Profilový obrázek

ErzikK

Michal S
58

Filmový a seriálový maniak :-)

Česká republika



    Doktor Spánek od Stephena Kinga
    Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019)
    8
    Kniha mě hodně bavila, mrazila a ve výsledku nadchla, protože konec byl oproti jiným Kingovkám, fakt dotažený a promyšlený. Od filmu jsem nevěděl co čekat a spíš jsem se bál, protože Kingův názor na Kubrickův film je znám a ta averze je krutá. No a i když i zde jsou odlišnosti, tak je to stále hodně věrné.
    • Určitě bych chtěl vyzvednou obsazení a herecké výkony, to se povedlo velice. Potěšila mě i hláška "Ka is a wheel." Dále pak byla výborná kamera a vizuál celkově.
    • Trošku mě zklamal Jack Torrance
    La La Land
    La La Land (2016)
    10
    Při odchodu z kina se mi opravdu chtělo tančit (a neodpustil jsem si, alespoň malé číslo na schodech a v uličce). Ještě teď několik dní po shlédnutí si broukám, pískám a pozpěvuji ústřední melodie a mám je stále ve sluchátkách (velké díky Spotify). Bylo to chytlavé a poutavé, několikrát mě naprosto ohromila práce kamery a užil jsem si několika minutové záběry bez střihu. Příběh možná nebyl z těch dosud neviděných, ale byl podán a zpracován neskutečně atraktivní formou. Díky konci s ne úplně happyendem to dostalo navíc ještě trochu větší hloubku než pro mě jinak osvěžující parodie na Hollywood a LA kulturu. Zkrátka chceš-li mít svůj sen, musíš tomu dát úplně vše. PS: Také máte teď chuť v autě jen tak troubit?
    Avengers: Infinity War
    Avengers: Infinity War (2018)
    10
    99% filmu jsem maximálně bavil a jakžtakž to vše trávil, ale ten konec mě prostě strašně zchladil a zanechal v dost znepokojeném stavu. Nicméně i den a více po shlédnutí jsem z toho stále paf a pořád nad tím dumám, takže efekt to na mě mělo velký. Rozhodně chci vidět znovu (což jsem o Ultronovi říci nemohl). Tahle týmovka se povedla, byla možná na můj vkus až moc drsná. Záporák je výborný, tenhle typ mám nejraději, když o něm něco vím a dokážu jej aspoň na nějaké úrovni pochopit. No, jsem velmi zvědav na druhou část, ale také se jí hodně obávám.
    Sicario 2: Soldado
    Sicario 2: Soldado (2018)
    7.5
    Příběh jedničky šlapal na jedničku, geniální filmařina z něj k tomu udělala opravdu neopakovatelnou podívanou, a to bohužel doslova, protože dvojka je prostě slabší. Příběh není ani na tu dvojku, ale spíš čtverku, zpracování je stále dost kvalitní, ale nepřináší nic nového a snaha opakovat je zde spíše násilná. Události v jedničce mě šokovali, nebyli mi po chuti, ale akceptoval jsem je bez jediné námitky, zde ovšem namítám mnoho... I tak jsem ale docela spokojený a třetí pokračování uvidím rád.
    Bohemian Rhapsody
    Bohemian Rhapsody (2018)
    8.5
    Popravdě nevím co psát. Byl to zážitek. Nesledoval jsem film. Ale nahlížel do historie, odkrýval zrod legendy. Písně, které jsem už tak měl rád a obdivoval, jsem začal doceňovat. Příběh Queen a Freddieho je zajímavý a poutavý nehledě na to jak je pojat, tady bych dokonce řekl, že byla jediná slabina, a to ve zbytečném dramatizování onoho příběhu. Rami Malek by to utáhnul i s mnohem přímočařejším scénářem. Všechny konflikty, přerody a vývoj totiž dokázal zachytit ve svých výrazech. Nejsilnější tedy byl samozřejmě jeho výkon a pak hudební stránka, na těch to stojí, a to naprosto neotřesitelně.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci