Profilový obrázek

Hazel

Anna Maternová
221

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Královéhradecký, Náchod, Česká republika



    Příběh služebnice
    Příběh služebnice (2017)
    10
    Za mě možná nejlepší dystopie všech dob. Do tohoto seriálu jsem se zcela zamilovala. Neuvěřitelně charakterní Elisabeth Moss mi brala dech při každém jejím výstupu. June, kterou ztvárnila, je hrdinka nesmírně odvážná a vy se přistihnete, jak jí držíte palce, které si zarýváte do masa, že třeštíte oči, nedýcháte a po tvářích vám kanou slzy. Seriál má takovou moc především proto, že je až příliš snadno uvěřitelný. Tato nechutná budoucnost plná zvěrstev je dokonalým okénkem toho, co se s naší civilizací dřív nebo později stane. Holokaustu byste také nevěřily a odehrál se. Tohle je snad ještě reálnější. Děsivý seriál se zabývá otázkami mateřství - a pro nás velmi aktuálním tématem, které by už opravdu nemělo být tabu - náhradním mateřstvím. Seriál je natočen půvabně a bolí o to více, že nám ukazuje, jaký byl život postav před Gileádem. Celé to filmové prostředí je velmi příjemné, působivé a zapamatovatelné. Hlavně jeho atmosféra. Kostýmům nelze vytknout nic. A herecké obsazení v čele s ženami Moss a Strahovski diriguje všem ostatním. Pro mě nesmírně aktuální a nejlepší americký seriál za poslední dobu. Dejte mu všechna možná ocenění, neboť mu náleží právem. A z toho čekání na třetí sérii už dostávám tiky.
    Pustina
    Pustina (2016)
    10
    Já nemám slov... Seriál jsem zkoukla za dva dny, za což může vždy pár bolestně napínavých posledních minut každé epizody. Co se týče hereckého obsazení - nelze nic vytknout. Zuzana Stivínová je bravurní, stejně tak Noha, Benoni, Špalková, Křenková, Cina a veškeré obsazení mladých kluků, kteří opravdu umí hrát - viz Hes. Celé to temné dusivé prostředí láká svou autentickou depresí, která je lidem hodně blízká. A právě to dělá seriál tak excelentním počinem, který se stává závislostí. Podezřelých je mnoho... Co je úžasné je to, že se příběh zabývá aktuálními tématy. Vztahy mezi dětmi a rodiči. Zlem a jeho příčinami a počátky. Výchovou. Mládeží. A co mě zaujalo nejvíce a na co apeluji je otázka právní odpovědnosti u nás stanovená od patnácti let věku. Jsem pyšná na to, že takové lidské klenoty, jako jsou Alice Nellis a Ivan Zachariáš, v ČR máme. Tato série je nezapomenutelná - mrazivá - nevyčerpatelně lidská - monstrózně aktuální - a především extrémně znepokojivá.
    Sedmilhářky
    Sedmilhářky (2017)
    10
    Přiznávám, že jsem o seriál ze začátku neměla zájem, díky knize, která byla dle mého excelentní a já si chtěla ten zážitek uchovat takový, jaký jsem si vytvořila v mé fantazii. Ale dívat se na tento seriál je potěšení. Nicole Kidman podala absolutně dokonalý výkon a svou rolí týrané ženy konečně uchopila problém takový, jakým doopravdy je. Zásluha za to patří samozřejmě i režii a scénáristovi. Já jsem unešená z přenádherných domů a z pláží a z celého toho australského života. Nikdy takhle žít nebudu, tak proč se na to v klidu bez závisti nedívat, že? Miluji ty příběhy žen a celý ten příběh, kterému mimochodem vděčíme Liane Moriarty. :)
    Nouzový východ
    Nouzový východ (2008)
    10
    Tohle... je film..., na který nikdy... nikdy... nezapomenete!!! Nemohla jsem uvěřit tomu, co jsem právě viděla. Jak je to vše pravdivé a "normální". A v co všechno takto prostý příběh, který může prožít každý z nás, může vyústit. Leonardo DiCaprio s Kate Winslet jsou tak sehraní a neuvěřitelným způsobem autentičtí a obnažení, až to bere dech a vy to sledujete s naprostým úžasem. Jeden z nejlepších filmů, který jsem kdy viděla. Velmi komorní, ale úžasně působivé a zapamatovatelné... "Nemůžu odjet. Nemůžu zůstat." - Kate v hospodě.
    Krvavý diamant
    Krvavý diamant (2006)
    10
    V tomhle filmu je Leonardo DiCaprio zatraceně sexy. Je to jeden z jeho filmů, kdy z jeho krásy omdléváte... :) Ale jinak je to samozřejmě výborný film, který sice na můj vkus ukazuje až příliš surovostí z kruté války, přesto mě vždy dojme a vyděsí zároveň. Narážím na syna Solomona a na závěr filmu, který graduje v neuvěřitelné napětí... Celý film příjemně odsýpá a nikdy nenudí. Jennifer Connelly, coby krásná reportérka, románek s DiCapriem sice prožít nestihla, ale její působení je ve filmu velmi příjemné. Nádherná hudba Jamese Newtona Howarda ještě vyšperkovává film k úplné dokonalosti... :) Jeden z mých nejoblíbenějších a nejčastěji zkouknutých filmů s DiCapriem.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+55

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+74