airoch

46

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Středočeský, Praha-západ, Česká republika



    Ghost Rider 2
    Ghost Rider 2 (2011)
    3
    Kdo stejně jako já nevěděl že Ghost rider 2 vůbec existuje a neviděl ho, vůbec o nic nepřišel. A vlastně kdo neviděl ani jedničku, tak to vůbec nevadí, protože 99% toho co je v prvním dílu tento ignoruje nebo překrucuje. Dá se říct, že tento film vlastně úplně ve všech ohledech pošlapal první díl. Neříkám že první Ghost Rider je špičkový film, protože to není, ale oproti tomuhle výplodu je nejméně 2x tak dobrý. Nic z toho co v jedničce bylo dobré tady není. Tak třeba Ghost Rider nemá pěknou cool motorku s unikátním designem, ne je to prostě jen obyčejná motorka akorát hoří. Ghost Rider není něco jako pekelný policajt, je to prostě jenom cvok sem tam z někoho vycucne duši místo toho aby jí v něm spálil a kromě toho že zpekelničí pár dalších vozidel kromě své motorky je takový fádní. Dokonce v tom filmu není ani žádný hezký herec, všichni jsou tak průměrní jak to jen jde. Asi nikdo s Cagem nechtěl hrát, tak vzali co bylo. Popravdě se nedivím já jsem s ním snad ještě nikdy neviděl film který by byl něco extra.... První díl měl 2 hodiny, tohle hodinu a půl, ale i tak mi to připadalo mnohem delší. Nevím sice kolik peněz to stálo vyrobit, ale dívím se že to vůbec vyšlo ze střižny. Nic škoda slov.
    O vánoční hvězdě
    O vánoční hvězdě (2020)
    4.5
    Mám rád pohádky, ale tohle mě tedy neohromilo. Na celém filmu jsou zajímavé jen 2 věci. Hyperaktivní prdlá Dennička a někdy ještě marnivý Sirius. Ostatní postavy jsou skoro na úrovni kulis. Zbytek filmu je všechno chabý průměr a všechno je takové polovičaté. Příklad za všechno je třeba to, že přijedou 4 princové a jen 2 dostanou příležitost se před princeznou a diváky znemožnit. Používání astronomických výrazů hvězdami je docela vtipné, jenže asi tak jen první polovinu filmu, nebo ještě méně, protože pak už jen opakují stále totéž dokola....
    Smrtelné stroje
    Smrtelné stroje (2018)
    5.5
    Knížka je taková fantasy pro děti, vlastně to také není žádný zázrak, ale i tak byla lepší než film. První půlka filmu je skvělá, ale pak jako by si někdo řekl "tak máme první čtyři kapitoly, to je základ filmu o něčem co tu ještě nebylo, takže vytrhneme třeba tuhle stránku z prostředka a pak se můžeme vrhnout rovnou na tu poslední kapitolu a tu uděláme podle klasické šablony. Stejně na hudbu a efekty už nám nezbylo moc peněz, tak tady budeme pouštět jednu desku pořád dokola a nějak to poslepujeme, takže střih bude stát tak půlku toho co nám zbylo". No a to byla chyba, protože tím film vlastně přišel o děj, postavy o charakter, hudba se stane jednotvárnou a efekty jsou takové nedotažené. Druhá půlka filmu je taková, že ve mrtelné křeči děje postavy postupně přijdou o zbytky charakteru, jen aby mohli předvádět tisíckrát ohraná klišé. Navíc se začnou objevovat nové postavy, ale vůbec není zřejmé kdo to je, možná tak u třetiny se to člověk dozví když někdo začne vykřikovat jejich jméno až když mají smrt na jazyku. Hudba je jak zaseklá deska a i ty efekty které by to mohly zachránit jsou přinejlepším průměrné a tak člověk místo aby se díval začne přemýšlet na co se to vlastně dívá, proč se na to vlastně dívá, pak ho naštěstí na chvíli vyruší průměrná bitka a souboj a než se z toho vzpamatuje, tak už je naštěstí konec.
    • Londýn je udělaný fakt pěkně
    • Hugo Weaving jako vždy skvělý záporák
    • Jihae je 2x mladší než v knize
    • Ve filmu není mrdací scéna
    • První půlka diváka vtáhne
    • Frankie Adams opět drsňačka
    • Hester i Tom jsou 2x starší než v knize
    • Děj slábne tak dlouho až téměř zemře.
    • Charakter postav upadá až téměř zmizí
    • Hudba je od půlky dost jednotvárná
    • efekty v druhé půlce by mohly být lepší
    • druhá půlka diváka spíš sežvýká vyplivne
    Buchty a klobásy
    Buchty a klobásy (2016)
    8.5
    Může obsahovat spoilery. Film je rozhodně nevhodný pro děti jakéhokoliv věku, což je uvedeno i v popisu. Kdo si v hodnocení stěžuje, měl se nejdřív zamyslet nad tím proč to tak asi je. Těch důvodů je hodně. Obsahuje spoustu sprostých slov, "sex", užívání drog, násilí na mnoha komerčních produktech a několika lidech. Zkrátka americký film akorát animovaný. Mě se film líbil, jen konec byl takový divný a těch sprostých slov klidně mohlo být trochu míň i když většinou jsou použity celkem vtipně. Další humor se nachází v interakci "postav", parodii na filmy a seriály, zobrazení lidí jako monster a další. Jak jsem tady několikrát četl že sprostými slovy to končí, tak to vůbec není pravda. Chce to jen mít smysl pro humor, nebýt natvrdlý a pokud umíte trochu anglicky a víte o jaké jde produkty, je toho humoru mnohem víc. Například Jízda na párkové koňské omáčce jako na koni. Ve filmu se objevují také parodie. Konec je třeba z hvězdné brány. Arabský suchar a židovský preclík nebo co to je patří podle mě k jedněm z nejvtipnějších postav, pro jejich satirické poznámky na adresu islámu a situaci na blízkém východě, předpokládám že v izraeli a muslimských zemích je film zakázaný. U mě za to má film naopak body navíc. Nevím jak dopadl dabing. Podle toho že název vymyslel tradičně nějaký lingvista, kterému nevadí že ve filmu se neobjeví za celou dobu jediná buchta nebo klobása, to asi nebude žádná sláva.
    Iron Sky: The Coming Race
    Iron Sky: The Coming Race (2018)
    2
    Nechápu to. Jednička byla výborná, tak jak mohli tak těžce zvorat druhý díl? V podstatě jediné co mi tam připadalo alespoň trochu vtipné, byla ta parodie na poslední večeři s caligulou, bin ládinem atd. a bajonet na automatické pistoli. Zbytek ubohost, nuda, šeď, kult iphonu a hloupost. Že to zakončila vypravěčka v doprovodu americké country už mě ani nepřekvapilo, filmy kde se tahle kombinace objevuje, jsou vždycky ty nejhorší. A já se na to tak těšil :( :( :(
    • poslední večeře s caligulou
    • bajonet na pistoli
    • efekty
    • je to snad nejméně vtipná komedie všech dob
    • kromě hitlera a vůdce měsíce tam skoro žádní nacisti nejsou ani vtipy na jejich účet
    • nokie 3310 nemá kompas ani wifi
    • vlastně je ztráta času to rozebírat

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci