hnidopich

334

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Santiniho jazyk
    Santiniho jazyk (2011)
    0
    Smál jsem se v kuse asi deset minut, když jsem viděl Viktora Preisse s koňským ohonem. Jeho postava, která je navíc absolutně zbytečná pro děj, mě vážně dostala. Scénář nedává absolutně žádný smysl, a to ani na té nejzákladnější úrovni, nonstop mnišské chorály, kostelní porno, jak já tomu říkám, pana Stracha mě přijde jak esence nevkusu, ekvivalentem tohoto filmu jsou takový ty náboženský obrazy, co prodávají Vietnamci, kde je Panna Maria a jednorožci a růžové nebe. Jiří Strach si dovolí říct o Tomu Tykwerovi, že zkurvil Parfém: Příběh vraha, a že by to natočil líp? Jak asi panebože? Jak by někdo, kdo absolutně nemá cit pro gradaci děje, vůbec neumí pracovat s hudbou (neví kdy ubrat, kdy přidat a prostě jede nonstop na plný plyn), mohl takový příběh natočit líp? Žádnej Stanley Kubrick to prostě není a nikdy nebude. Nebude dokonce ani ten Tykwer. Je to prostě katolický kýčař.
    Místo zločinu Plzeň
    Místo zločinu Plzeň (2015)
    0
    Když v jedné epizodě říká vyslýchaný, že byl v kině a oni se ho ptají na čem, a on říká na Inception, a na otázku: Jaký to bylo?, odpovídá: Já jsem to nepochopil, tak to nám neříká ta postava, to nám říká autor, šedesátník Martin Bezouška a přiznává se, že nerozumí současným inteligentním filmům, které mladí lidé - narozdíl od té jeho sračky - mají rádi a mají sledovanost.
    Lynč
    Lynč (2018)
    0
    Cítím z toho jednoznačně rukopis Walkera Texas Rangera, včetně té předvídatelné krimi zápleteky (zlí chlápci něco podezřele vykládají z auta, to tam bylo milionkrát) a zoufale šablonovitých postav. Gratuluju tvůrcům k tomu, že nám předvedli ukázkově jak se nemá psát seriál. P.S. Úkol zněl jasně: ukázat pokrytectví těch, co nadávají na cikány a bojovat proti předsudkům, chápu, až na to, že realita je mnohem složitější a tak nějak nejednoznačnější. Navíc reálné kauzy typy mačetový útok (mimochodem dle soudu pokus o vraždu) či nedávný brutální útok na koupališti v Dubí (to celé začalo tím, že jedno romské dítě začalo topit bílé a jeho matka si dovolila tomu jen nepřihlížet) dávají téhle těžkopádně vykonstruované fikci dost na frak a připomínají nám, co je asi tak statisticky pravděpodobnější, že se stane a kdo by v realitě zlynčoval koho, že. edit: kretén, co dává palce dolů: PRAVDU a FAKTA NEZAKRYJEŠ, IDIOTE.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1