lukas-nejedly

Lukáš Nejedlý

Komentáře 3

Od nejnovějších
  1. Divočina
    Divočina (2014)
    8
    Měl jsem možnost číst i samotnou knížku, která je předlohou samotného filmu. Film poměrně přesně vystihuje popsaný děj v knize, který zobrazuje život ženy, která hledá smysl života. Hlavní roli zde hraje Reese Witherspoon, V téhle roli si umím představit jakoukoliv jinou herečku, Reese do téhle role nepřinesla nic, co by mě donutilo říct, že tohle nemohl zahrát někdo jiný. Naštěstí film není nudný a skončí tam, kde už začne trošku nudit, takže nemůžu říct, že bych byl zklamán. Jak jsem koneckonců napsal na začátku mého komentáře, tohle je fajn film. Nic víc, nic míň.
  2. Pelíšky
    Pelíšky (1999)
    10
    Nejlepší český film. Pro mne absolutní jednička. Je spousta filmů nejen z čela žebříčku, které patří k mým oblíbeným. Kdežto Pelíšky se neochodí, na ty se dá koukat pořád dokola. Nepřeberné množství legendárních hlášek a scén, skvělé obsazení a také skvělé herecké výkony, především pánů Kodeta, Donutila, Duška, Polívky a dam Stašové, Vašáryové a Holubové. A když starej Kraus hraje českou hymnu, za zvuku přelétávajících letadel spřátelených armád, tak mne mrazí
  3. Zelená míle
    Zelená míle (1999)
    9.5
    Film se dost verne drzi knizky, ale ackoliv byla knizka skvela, tak film je jeste lepsi. Darabont se opet zameril na vezeni, i kdyz uz jen na to pro cekatele na popravu a opet natocil velmi silny a poutavy drama. K tomu tu je navic neco toho tajemna, skvelej Hanks, dokonale silenej Rockwell a citlivej Duncan. Navic ma film i zajimavej pribeh a dokaze zaujmout a nektery sceny jsou i krapet drsnejsi. Jedno z nejlepsich dramat.