vaclav-pilnik

Václav Pilník
217

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Hunger Games: Síla vzdoru - 1. část
    Hunger Games: Síla vzdoru - 1. část (2014)
    7.5
    Jak se dalo čekat, kdybych nečetl knihu, v tomto díle bych vůbec nechápal kde se vzalo že katnis je najednou reprodrozd jehož symbol se v předchozích dílech objevuje tak vzácně že se to dá spočítat ne prstech jedné ruky. To se v tomto již ale nedalo nijak napravit. Oproti předchozímu dílu mi připadalo že tento je o něco slabší.
    Hunger Games: Síla vzdoru - 2. část
    Hunger Games: Síla vzdoru - 2. část (2015)
    7.5
    Jako celkové hodnocení bych všem filmům dohromady dal 70%. 1. díl byl celkem chudý a podstatné věci byli vynechány, nebo zredukovány tak že nedávají moc smysl. To vše proto aby se místo toho mohla začít rozjíždět lovestorry která je pro příběh vlastně jen okrajová. Bohužel na tom se pak svezla celá serie i když druhý díl, který byl podle mě ze všech nejlepší měl příležitost něco z toho napravit, tak se to nestalo a prostě si jel jenom svoje bez sebemenšího pokusu o nějakou nápravu, takže ve třetím díle začnou katnis označovat jako reprodrozda, i když to vlastně podle toho co se divák dozví a co vidí jen ve filmu nemá žádné opodstatnění. Čtvrtý díl pak vypadá jako kdyby válka s Kapitolem trvala den, nebo dva a vůbec to nereflektuje v čem všem byl Kapitol závislý na krajích. Jistě, 4 filmy jsou vlastně ještě docela krátké aby se do toho dala nacpat celá ta bichle. Muselo se toho dost vynechat, ale hodně věcí se vynechávat nemuselo a filmy by pak dávali větší smysl i tomu kdo tu knihu nečetl, nebo by to alespoň vypadalo lépe, víc vykreslilo atmosféru scény, ale co se dá dělat. Filmy se dají vidět jednou a možná někdy na ně kouknou znova aniž by člověk byl naštvaný že to viděl a užil si nějakou zábavu, ale za sebe si tedy myslím že ta knížka je tedy mnohem lepší.
    • důvody k výsledku popravy byly ve filmu o něco lepší než v knize, kterou jsem četl už 2x a pokaždé mi připadalo že důvody k tomu jak dopadla jsou docela nepřesvědčivé.
    • Efekty a akce.
    • Nemusela to být tolik twinlightovina, když to je vlastně jen okrajová část příběhu.
    • několik zbytečných chyb.
    • chybí nějaké zobrazení důsledků konfliktu v kapitolu
    Hunger Games: Vražedná pomsta
    Hunger Games: Vražedná pomsta (2013)
    9
    Na tomhle filmu si dali záležet teda mnohem víc než na prvním dílu a herci byli snad i zbičováni aby podali lepší výkon, nebo snad na to už bylo konečně dost peněz, nebo možná držel otěže někdo schopnější, nevim. Líbí se mi, že je v tom obsaženo mnohem víc z knižní předlohy. Někdy je lepší film, někdy kniha. Tady bych řekl že lepší už to o moc ani být nemohlo, protože ta alespoň pro mě nejzajímavější část knihy se zfilmovat nedá a to sysly z ženské mysli, ale na jiné úrovni než fantazie nadržené staré panny kterou nikdo nechce jak to tak bývá.... Abych zůstal u filmu tak sice některé efekty se nepovedly tak úplně na 100% a pár drobností a změn by se dalo vytknout, ale pořád byla zábava to sledovat i když mám pubertu dávno za sebou. Nakonec mám pocit že nejslabší na celm filmu byli titulky, protože tak 5-10% jich(a to u originál DVD) bylo docela odfláknutých. Sám sice nemluvím zrovna plynule anglicky, ale když ten rozdíl ve významu poznám i já, tak to asi nebude úplně OK.
    • film se víc drží knižní předlohy.
    • kvalita zpracování je na vyšší úrovni než u prvního dílu.
    • některé efekty jsou slabší i na 7 let starý film.
    • některé souvislosti jsou bez přečtení knihy nepochopitelné. Například reprodrozd, symbol revoluce je skrytý, že ani podle tohoto filmu se vůbec nedá pochopit proč se jím stal když je neviditelný. To moc nedává smysl.
    Hunger Games
    Hunger Games (2012)
    7
    Jistě, celá knížka se do filmu nacpat nedá, ale ten film obsahuje stěží třetinu knihy, a to si myslím že je celkem škoda. Přitom část toho co tam chybí by tam klidně mohlo být. Třeba odznáček reprodrozda, který v příběhu hraje docela významnou roli, se za celý film objevil 2x a vůbec není vysvětleno čím je zvláštní a proč je výsměchem kapitolu. Možná se tuhle část rozhodli vynechat, ale to by byla podle mě docela hloupost. Kapitol je hezky ztvárněný jako město napudrovaných klaunů, ale jeho vztah k ostatním krajům je takový nevýrazný. Já myslím, že ten film mohl být mnohem lepší a zasloužil by remake. Snad víc zabodují další díly. V komentech níže jsem zahlédnul Battle Royal. Ano když se vezmou tyhle dva filmy tohle je proti Battle Royal večerníček pro děti a možná to i bylo ovlivněno stmíváním, upíříma deníkama a podobnýma slátaninama, jenže o Hladové Hry nejsou jen o hladových hrách a to nejzajímavější se nejspíš ani zpracovat nedá, nebo by to způsobilo první světovou dívčí válku ;)
    • Není to nudné
    • Není to pitomé
    • chybí souvislosti
    Králíček Jojo
    Králíček Jojo (2019)
    9.5
    Za poslední rok jsem neviděl nic zábavnějšího. Sice je tam několik estetických chyb, ale ty nejsou nijak podstatné a možná mají svůj záměr. Jediné co bych řekl že mělo být lepší jsou scénky s imaginárním Hitlerem, tam jsou ty vtipy i všechno ostatní takové slabší. Humor, drama, tragedie jsou ve filmu šikovně zakomponované že si navzájem nepřekáží. Opravdu výborný film.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci