Profilový obrázek

ZaS

632

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Jihomoravský, Brno-město, Česká republika



    Odpojit
    Odpojit (2012)
    9
    Velmi dobý film na téma... Jaké? Internet je zlo? Primárně to tak vypadá, ale když si rozeberete děj do jeho podstaty, tak se jedná pořád o to stejné co zažíváme od počátku lidstva. Podvod. Honba za mamonem. To jsou odvěké formy zla. Internet může být jen jeho nejnovějším a současně nejsilnějším nástrojem.
    Ze tří dějových linek, které se víceméně prolínají je podle mého nejzajímavější téma zneužívání mladistvých. Jednak pro závěr, který nechci spojlerovat, ale i pro poměrně kritický pohled na systém - v tomto případě zastoupený novinářkou a policisty.
    Film vřele doporučuji všem. Ty, kteří mají s počítačem "komplikovanější vztah" poučí. Počítačově gramotnější zaujme alespoň psychologie postav. Ale nenechte se ukolébat. Na CIO konferenci 24 zaznělo kromě mnoha jiných zajímavých myšlenek i jedno důležité varování - není pravda, že oběti kyberzločinů jsou nejčastěji důchodci. Nejčastěji napadenou cílovou skupinou je vysokoškolák okolo 40 let.
    Nech svět světem
    Nech svět světem (2023)
    0
    Velmi zajímavý film, pokud se na něj díváte jako na práci Obamů a tedy jakousi formu předvolebního počinu amerických (pseudo)demokratů. Ergo tedy něco, co je primárně určeno hlavně pro americké diváky.
    Film je plný obvyklých drobných klišé, zaměřených právě na méně chápavou část populace. Poněkud překvapivé je sdělení hlavní myšlenky hned v úvodu filmu. Zbytek je tedy logicky jen jejím rozvíjením.
    Nemá smysl rozebírat všechny nelogičnosti. To by šlo u regulérního filmu, ale ne u propagandistické agitky. Za zmínku ale stojí fakt, že určitě patří k těm dražším.
    • je dobré vědět jak elity vnímají obyčejné lidi
    • obsazení 57 leté Robertové do roli matky. Ale hlavně její iritující křečovité pohyby vydávané za tanec
    Ferrari
    Ferrari (2023)
    8
    Na dnešní dobu rozhodně nadprůměrný film (což není pochvala, ale povzdechnutí). Řemeslně perfektní zpracování. Herecké výkony spíše průměrné. Výrazná je pouze Penelope Cruz, naopak Adam Driver opět slabý.
    Napoleon
    Napoleon (2023)
    5
    Technicky není Scottovi co vytknout, ale historická přesnost dostala pěkně zabrat. Kdo konkrétně byl ten černošský generál? Kde u Slavkova je dostatečně velká plocha aby se tam topili vojáci?

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci