Eyesight

Martin Novotny

Komentáře 16

Od nejnovějších
  1. T2 Trainspotting
    T2 Trainspotting (2017)
    9.5
    Tak především - i když se v tomto případě jedná o "volné" pokračování, vřele doporučuji vyhrabat někde dvacet let staré DVDčko a pustit si předchůzce, na který tento film navazuje. Divák se "chytí" i bez toho - je ale absolutně super podívat se, kam se hlavní protagonisté dostali za těch 20 let!!! Z Ewana McGregora je jeden z nejlepších divadelních herců ve VB, Ewen Bremner po 10 letech (Horší než smrt, 2007) opětovně září a Robertovi Carlylovi role Sick Boye sluší - ani se na ní díky dlouholetému angažmá v roli současného Sherlocka Holmese moc nenadřel ;-) Super!!!
    • herecké obsazení
  2. Masaryk
    Masaryk (2016)
    8.5
    Historii minulého století hltám a informace předcházejí mou návštěvu kina se jen potvrdily. Ano, tato etapa života Jana Masaryka byla kontroverzní, ale pokud se někdo nezajímající se o historii a bez základních informací o tom, kolik toho Jan Masaryk pro ČSR vykonal je dle mého značně zavádějící...
    • herecké výkony
    • tak trochu "vytržení z kontextu"
  3. Depeche Mode: Live in Berlin
    Depeche Mode: Live in Berlin (2014)
    8.5
    Na hudbě Depeche Mode jsem vyrůstal a i když Depeche Mode v roce 2014 jsou jiní, než v "devadesátkách", kdy byli v Československu vnímáni jako rebelové, film mne vrátil do (pro mne) bezstarostných dob a pomohl zavzpomínat na těch pár pozitiv, které stále na době před revolucí vnímám. A již se těším na koncert Depeche Mode zde v Praze ;-)
    • všechny "pecky", které za Depeche Mode stojí, "best of Depeche Mode" s "obrázky"
    • atmosféra koncertu se nedá úplně přenést na plátno...
  4. Tři oříšky pro Popelku
    Tři oříšky pro Popelku (1973)
    9.5
    Je jen málo pohádek, které si nechám ujít - těch, které s železnou pravidelností opakuje televize každý rok na Vánoce. Patří mezi ně i Tři oříšky pro Popelku. Klasika se vším všudy a narozdíl od těch starších (Pyšná princezna, Princezna se zlatou hvězdou na čele, Sůl nad zlato) i s nezapomenutelnými melodiemi!
    • příběh, hudba, herecké výkony
    • nic
  5. Pád Londýna
    Pád Londýna (2016)
    4
    Prvoplánovité, až příliš průhledné. Celý film stojí a padá na Gerardovi Butlerovi, který opět podává dobrý výkon (pokulhává ale za 300...). Na druhou stranu - pokud potřebujete totálně vypnout, pak je to film pro Vás. Hlavně při něm prosím nepřemýšlejte o zápletkách - scénaristé museli při vymýšlení děje hulit jako o život...
    • nabitý děj, při kterém si ani na chvilku neodpočinete
    • absolutně nereálné zápletky, přehnaný patriotismus
  6. Ben Hur
    Ben Hur (1959)
    9.5
    Tento film jsem viděl tak třikrát celý a nepočítaně po kouskách (DVD). Musím říci, že ve srovnání s novou verzí je ta původní jednoznačně lepší. Kamera, svižnost děje, neskutečná výprava (to, co se dříve dělalo "v reálu", se dnes dělá na počítači a občas je to více než patrné...) - v tom všem tato klasika vede. Pokud jste neviděli, vřele doporučuji!!!
    • kamera, výprava
  7. Podfukáři 2
    Podfukáři 2 (2016)
    8.5
    Přiznám se, že jedničku Podfukáře jsem neviděl a tak jsem nevěděl, co u dvojky čekat. Co mne čekalo? Velmi příjemné odreagování od denních starostí! Herecké výkony, vtipné hlášky, ale především velmi dobrá hudba, kamera a střih - to vše dodalo filmu švih a na drobné detaily (stále nevím, kdo Jezdcům prohodil kartu, když nakonec Walter potvrdil, že je pravá...) stál film určitě za shlédnutí. A do konce tohoto týdne se určitě chystám "doshlédnout" i jedničku!
    • hudba, kamera, střih
    • sledování děje vyžaduje alespoň průměrné IQ ;-)
  8. Avengers: Age of Ultron
    Avengers: Age of Ultron (2015)
    5.5
    Šel jsem tak trochu z povinnosti - syn Avengers prostě miluje a já neměl co dělat. Asi by se mnou nesouhlasil, ale já se nudil. Možná i proto, že jsem žádný Marvelovský komiks nikdy ani neměl v ruce, možná proto, že mne sci-fi nikdy moc nebavilo (možná s výjimkou prvních Vetřelců a Predátorů...). Prostě nejsem ta správná "cílovka"...
  9. Špión
    Špión (2015)
    8
    Filmy se Stathamem můžu. Odreaguji se u nich a i když se nedají očekávat žádné nadstandardní herecké výkony, žádný z filmů, ve kterých doposud hrál nebyl "nudný". A kupodivu i ta trochu komendální role mu sedí ;-) Jak byl doposud spíše skoupý na slovo, v tomto filmu si to vynahradil ;-)
  10. REVENANT Zmrtvýchvstání
    REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)
    8
    Na tento film jsem se dlouho těšil a dokonce jsem dal přednost kinu před dostupným stažením. A za mne - stálo to za to ;-) Chvílemi sice táhlý děj, ale jinak syrové, místy pro silné žaludky. Výborné herecké výkony, top výběr lokalit pro natáčení - Revenant si jednoznačně Oskara zasloužil!
  11. Jan Hus
    Jan Hus (2015)
    7
    za mne OK - asi byla očekávání větší, ale kdo se posledních 40+ let k něčemu takovému odvážil?
  12. Nezlomný
    Nezlomný (2014)
    7
    Četl jsem knihu, poslechl si audioknihu a až poté jsem vyrazil do kina. Film nezklamal a zařadil se do mého seznamu TOP25 nejlepších filmů, pokud potřebuji nakopnout motivaci.