Profilový obrázek

Wolf77

Milan Čermák
987

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Ježek Sonic
    Ježek Sonic (2020)
    9
    V původním traileru ježek Sonic vypadal doslova obludně, ale studio vyslyšelo kritiku fanoušků a Sonica předělali a vyplatilo se. Je přesně takový jaký by měl být. Je to velmi příjemná podívaná, která je spíš nebo více pro děti, ale i dospělí se u toho budou příjemně bavit a myslím, že nebudou zklamáni. Je to vtipné, zábavné a svojí délkou je to tak akorát. Takže velmi příjemný filmový počin. Filmy podle her většinou moc nepovedou, ale tohle je ukázka toho, že i dobrý film podle hry se dá natočit. Takže to za návštěvu kina určitě stojí.
    Star Wars: Vzestup Skywalkera
    Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019)
    5
    K epizodě č. IX se toho moc říct nedá. Osobně pro mě Star Wars skončili epizodou č. VI Návrat Jedi. Další tři epizody již byly slabým odvazem, ale stále dobrými filmy, na které se vcelku dalo koukat a človět to bral jako vcelku důstojné uzavření celé ságy, dokud se studio Disney nerozhodlo, že by se z toho dalo vytřískat ještě více, což se jim vcelku daří, ale bohužel tím utrpěla kvalita této značky. Epizodou VII to byl začátek konce a poslední díl celé ságy to završil. Bohužel mohu konstatovat, že je to absolutně nejslabší díl celých Star Wars. Marně hledám něco co by se mi na tom filmu vyloženě líbilo... Ano určitě je to hudba, která je absolutně to nejlepší co je v celém filmu, příběh mi přijde, že kopíruje to co už tady bylo akorát v novém hávu, s jinými herci. Co se týče postav tak tam není žádná, která by nějak vyčuhovala a je to vše jen pouhý průměr. Takže kdybych měl celkově tento díl zhodnotit tak je to průměrný film, který mě vyloženě nenudil a dalo se na něj koukat, ale je to film, na který se jednou podívám a již nebudu mít potřebu ani chuť se k němu někdy vrátit (stejně jako k epizodám VII a VIII) na rozdíl od epizod IV, V a VI, které si mohu pustit znovu a znovu. Bohužel Star Wars se staly objetí ziskuchtivosti studia Disney, které se z toho snaží vymáčknout co se dá na úkor kvality a to je bohužel škoda.
    • jednoznačně hudba, která je jedinečná
    • marně hledám ještě něco a již nic mě nenapadá
    • určitě příběh, po shlédnutí jsem měl pocit, že už to zde bylo, ale v podstatně lepším provedení
    • postavy, nebyly vyloženě špatné, ale také ani vyloženě dobré, prostě takový šedý průměr, že ani za chvíli člověk nebude vědět kdo tam vlastně hrál
    • a asi největší mínus tohoto filmu je viditelné snaha studia Disney vydělat za každou cenu i za cenu znehodnocení celé ságy
    Zloba: Královna všeho zlého
    Zloba: Královna všeho zlého (2019)
    0
    Jelikož jsem první díl neviděl tak nemohu přirovnávat o kolik byl tento díl lepší nebo horší, ale bez mučení se přiznám, že větší hrůzu jsem dlouho neviděl. Film, který je krásná ukázka toho jak se dá natočit něco co bude naprostým utrpením to sledovat. Už jen samotný název filmu Zloba, královna všeho zlého je naprostý nesmysl, vzhledem k tomu, že Zloba není záporná postava nýbrž tou je královna. Další věcí, která tuhle naprostou hrůzu umocňuje je to, že vlastně ti špatní jsou zde lidé, kdežto stvoření s rohy a křídly jsou utiskovanou menšinou, která jak z filmu vyplývá je pomalu před svým vyhubením. Celkové herecké výkony jsou mdlé a prkenné, zvlášť představitelka Růženky působí uměle. Trochu mi to připadá, že herci dostali zaplaceno a tak odříkali rychle před kamerou něco a už aby byli pryč. Viděl jsem verzi s dabingem a ač jsem spíše jeho zastáncem tak musím narovinu říct, že je snad nejhorší, který jsem kdy slyšel. Vzpomínal jsem na zlaté doby českého dabingu kdy L. Funese daboval pan Filipovský nebo J.P.Bemonda pan Krampol, to byl naprostý koncert jistě nejen pro mé uši. Oproti tomu co zde předvedli lidé, kteří tento film dabovali je něco co Vám prostě trhá uši. Měl jsem pocit, že to prostě četli z papíru a šlo jim jen o to aby to měli rychle za sebou. Když mám tento film zhodnotit tak má celkové hodnocení je nula a to jen proto, že nemohu dát záporné body. Jen to naprostá ukázka toho jak studio Disney dokázalo natočit film, který nemá hlavu ani patu, kde výkony herců jsou naprosto hrozné. Když jsem po dvou hodinách odcházel z kina tak jsem si říkal, že by snad bylo lepší kdybych peníze za lístek věnoval na charitu než sledovat takovou hrůzu, která byla naprostým utrpením pro mé oči a mozek. Nicméně je to mé hodnocení a názor a vzhledem k tomu kolik bylo v sále lidí z toho usuzuji, že se najde dost lidí, kteří budou opačného názoru a budou tento film chválit. Také to dle mého názoru bude asi velmi výdělečný počin studia Disney, kterému se podařilo vytáhnout lidem z kapsy velkou sumu peněz a o to tu přeci jde především.
    • naprosto nic
    • úplně všechno počínaje příběhem, přes herecké výkony a konče dabingem
    Rambo: Poslední krev
    Rambo: Poslední krev (2019)
    10
    Co napsat ke klasice akčního žánru...? Já jsem na Rambovi vyrostl a tak byla pro mě povinnost na to jít a rozhodně jsem nebyl zklamán spíš naopak. Po vlažnějším začátku na Rambově farmě se děj přesune do Mexika, kde dva bratři ovládají obchod s bílým masem aby se závěr opět odehrál na Rambově farmě. Mexičtí zabijáci ovšem jak záhy zjistí, že si vybrali nevhodný cíl k likvidaci a v podzemních katakombách, které má Rambo vykopány pod svou farmou je likviduje jednoho za druhý tím co možná nejbrutálnějším způsobem. Film je z mého pohledu asi nejbrutálnější z celé série což vyvrcholí závěrem celého filmu. SLY nám zde opět ukázal, že i v jeho věku skutečně nepatří do starého železa a má nám ještě hodně co nabídnout. V dnešní době kdy se už klasické akční filmy moc netočí (za zmínku stojí ještě John Wick) je tohle vzácný úkaz jak by měl akční film alespoň z mého pohledu vypadat. Za mě dávám 100% jednak proto, že je to pro mě srdcovka, také proto, že jsem se více než 100 minut velmi dobře bavil, ale především proto, že je to opravdová klasika akčního žánru, která fanouška rozhodně nezklame.
    Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw
    Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019)
    8.5
    I když je to již v pořadí devátý díl tak film je nabitý akcí od začátku do konce, a i+ když zde tentokrát chybí Vin Diesel tak si myslím, že to filmu nic neubírá. Je pravdou, že od prvních dílů se mnohé změnilo a celá série se dostala z akčního snímku o partě zlodějů a pouličních závodníků do snímků, ve kterém hlavní hrdinové zachraňují svět. Tvůrci filmu vsadili tentokrát na Dwayne Jonsona a Jasona Stathama a rozhodně neudělali špatně, i když jde o nesourodou dvojci tak dohromady utvoří velmi silný tým. Filmu nechybí nic co by dnešní divák od takového filmu čekal a vše mu nabízí plnými hrstmi. V roli hlavního záporáka se zde objevil Idris Elba a musím ríct, že se své role zhostil na jedničku. Osobně si myslím, že je to nejsilnější postava celého filmu a chvílemi zastínil i D. Jonsona a J. Stathama a rozhodně jeden z nejlepších záporáků co jsem viděl. Naopak nejslabší postavou z mého pohledu zde byla Vanessa Kirby, její projev byl na můj vkus příliš umělý a prkený. Film má něco málo přes dvě hodinky a i když nejsem zrovna fanoušek této série tak jsem se velmi dobře celou dobu bavil, i když asi nebudu mít potřebu se k tomuto filmu vracet. Takže pokud chcete dobře pobavit, oddechnout si a zasmát se, tak to berte jako dobrý tip jak strávit více než dvě hodinky Vašeho času.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci