Profilový obrázek

sexipsik

Kunťa Punťa

Komentáře 13

Od nejnovějších
  1. Nenávist
    Nenávist (2004)
    7
    Po letech jsem se na tenhle film opět podíval a nutí mě to, podělit se o dojmy. Chtě nechtě, je to staré již přes 15 let, a je to znát. Zub času film trochu ohlodal, ale tím více vynikne rozdíl oproti dnešní produkci. Zejména v porovnání s ''hrůzami'' jako (cokoliv) Annabelle, či všechny ty moderní filmy, u kterých jsem zapomněl jejich název někde v půlce první tupé scény s lekačkou. Tento film těží z více zajímavých nápadů a záběrů, případně několika výborně zakomponovaných lekaček (viz. scéna odrazu tváře v MHD) a je to pecka. Nenudí tunou klišé, byť se jim nevyhýbá zcela. A opět oproti dnešní produkci zkrátka baví tím, jak je to jiné a nápadité. Zvláštní pocit. Negativa jsou pro mě (sue me!) v hereckých výkonech, kdy zejména výkon inspektora Naganěco při sledování démona na VHSce je jak z nějaké parodie. Každopádně atmosféra snímku je skvěle dusná, strašení baví a ten supr-čupr zvuk, co vydává Japonka, to je klasika.
  2. Hellboy
    Hellboy (2019)
    6
    Osobně se mi film líbil. Tedy v tom smyslu, že byl velmi velmi zábavný. Dala by se tomu vytknout fúra věcí, ale to už udělali ostatní. Hlavní je, že je to povedená oddechovka. Alespoň pro mě. Pokud bych měl něco vyzdvihnout (toho je tu okolo zase obecně málo), tak humor a SOUNDTRACK. Ou yes!
  3. Muži v černém: Globální hrozba
    Muži v černém: Globální hrozba (2019)
    2
    Tak předně - film jsem dokoukal cca do půlky. Za tu dobu jsem se dvakrát pousmál. Celé je to neskutečně prázdné a naprosto mi bylo lhostejné, co se tam komu děje. Vtipné to není. V půlce filmu jsem si pustil Dva a půl chlapa a za úvodní minutu se nasmál víc, než za polovinu filmu MIB. Udělejte si obrázek sami.
  4. Tajný život mazlíčků 2
    Tajný život mazlíčků 2 (2019)
    5
    U prvního dílu mi absence příběhu vadila mnohem méně. Tady už se jedná opravdu jen o oslí můstky mezi jednotlivými vtipnými scénkami. A spousta z nich je skutečně vtipná! Některé aspekty jsou sice až nevkusně podbízivé (trapně ''kung-fu'' vřeštící králík a pod.), ale pro děti je to koukatelné. Animace samozřejmě hezké, byť už to místy působilo jako vykrádačka mimoňů. Celkově to bylo v pohodě, smáli jsme se všichni, byť je třeba se u filmu striktně vyvarovat používání mozku. To pak bolí.
  5. Černobyl
    Černobyl (2019)
    10
    Nemá smysl cokoliv vyzdvihovat, cokoliv speciálně velebit. Vše vystihuje hodnocení. Nevím, co už by šlo v seriálu udělat lépe.
  6. Titanic II
    Titanic II (2010)
    0.5
    Efekty jak z Powerpointu, Van Dyke za kamerou, jako režie, jako plájboj, scénárista... Přesně zapadá do kategorie ''Tak blbé, až je to sranda''.
  7. John Wick 3
    John Wick 3 (2019)
    4
    Zbytečný film. Jak dějem, kdy John začíná, jako vyděděnec a končí, jako vyděděnec. Tak i náplní. První nálož akce mě bavila. Smál jsem se. Kino se smálo. Až do nové bojové techniky - Kůň-Fu. To už se smáli snad úplně všichni. Taková povedená taškrařice. Potom začali ''osudové'' rozhovory. Během filmu se od té chvíle střídaly tyhle tupé variace na téma ''následky''( kdy se za celý film protočilo tak 20 vět), s hromadou tupých akčních scén. Co jsem to napsal?! Jo, první John Wick byl super. Druhý to převařil, ale ještě to nebylo okoukané. Ale přesně od scény příjezdu do Cassablancy jsem se začal nudit. U následné vybíjené jsem se snažil usnout, ale bohužel, tenhle film by šel pouštět vězňům na Guantanamu při spánkové deprivaci. Akční scény jsou zde velmi velmi dlouhé, ale většinu z toho už jsme viděli v předchozích filmech. Zde to doplnila Halle Berry a její psi, což mi bylo celkem fuk, protože to chvílemi jen posouvalo reálnost boje někam k fantasy. STARŠINA zabijáků, jako nějaký Maharaja v poušti, to už bylo fakt moc. Dále vybíjená s ultra-hyper-mega drsným plešatým Japoncem, který se z ničeho nic chová, jako malé dítě. Pak dva bouchači. Pak zase další dva bouchači. Jedna nekonečná nuda. A do toho dětinské vtípky. Občas něco fungovalo, ale topilo se to v oceánu tuposti. Závěrečný pád Johna ze střechy, kdy to - samozřejmě! - přežil, to už je hozená rukavice pro další fázi MCU, páč takového nezdolného chalana lidstvo potřebuje. PS: ve třetině filmu jsem chtěl odejít, ale museli bychom projít přes celou řadu v kině, a to mému doprovodu přišlo netaktní. Škoda. PPS: kopanců a i jiné demolice (do) rozkroku je tam neskutečně mnoho, přestal jsem počítat u čísla osm. V druhé půlce filmu už se tomu hihňalo jen pár spoluobčanů.
  8. Black Panther
    Black Panther (2018)
    4
    Nechápu to obecné nadšení. Opravdu. Když si odmyslím, že je tam spousta afrického juchání, bubnování atp., tak tam není naprosto nic, co by stálo za vypíchnutí oproti jakémukoliv jinému filmu z MCU. Co mě dostalo a zabránilo usnutí byla ta luxusní demagogie - M. B. Jordan se zcela v souladu s právem Wakandy stal králem. Naprosto legitimně. A pak chtěl nějak vládnout. Sice asi blbě, ale to z něj má dělat záporáka? No, a tak tu byl státní převrat a legitimně sesazené dobro opět porazilo to údajné zlo. Debilita na entou. Tomuhle filmu jsem se rozhodl dát druhou šanci. Na poprvé jsem ho vůbec nedokoukal, protože mě naprosto nebavil. Na podruhé jsem ho, s notnou dávkou sebezapření, dokoukal, ale jen proto, že sjíždíme celé MCU, takže ''to chtělo''. A závěrem - za cokoliv z tohohle filmu Oscara?!
  9. Úniková hra
    Úniková hra (2019)
    3
    Jak tu už píšou jiní - takový mix kdečeho, ale naprosto bez invence. Herci hrají dost bídně. Začátek je otravná nuda, pak se konečně dostanou do té hry, kde se chovají jako mentálně postižené opice se záblesky geniality, následuje rychlé vymlácení většiny ansáblu, a ''překvapivý'' konec. Zbytečný film.
  10. Legenda jménem T-34
    Legenda jménem T-34 (2018)
    7
    Ruský block buster. Skvěle jsem se bavil, jen je přitom potřeba moc nepřemýšlet. Akční scény jsou naprosto peckově přehnané, většina výstřelů z děla znamená kameru, rotující okolo projektilu... Nejslabší část je ovšem v koncentráku, kde to vše moc nefunguje. Nevím, jak má v roce 1944 náckům pomoci, že kadeti budou střílet na pohyblivý bezbranný cíl se supervelitelem uvnitř... No nic. Je to chvílemi i
    • akce
    • vtip
    • tanky, tanky, tanky
    • scénář
    • prostřední část filmu
  11. Creed II
    Creed II (2018)
    6
    Oproti prvnímu dílu mi vše přišlo o dost více zkratkovité. Velmi mě zamrzela postava Biancy, protože Tessa dle mého hrát umí, ale tady nemá co. Je z ní puťka, co jen čeká, jak se její Creed (ne)rozhodne. Velmi se mi líbil Doplh, je to frajer. Ze Silvestra mně spíš bylo smutno, vypadá tady jako Georgy Malenkov ze Ztratili jsme Stalina. Zápasy vypadají docela v pohodě, chvílemi hezky strhující, ale působí občas, jak z počítačové hry. Oproti RB nebo Creed I, kde se snažili o realismus, co se týče crew, přenosu... Tak tady to vypadá nepřirozeně, komorně - došly prachy? Největší potíž ale vidím v tom, co bylo (skoro) vždy hlavním trumfem filmů s Rockym - motivace. Většinou docela jasně definovaná, strhující... tady jsem jen kroutil hlavou a říkal si, že mu to prostě nežeru. Tréninková montáž, často hřeb celého filmu, opět kde nic tu nic. Řekl bych, že zklamání, ale už z trailerů to nevypadalo na silný příběh, a hold se to naplnilo. Škoda.
    • Dolph Lundgren
    • Příběh
    • Postavy
  12. Bohemian Rhapsody
    Bohemian Rhapsody (2018)
    6
    + Na film jsem šel s neskutečným nadšením a očekáváním. Odcházel jsem rozpolcený. Hudba ve filmu je - jak jinak - skvělá, ostatně, proto Queen miluji. Herecké výkony ''členů kapely'' byly parádní, ohromně jsem se bavil (Byť Johnny Deacon mi přišel uvěřitelný až v druhé půlce filmu, s malým afrem). Na spoustu detailů tvůrci pamatovali, na spoustu nikoliv. Zejména koncertní projev členů býval ve skutečnosti výraznější, kucí mají své ''signature moves'', je s podivem, že se toho do filmu nepromítlo víc, ale i tak, něco z toho tam bylo, spokojenost. Co ale drhlo, to byly ty DOJEMNÉ scény. Ani jedna z nich pro mě nefungovala. Husí kůži jsem měl při hudební produkci během filmu několikrát. Ale co začalo písní Under Pressure, když je FM v Mnichově a gradovalo před/v/po nemocnici písní Who Wants to Live Forever, to ve mně jen utvrdilo pocit, který jsem měl už delší dobu. Laciné berličky a patos. O tom, že se skupina údajně dala dohromady před Live Aid kvůli Live Aid, a prý ''nehráli roky'', netřeba dále diskutovat. Je to hrozná blbost a článků o tom již vyšlo dost. Tvůrci potřebovali pomoct, dobrá, ale tahle atmosféra rašícího happy endu bohužel ničí závěrečný koncert. Hudebně, opět jak jinak, pecka. Ale - kapela dojatě žasne, že Freddie zpívá! Genderově perfektně vyvážené publikum se blaženě a přesně vyrovnáno vlní do rytmu. Lidi jsou z toho, jak to všechno dopadlo dojatí, objímají se a pláčou... Bůh ví proč jsem si během toho všeho vzpomněl na devadesátkové hrůzy filmů Šampioni a spol. Za mě tedy záblesky dokonalosti, zamazané laciným balastem. Celkově spíš spokojenost s pocity hořkosti.