adora-belle

Adora Belle
44

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Morbius
    Morbius (2022)
    3.5
    Když přijde úplně nová postava, měl by mít divák alespoň možnost si ji trochu osahat. Zjistit, co je to za člověka, dokud pouze člověkem je. Pochopit vztahy a emoce mezi hlavní postavou a vedlejšími. Není na to potřeba moc dlouho. Ale je to potřeba. Vzpomínáte na všechny Marvel superhrdiny, jací byli jako lidé? A jak objevovali a učili se ovládat své superschopnosti? Nebyla to vysloveně akce, ale nebyl to zbytečný hluchý prostor, žádná dějová vycpávka. A teď si představte, že nic z toho není. Že se s Tony Starkem setkáváte ve chvíli, kdy dokončuje svůj oblek. Že se se Stevem Rogersem setkáváte až ve chvíli, kdy leze do kapsle, aby se změnil. A o jejich původu tam proběhne tak cca minutová scéna. Že Tony zaklapne hledí a plynule hned napoprvé odletí. Že Peter Parker použije své pavoučí smysly a neřekne u toho ani ťuk. A to si stěžuju jen na začátek filmu, mohla bych pokračovat. Přijde mi, že si někdo řekl, že když je to Marvel a je tam Leto, tak to nejde pokazit a ejhle, ono to jde. Není to vysloveně na odchod z kina, ale kombinace uspěchaného začátku, nelogičnosti a pekelných klišé z toho všeho dělá film, který už nechci vidět znovu.
    Uncharted
    Uncharted (2022)
    6.5
    Předesílám, neznám hru, nikdy jsem ji neviděla. Víceméně jsem šla jen očumovat břišáky a roztomilý kukuč Hollanda. A musím říct, že celý film stojí víceméně na něm, Wahlberga přerostl herecky asi tak o hlavu. Nečetla jsem předem obsazení ani žádné jiné info, takže když se objevil Banderas, tak to bylo "jé, hele, Banderas". A tu roli mohl hrát kdokoli jiný a vyzněla by úplně stejně, zřejmě to teda nebyla ani tak jeho chyba, kde není scénář, ani Antonio nezabere. Ali byla nesympaticky sympatická, Braddock byla o chlup šťavnatější než Banderas. S akcí jsem byla spokojená, u závěrečné scény jsem přemýšlela, jestli je tohle byť jen na pár vteřin technicky možné, ale budiž, musím připsat body k dobru, že takovou honičku jsem opravdu neviděla. Celkově, Tom Holland spokojenost, akce průměr, záporáci podprůměr a Wahlberg mi přišel od celého filmu takový odpojený.
    Super-Blb
    Super-Blb (2022)
    8.5
    Protože mám celkem nakoukane všechny současné marvelacke a DC superhrdinské filmy, tak jsem část filmu probrecela... smíchy. Ano, bylo to prvoplánové. Místy maličko přes čáru (aneb únos dítěte asi není něco, čemu bychom se měli smát, že), trošku nekorektní, byl i fekální humor. Ale celé to parádně fungovalo a byl to velice příjemný výplach mozku. Jediné, co bych filmu vytkla je poslední plot twist,ten byl z mého pohledu zcela nadbytečný. Postavy veskrze sympatické, sympatická je i délka filmu, žádné zbytečné natahování. Já i devítiletý syn jsme odcházeli velice spokojení.
    Ledové království II
    Ledové království II (2019)
    6
    Bylo to takové nemastné neslané. V prvním dílu sázeli tvůrci jednu pecku za druhou, ktere si člověk broukal ještě dlouho. Tady všechny písničky zněly stejně. A ten děj... Mám syny a jedničku milovali a viděli snad stokrát, chápal ji tehdy úplně v pohodě nejmladší jako čtyřletý. Tady bylo vidět, že ačkoli starší, tak místy fakt nevěděl "vo co gou". Všechny ty dějové zvraty působily hrozně urputně a přicházely ve chvíli, kdy už jsem skoro klimbala. Stačil by jednodušší přímočařejší děj a ne pak nezazivnost dohánět taháním dějových zvratů z klobouku.
    Dolittle
    Dolittle (2020)
    5.5
    Je to podívaná, ale místy jsem se nudila. Fakt jsem se těšila na Downeyho jr., ale ta postava mu nesedla. Od synů jsem si po návštěvě kina nevyslechla požadavek na to mít film doma, takže za nás to bylo zhlédnout a zapomenout. Škoda, námět hezký, ale tvůrci se spíš soustředili na vizual filmu.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci