ondrej-sladky

Ondřej Sladký

Komentáře 24

Od nejnovějších
  1. Nikdys nebyl
    Nikdys nebyl (2017)
    8
    Joaquin Phoenix je určitě jedním z těch nejlepších herců naší generace a filmy jako You Were Never Really Here, The Master, Joker a sposta dalších to jen dokazují. Phohenix tedy znova předvedl úžasný herecký výkon. U tohoto filmu je hodně vidět inspirace Scorseseho Taxi Driver, ale celé je to takové více zamotané a více umělečtěji pojaté. Celý film je velmi dobře natočen, doprovází ho výborný soundtrack a opravdu si nemůžete být jisti, co se stane v další minutě. Opravdu zajomavý a častmi dost brutální film, za mě určitě mohu doporučit.
  2. 1917
    1917 (2019)
    10
    Do kina jsem šel s velkými očekáváními a vlastně všechna se vyplnila. Kamera tohohle filmu je naprosto úžasná. Je to celé vlastně natočené na jeden dlouhý záběr s minimem střihů. Všechny scenérie zde vypadají nádherně (zákopy, hořící město atd.). Celý film jsem byl jak přikovaný k sedadlu a jen čekal, co se bude dít dál. Je tu opravdu několik skvělých scén při kterých se prostě nebudete moct odpoutat od plátna. Celé to doprovází úžasný soundtrack od Thomase Newmana. Herecké výkony George MacKaye, Dean - Charlese Chapmana, Marka Stronga, Colina Firtha a spousty dalších jsou zde výborné. Za mě úžasný snímek nabitý emocemi, skvělou kamerou, akcí, kterou si nemůžete nechat ujít na velkém plátně.
  3. Dolittle
    Dolittle (2020)
    7
    Předtím, než jsem na tenhle film zašel do kina, se ke mě bohužel dostalo hodně zpráv o tom, že je Dolittle žhavý adept na nejhorší film roku a spoustu dalších pomluv. Takže jsem na film šel s nízkým očekáváním. Je pravda, že děj filmu skáče od jednoho místa k druhému úplně bez varování, CGI taky není úplně všude nejlepší a hvězdné obsazení je z větší části jenom v hlasech zvířat. Příběhově je taky takové neslané nemastné a u vtipů jsem se zasmál asi dvakrát. Tohle všechno se snaží zachránit Robert Downey Jr. a Antonio Banderas. Když se vezme v potaz, že se hodně krát přepisovat scénář a film měl celkově hodně problémů, tak si myslím, že docela dobrá pohádka. Pro mě tedy zážitkové lepší než Zloba 2 ale kvalitou úplně stejné. Takže do kina na to úplně zajít nemusíte.
  4. Mizerové 2
    Mizerové 2 (2003)
    8.5
    Will Smith i Martin Lawrence jsou stále ve formě a vydávají se znovu bojovat proti pašerákům drog a znovu je to naprostá bomba. Jak je u druhých dílů zvykem je tu více akce, více výbuchů, více humoru a prostě více všeho. Film jsem si zase strašně užil a nechápu jak dlouho mě tyhle filmy mohly míjet. Velká sranda, která vás prostě bude bavit, určitě doporučuji.
  5. Mizerové
    Mizerové (1995)
    8.5
    Velice povedený akčňák z Dílny Michaela Baye. Will Smith a Martin Lawrence jsou v hlavních rolích naprosto úžasní a vykreslují přátelství mezi hlavními charaktery naprosto skvěle. Je to film Michaela Baye takže tu nechybí žádné výbuchy, akční přestřelky a velká dávka humoru. Film mě hodně bavil, všechny akční scény jsem si hodně užil a určitě tedy doporučuji.
  6. Mizerové navždy
    Mizerové navždy (2020)
    9
    Do kina jsem šel s docela malým očekáváním a nakonec jsem byl hodně překvapen. Tenhle film je tak super. Celou dobu jsem se strašně smál, akční scény byli naprosto skvělý a fungovali tu i nějaké ty emoce. Will Smith v roli Mika Lowreyho je naprostej frajer (i když trochu starší) a zvládá dodat skvěle akční scény, hlášky a vypadá prostě cool. Potom Martin Lawrence v roli Macuse Burnetta zase dodává velkou dávku humoru a přivádí vám záchvaty smíchu. Jak už jsem řekl akční scény tohohle filmu jsou naprosto boží, jsou skvěle natočené a strašně mě bavili. Film doprovází skvělý soundtrack s Bad Boys v čele. Opravdu velké překvapení pro mě a nebál bych se ho nazvat nejlepším z celé série.
  7. Pod vodou
    Pod vodou (2020)
    8
    Na film jsem nešel s moc velkými očekáváním a proto jsem byl v kině opravdu hodně překvapen. Film vás okamžitě hodí do akce, skoro pořád se něco děje. S postavami se rychle seznámíte a většinu (hlavně Paula) si hned oblíbíte. Příběh Underwater není nijak složitý a tento film bych celkově přirovnal k Alien, Life nebo The Abyss. Herečka Kristen Stewart hrála za mě velmi dobře. Lekačky ve filmu fungovali a celkově mě film hodně bavil. Za mě určitě doporučuji.
  8. Na nože
    Na nože (2019)
    9.5
    Zatím je tenhle rok čím dál víc lepší. Knives Out je opět velmi povedený film. Máme tady hvězdné obsazení v podobě Daniela Craiga, Any de Armasové, Chrise Evanse,  Jaime Lee Curtis, Michaela Shannona, Toni Collette a spoustu dalších. Všichni hrají naprosto skvěle. Kamera je naprosto úžasná a stejně tak filmové prostředí. Celý film doprovází skvělý soundtrack. Jinak zápletka filmu je  jak ve stylu starých detektivek a hodně se mi líbila. Je tu spousta vtipů a sem tam nějaká ta akce. Takže za mě skvělý film, který určitě doporučuji vidět v kině (v kině je to prostě lepší než doma).
  9. Nenávist
    Nenávist (2020)
    7
    Nový rok je tu a kupa nových filmů s ním. Mezi prvni patří horor The Grudge. Je to další z těch hororů, který je plný lekaček a někdy trochu hloupého chování postav. Na filmu se mi hodně líbil styl vyprávění, který nebyl moc matoucí a pomalu odhaloval osudy postav. Bohužel kvůli tomu nevyzbyl moc čas na hlavní hrdinku a vztah s jejím synem, ale to mi moc nevadilo. Myslím si tedy, že se jedná o další hodně lekací horor, který v kině úplně vidět nemusíte, ale pokud se chcete bát, klidně si ho večer pusťte.
  10. Star Wars: Vzestup Skywalkera
    Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019)
    9
    Na tenhle film jsem měl obrovská očekávání. Abramsovi jsem opravdu věřil, že se mu povede ságu ukončit se vší parádou a já budu moct dát těch 90%. Skoro se i tak stalo, ale z kina jsem odcházel s dost smíšenými pocity. Musím určitě přiznat, že se Abrams opravdu hodně snažil, protože narvat do jednoho filmu příběh pro tak tři další a ještě k tomu ukončit jednu z nejslavnějších ság. Opravdu dobrá práce. Film vám každých deset minu přinese novou lokaci, nové akční scény s laserovými meči (těch je tu opravdu hodně), přestřelky, vesmírné bitvy. Poté nové postavy a spoustu nových informací. Všechno to vypadá naprosto skvěle, skoro každá scéna je naprosto nádherná a je v nich vidět kolik do toho Disney narval peněz. Celý film doprovází skvělý soundtrack, v některých částech je krásně sladěný s různými efekty, třeba blesky. Úplný začátek filmu a potom finále je naprosto boží. Má atmosféru, soundtrack a napětí. Herecké výkony byli také skvělé, hlavně u Adama Drivera, který svou postavu Kylo Rena zahrál naprosto na jedničku. Jinak si myslím, že Abrams ukončil příběhy všech postav velmi dobře. Ale abych tu jenom o filmu nebásnil. Dost mi vadilo, jak se naložilo s rytíři z Renu. Čekal jsem od nich trochu víc a ne jenom to, že budou všude chodit za Kylo Renem a nic nedělat. Potom ve mě film nevyvolal takové emoce jaké bych od uzavření takového příběhu čekal. Takové emoce jako třeba u Endgame. Film do vás hustí tolik věcí, že vás nenechá vůbec oddechnout a na ty emoce nezbyde vůbec čas. A ještě k tomu příběh je dost primitivní ale  to není něco, co bych filmu neodpustil. Jinak tedy jsem s posledním Star Wars že ságy Skywalkerů hodně spokojen a všem fanouškům i nefanouškům 100% doporučuju jít do kina, protože tohle si nemůžete nechat ujít.
  11. Le Mans '66
    Le Mans '66 (2019)
    10
    Myslel jsem si, že po Jokerovi tento rok už nic lepšího nepřijde, a zřejmě jsme se mýlil. Tyto dva filmy samozřejmě srovnávat nejde, protože jsou oba úplně o ničem jiném a jsou taky natočené úplně jinak. Ale  Ford v. Ferrari (Le Man's 66) je přece jenom lepší. Matt Damon a Christian Bale jsou v hlavních rolích úžasní. Bale je možná o trošku víc, protože to byl on, kdo hlavně seděl za volantem a já jsem mu při každém závodu strašně fandil a bál jsem se, aby se mu nic nestalo. Film je krásně natočený. Všechny závody, noční  i denní byly napínavé a skvěle natočené. Tenhle film se určitě bude líbit všem milovníkům aut, každý zvuk vydaný motorem auta nebo jeho zevnějškem zní naprosto skvěle. Na soundtrack samozřejmě také nesmím zapomenout, krásné podkresloval každou scénu. Příběh je podle skutečné události a je skvěle zpracovaný a pokud nevíte, co se na Le Man's 66 stalo, určitě si to nespoilerujte. U tohohle filmu si myslím, že ať už jste milovníky aut nebo naopak nejste, měli byste si na něj na 100% zajít. Protože něco takového, si prostě nemůžete nechat ujít.
  12. Doktor Spánek od Stephena Kinga
    Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019)
    9
    Určitě další film ktery patří k nejlepším tohoto roku. Samozřejmě překonat kvalitu Kubrickova The Shining nejde, ale Doctor Sleep se k ní hodně blíží. Doctor Sleep stejně jako The Shining nesází na nejrůznější lekačky ale spíše na strašidelnou atmosféru a příběhově silné postavy. Herecké výkony Ewana McGregora a Rebecci Ferguson jsou vynikající. Celkově příběh je skvělý, atmosféra, akční sekvence nebo samotný návrat do hotelu Overlook. Tento film je za mě určitě nejlepším hororem tohoto roku a já nemůžu jinak, než doporučit.
  13. Sherlock Holmes
    Sherlock Holmes (2009)
    9
    Jeden z mých oblíbených filmů. Robert Downey Jr. a Jude Law tvoří skvělou dvojici a oba hrají velmi dobře. Stejně tak hlavní záporák ztvárněný Markem Strongem. Ve filmu je skvělá atmosféra starého Londýna, všechny akční scény jsou napínavé a dobře natočené (hlavně boxerský zápas, kde si Holmes připravuje souboj dopředu). Film je hodně dobře napsaný a celou dobu mě bavil. Já určitě doporučuji.
  14. Smrtonosná past
    Smrtonosná past (1988)
    9.5
    Skvělá akční jízda plná vtipných hlášek. Bruce Willis v hlavní roli je výborný. Stejně tak hlavní záporák stvárněný Alanem Rickmanem. Vedlejší postavy též nenudily a je vidět, že režisér McTiernan ví co dělá. U filmu jsem se ani chvilku nenudil, každá akční scéna byla napínavá a Willisovi hlášky nezapomenutelné. Za mě skvělý akční film, který doporučuji všemi deseti.
  15. Terminátor: Temný osud
    Terminátor: Temný osud (2019)
    7.5
    Asi nejlepší překvapení tohoto roku. Zpočátku mě odradily trailery (které nebyly moc dobré) ale v kině jsem byl mile překvapen. Prvním dvěma terminátorům se to sice nevyrovná, ale určitě je lepší než zbytek terminátorských filmů. Vrací se Linda Hamilton (Sarah Connor) a Arnold Schwarzenwger (T-800), což je za mě super, protože oba hrají dobře a jejich postavy mezi sebou fungují. Trošku mi vadilo, že je z T-800 trochu komediálnější postava, ale není to nic, co by film kazilo. Film rychle odsýpá, je v něm spousta akce a hodně mě bavil. Pokud nejste fanoušky Terminátora tak film v kině vidět nemusíte, ale pokud naopak jste, tak doporučuji.
  16. Zlý časy v El Royale
    Zlý časy v El Royale (2018)
    9
    U tohohlr filmu je dosti očividné, že se režisér Goddard inspiroval u Tarantina. Skvěle napsaný scénář s dobře napsanými postavami. Styl jakým se ve filmu vypráví příběh mi strašně sedne. Film vám pomalu odkrývá příběhy všech postav a vše spěje k velkému finále. Film je velmi dobře natočený, všechny ty neonové barvy, déšť a celkové prostředí hotelu El Royale vypadá skvělě. Všechno podtrhává skvělý soundtrack (hlavně ve scéně, kde hraje písnička od Deep purple). Tenhle film mě velice mile překvapil
  17. Zombieland: Rána jistoty
    Zombieland: Rána jistoty (2019)
    9
    Tenhle film je naprostá pecka. Hlavní čtveřice postav [Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone a Abigail Breslin] jsou naprosto úžasní. Je mezi nimi skvělá chemie, hlavně mezi Harrelsonem a Eisenbergem, kteří tvoří skvělou dvojici. Přibyla tu také spousta nových postav, které taky určitě stojí za řeč. Film je plný vtipů a akce, takže se u něj určitě nudit nebudete. Samozřejmě je tu stejně jako u jedničky dost jednoduchý příběh, ale to filmu vůbec neškodí. Za mě bomba a stoprocentně doporučuji.
  18. Osvícení
    Osvícení (1980)
    9
    Stephen King patří k mým oblíbeným knižním autorům, takže mám v oblibě i několik jeho filmových adaptací, a The Shining k nim určitě patří. Film režíruje skvělý režisér Stanley Kubrick, který filmu dal skvělou hutnou atmosféru, u které se budete bát, co přijde dalšího (například nápis úterý). Jack Nicholson je v tomhle filmu výborný. Nevím proč, ale on se prostě do té role psychopata hodí. Příběh je v celku jednoduchý, i když se ke konci začne dost zamotávat a nechá vám brouka v hlavě. Celkově od tohohle filmu nečekejte spoustu strašidelných lekaček ale spíše strašidelnou atmosféru se skvělou kamerou, prostředím a postavami. Film určitě doporučuji.
  19. Blíženec
    Blíženec (2019)
    7
    Tenhle film úplně nesplnil moje očekávání, čekal jsem akční jízdu s propracovaným příběhem. Akční jízda to sice byla, ale příběh byl hodně slabý. V nějakých částech mi vadila umělost filmu (honička na motorkách) a ne moc výrazný hlavní záporák. Ale zase na druhou stranu, mladší Will Smith vypadá dobře a kontaktní souboje mezi ním a starším Willem Smithem byli hodně dobře zpracované. Scéna v katakombách nebo scéna předcházející honičce na motorkách byly skvěle natočené. Vyzdvihnout musím také herecký výkon herečky Mary E. Winstead, která hrála opravdu dobře. Abych to shrnul, slabý příběh s docela dobrými hereckými výkony, s místy horším CGI a skvěle natočenou akcí. Myslím si, že do kina na něj úplně nemusíte, ale špatný film to určitě není.
  20. Joker
    Joker (2019)
    10
    Za mě nejlepší film tohoto roku. Skvělý herecký výkon Joaquina Pheonixe, skvělá hudba od Hildur Guðnadóttir a velmi dobrá kamera. Film hýří barvami, každá scéna vypadá úžasně (hlavně ta na schodech). Film má několik nečekaných zvratů a zakončení se vší parádou. Chápu, že se tu najde spousta lidí, kterým se film nebude líbit. Není to tradiční komiksový film, ve kterém je spousta akce a hrdina v pláštěnce, který vše zachrání. Ale myslím si, že neuškodí si odpočinout ode všech superhrdinských filmů a kouknout se na něco nového. Jinak doufám, že Pheonix, za svoji roli získá Oscara a film doporučuji.
  21. Rambo: Poslední krev
    Rambo: Poslední krev (2019)
    7.5
    Když jsem se dozvěděl, že bude pokračování Ramba, řekl jsem si, že to nemůže dopadnout dobře. Ale v kině jsem byl mile překvapen. Hned mě zaujala první část v lese, která patří k těm nejlepším. Poté přijde dlouhá část, kde se film snaží rozvinout Rambovu psychiku a vztah k jeho nevlastní dceři. Tuhle část si myslím, že mohli o dost zkrátit, ale potom přijde finále, které je naprosto úžasné. Z Ramba se stane monstrum a doslova tu není nic, co by ho mohlo zastavit. Nemůžu říct, že to byl nejlepší Rambo, ale film nepatří ani k tomu nejhoršímu.
  22. Ad Astra
    Ad Astra (2019)
    8.5
    Já jsem osobně strašně velký fanda sci-fi žánru. Filmy jako je třeba Interstellar nebo Marťan patří k mým oblíbeným a Ad Astru bych klidně mezi ně zařadil. Film má docela jednoduchý příběh, který obsahuje minimum akce, ale to mi vůbec nevadilo. Film mě hlavně uchvátil tím, jak byl natočený. Pasáže jako například honička na Měsíci nebo finále u Neptunu byly dokonale natočené. Brad Pitt byl v hlavní roli také úplně skvělý. Za mě skvělý film, který můžu určitě doporučit.
  23. To Kapitola 2
    To Kapitola 2 (2019)
    8.5
    Na tenhle film jsem se těšil strašně dlouho. První díl je sice skvělý, ale dvojka se mi přece jenom líbila trochu víc. Tenhle film má sice několik výtek, jako třeba že je v nějakých částech trochu zdlouhavější nebo předvídatelné lekačky. Ale dospělé verze hlavních postav jsem si oblíbil trošku více. Možná to trochu bylo obsazením jako James McAvoy, Jessica Chastain nebo naprosto úžasný Bill Harder. Film se mi celkově líbil, prolínání současnosti s minulostí nebo hledání artefaktů a nakonec skvělé finále. Za mě 85% a určitě doporučuji vidět.
  24. Bohemian Rhapsody
    Bohemian Rhapsody (2018)
    9
    Asi jeden z nejlepších snímků minulého roku. Skvělá kamera, skvěle herecké výkony a samozřejmě skvělá hudba od Queen. Rami Malek je v hlavní roli naprosto fenomenální, hraje dobře i zpívá dobře a za tuto roli si zaslouženě odnesl Oscara. Příběh je za mě zpracovaný velmi dobře a je zakončený skvělým finále v podobě koncertu Live Aid. Za mě skvělý životopisný snímek, který určitě doporučuji.