcete potkat, zkřížit jí cestu. Přitom svým způsobem charakterově velmi zajímavá i svým způsobem sympatická a ďábelsky krásná a projevující něco jako lásku nebo sympatie ? Co byla na plátně, nespustil jsem z ní oči a nesledoval nic jiného kolem včetně titulků. Pozor SPOILER: Cliffa Curtise mám jako herce moc rád škoda že skončil jak skončil ve filmu by zasloužil určitě o pár minut více.
  2. Vyvolený
    Vyvolený (2000)
    10
    Po předvídatelném konci Šestého smyslu jsem u tohoto celkem poklidně plynoucího filmu žádný finální zvrat ani nečekal. B.W. opět ukázal, že hrát umí, byť nijak opravdu zázračně, tak v této umírněné roli mi přišel ještě lepší než jako psycholog v Šestém smyslu. A jakožto příznivci komiksů se mi velice líbilo postupné uvědomování si dříve normálního člověka, že by mohl být něčím víc, a to bez použití nějakých barevných kostýmů.
  3. Skleněný
    Skleněný (2019)
    9
    Paradoxně se mi Skleněný docela líbil, ač mi přišel o dost dějovější než Rozpolcený, který je spíše jen psychologickým thrillerem s lehkým nádechem hororu kvůli několikarozpolcené osobnosti. Skleněný je dle mého úhlu více hororový. Velmi dobrý film. Dobrá pointa a dobré sdělení.
  4. Repo Men
    Repo Men (2010)
    8.5
    Příjemné scifi, sic né přímo z revolučním námětem, ale zajímavým provedením, navíc příjemné překvapí na konci.
  5. 21 Jump Street
    21 Jump Street (2012)
    10
    Jasně komedie ze střední ale trochu jinak, tak nějak v druhý půlce se to zlomí k výrazně lepšímu a je to nabušená jízda s výborným humorem, hláškama, nápadama a hlavně už se to v tempu nezastaví. Takže užít si nostalgicky v klidu první polovinu a pak si užít parádní "action-komedy" nářez!!! Moc dobré!
  6. Avengers
    Avengers (2012)
    10
    Vedel jsem už před shlédnutím, že se mi to bude líbit, akční sci-fi, to je prostě moje. Robert Downey jako Tony Stark, tedy Iron Man, byl nepřekonatelný a byl hlavní zbraní tohoto filmu, snad každá jeho scéna byla skvělá. Dále a opět si mě o něco více získali Chris Hemsworth a Chris Evans. Skvělý film plný skvělé akce, humoru a superhrdinů.
  7. To
    To (2017)
    10
    Jeden z nejlepších hororů za poslední dobu. I takhle by se to dalo říct. Bál jsem se že postava Pennywise bude zmrvená a že Currymu se to ani nevyrovná, byl jsem ale mile překvapen. Bill to prostě dokázal a zahrál na jedničku. Možná je to kino efekt, ale Pennywise na velkém plátně, to rozhodně fungovalo. Navíc výborně zvládnuté charaktery Billyho, Beverly a Richieho...a hlavně Pennywise, tančícího klauna.
  8. Strážci Galaxie
    Strážci Galaxie (2014)
    10
    Takhle si představuji pořádnou zábavu. Banda psychopatů zachraňuje galaxii a ještě si ze všech umí udělat pořádnou *rdel. Film si malinko pro sebe ukradl Rocket s hlasem Bradleyho Coopera. Hodnocení: Ultimátní kosmický orgasmus pro všechny fandy science fiction.
  9. To Kapitola 2
    To Kapitola 2 (2019)
    6
    Po velkém očekávání přišlo, jak už to tak bývá, trochu zklamání. Pro mě druhá kapitola představuje spíš zbytečné a strašně dlouhé pokračování skvělé jedničky. Neskutečně natažené scény a kam se podělo napětí? Lekačky jsou předvídatelné a místy i trochu směšné. Charisma dětské party je pryč a z filmu je jen průměrný horor "jednohubka" na konci jsem měl pocit jako když koukám na Avengers: Endgame (konec Tonyho) ale to není vše snad nejméně jsem čekal přeslazený konec, který tam být nemusel.
  10. Strážci Galaxie 2
    Strážci Galaxie 2 (2017)
    9
    Strážci nezklamali, vtipné, zábavné, akční, odlehčené.Ale měl jsem pocit, že se jedná spíš o akční pohádku, než o fanouškovskou fantasy s výbornými postavami, jakou byla jednička. Možná to bylo až moc přebarvené a možná až moc se tlačilo na pilu se smíchem. Závěr fajn, ale na mě už byl trochu přeslazený. Samozřejmě staronoví herci potěšili. Postavy byly opět dobře zvládnuté, snad až na dění kolem Nebuly.. Jednička měla také lepšího záporáka. Ale splňují vyšší level dnešních komiksových filmů, zda se mi, že to trochu přeplácaly a děj lehce odbyli.
  11. Avengers: Infinity War
    Avengers: Infinity War (2018)
    10
    Marvel je pro mě ikona.. Kdo tím žije, nemůže hodnotit jinak. Ovace skalních fanoušků, jako poblázněných..jo to je přesně ono co jsem cítil. Zábava a akce na maximum. Tentokrát dost na vážno! Dlouhodobé soužití s postavami a když dáte všechny ty jednotlivé filmy do finále tak grandiózního a s koncem tak šokujícím, že sem ani nemohl vstát z křesla. Strange moc dobře věděl co dělá, vždyť to i sám řekl. Proste Pecka
  12. Avengers: Endgame
    Avengers: Endgame (2019)
    10
    Jako fanoušek všech Marvel filmů, nemůžu tomuto kousku dát jiné hodnocení než 100% V tomto kousku je vše co od špičkového filmu očekávat, humor,napětí,drama. Byl jsem na tomto kousku s přítelkyní a na to že ona zrovna těmto typům filmů moc neholduje a skoro celý film jsem jí musel vysvětlovat která postava je která a co dela a proc to dela, i jí ukápla u filmu slza.. Za mě všem doporučuji..:)