Profilový obrázek

S7evin

Komentáře 30

Od nejnovějších
  1. Velký draft
    Velký draft (2014)
    7.5
    Naprosto skvělý film o draftu NFL. Ano, přesně takto to chodí v americkém sportovním průmyslu. Chápu, že se to každému nemusí líbit, ale některé komentáře jsou tu vážně k smíchu a je z nich zcela cítit, že než aby si jejich autoři o draftu alespoň něco základního zjistili, tak to raději zkritizují a poplivou.
  2. Vražda v Orient expresu
    Vražda v Orient expresu (2017)
    6
    Původní příběh do Agathy Christie dokonalá detektivka, která bude aktuální i za sto let. Příběh je skvělý, zpracování v čele s kamerou hodně nápadité, CGI efekty kupodivu fajn, ale Kenneth Branagh to tady prostě pojal tak ve velkým, že do filmu nejen natáhl sérii skvělých herců, ale také z Balkánu udělal Italské Dolomity. K tomu rozuzlení mi ke konci příliš nesedlo. Přesto, že jsem věděl, co se bude dít.
  3. John Wick
    John Wick (2014)
    8
    V rámci žánru nejen zdařile provedené, ale i velmi zábavné! Krásná filmařina, intenzivní atmosféra, podbarvená brilantním soundtrackem a skvěle natočené akční scény bez zbytečných střihů. A že celý děj je vlastně už v traileru? No a - vy se na to snad chtěli dívat kvůli příběhu?!
  4. Hellboy
    Hellboy (2019)
    1.5
    Strašný, strašný, příšerný! Pár procent za Harboura, který se to snaží držet nad vodou. Většinou jsou to jen prázdné pseudovtipné hlášky a nepochopitelné "zvraty" a momenty. Výprava zůstala někde za kopcem. Po dvou hodinách si uvědomíte, že jste viděli asi desetiminutovou zápletku, víc si nevybavíte.
  5. Terminátor: Temný osud
    Terminátor: Temný osud (2019)
    3.5
    Žádný John Connor, žádný Skynet. Tvrdý restart a klon, ve kterém, aby se neřeklo, poskakuje depresivní Linda Hamilton. Druhou část recyklace Terminatora osvěží samotný Arnold. Tentokrát jakožto parodie na T-800, který se po splnění mise (která vlastně plive do ksichtu filmu T2) ustálí, najde si rodinu, adoptoval synka, má domeček, práci, pejska. Pak mu rupne v kouli a na stará kolena se opět obětuje a zachrání svět. A toto má pod palcem sám Cameron?!
  6. The Dirt
    The Dirt (2019)
    7.5
    Bohemian Rhapsody ať se jde zahrabat. Ačkoli Queen miluju už odmala a naopak od Motley znám tak tři písničky, The Dirt je prostě víc cool. Kde Bohemian Rhapsody vás nutila sednout si k filmu s rodinou a na konci filmu uronit slzičku, The Dirt doufá že na film budete čumět s kámošema, strašně se vožerete a pak si půjdete do bordelu zapíchat :)
  7. Mizerové navždy
    Mizerové navždy (2020)
    7.5
    Měl jsem obavu že, třetí díl nebude až tak dobrý ale, nestalo se tak. Mike a Marcus opět spolu. Hlášky výborné, bavil jsem se skvěle. Sice nám Marcus za ty roky trošičku nakynul. Sedmnáct let jsme museli čekat a vyplatilo se. A nováčci taky dobří. První film viděn v kině v roce 2020. Za mě slušný návrat.
  8. Star Wars: Vzestup Skywalkera
    Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019)
    3.5
    Nejzbytečnější a nejpřehnanější film celé ságy, který vaří jen z vody. Epizoda IX je jen prázdné odvyprávění některých odpovědí a pokusy o napravení toho, co Johnson v předchozím díle napadrť rozbil. Bohužel tohle ani Abrams nezvládl slepit a já jen upřímně doufám, že ho to režijně nepoloží... za to by celá tahle série opravdu nestála.
  9. LEGO® Batman film
    LEGO® Batman film (2017)
    4
    Není to extra vtipné, krása animace se ztratila v přeplácanosti a příběh mě vůbec nebavil. Tu citovou vložku si mohli odpustit nebo jí nasměrovat trochu jinym stylem. Někdy už jsem kroutil hlavou nad tím, jestli mám zapotřebí poslouchat ty trapné z palce vycucané dialogy o tom, jak si Batman nikoho nepustí k tělu a tím ubližuje jak sobě tak ostatní. Lego City bylo mnohem lepší, alespoň se na to lépe koukalo, párkrat jsem se zasmál a nic mě tam vyloženě nesralo.
  10. Warcraft: První střet
    Warcraft: První střet (2016)
    3
    Zmatené, špatně napsané a ještě hůř odvyprávěné. Zachraňuje to tak akorát solidní obraz a zvuk. Postavy naprosto postrádají charisma (zejména ty lidské, u orků to ještě jde). Logika příběhu nedává smysl. Prvních cca deset-patnáct minut dokáže dát příslib celkem obstojného fantasy dílka. Na to, jaké bylo kolem toho haló, film vnímám jako propadák.
  11. Le Mans '66
    Le Mans '66 (2019)
    9.5
    Nádherný chlapský příběh Kena Milese a Carrolla Shelbyho plný scén, na které asi nikdy nezapomenu. Již když příběh FvsF shrnul James May v The Grand Tour jsem se divil, že příběh nebyl zfilmovaný dříve. Příběh z automobilového světa je krásný, ale zároveň tragický, který nemá ve světě obdoby. Po dlouhé době jsem měl opět pocit, že koukám na něco vysloveně jedinečného. Matt Damon a Christian Bale tu zahráli opravdu skvostně. Pokud jste znalí detailů, film velmi oceníte, záběry na krásná auta s nadčasovým designem, do puntíku přesné scény s Henry Fordem II. nebo Enzem Ferarrim, které jsou pro tento film stejně osudové, jako byly osudové v době, kdy se opravdu staly a celá řada odkazů na tehdejší automobilový průmysl (pásovou výrobou Forda počínaje a záběry z firmy Ferrari v Modeně konče) jsou hlavními, ale ne předními důvody k tomu, abyste se tu nadchli pro pěti hvězdičkovou dardu. Tohle je prostě film, který jednou bude zapsán do pamětí kinematografie právě proto, jaký je.
  12. X-Men: Dark Phoenix
    X-Men: Dark Phoenix (2019)
    0.5
    Viděl jsem hada srát ty vole Žábu bušit pěstí do skály ty vole Koně zvracet v barvách francouzský trikolóra ty vole Dokonce jsem viděl i stíhačku couvat vole Ale tohle to... jsem teda ještě neviděl... co to je ty vole... co to kurva jee tohle !!! Nene tohle proste nee
  13. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    3
    Scénář je naprostá zoufalost, půlka věcí nedává smysl. Batman a Robin se rázem stali kvalitním filmem. O motivaci kohokoli k čemukoli se nedozvíme vůbec nic.. Batfleck celkově je tu jediný snad trošku fajn, úvod s ním a počátek nepřátelství, ale stáčí se to pak do čím dál větší bizarnosti, místo jakékoli logiky jen wtf peklo se spoustou keců kolem. Ani ta akce většinou není dobrá, když si odmyslím generické CGI výbuchy a další hroutící se domy. Prostě děs běs.
  14. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    1
    DC vesmír se ještě nestihnul pořádně narodit a už umřel. Dramaturgicky nekompatibilní skupina u Warnerů touží po náročnějším publiku, které ale s výsledkem hledá v cílovce 13 – 17, jemuž bude (vzhledem k výdělkům) pravděpodobně jedno, že děj nedává vůbec smysl, že tým nefunguje jako tým ani jednou a že špulení prdelky není highlightem, za který bych měl postavu velebit.
  15. Wonder Woman
    Wonder Woman (2017)
    0.5
    Tradičně strašidelné DCčko. První třetina je jako něco, co spadlo Schumacherovi pod stůl při stříhání Batmana a Robina. Jako by si ani nevšimli, že takhle už se dneska comicsovky točit nemůžou, aniž by se člověk nechytal za hlavu. Prostředek malinko zachraňuje prostředí z 1SV. A to je vlastně všechno. Konec opět klasický DC digibordel s příšerným záporákem. Celkově velký špatný, DC by se na to měli už fakt vybodnout.
  16. Liga spravedlnosti
    Liga spravedlnosti (2017)
    1
    Čekal jsem lecos, ale že to bude až tak špatný, to vážně ne. Neskutečně špatný. Poprvé, co jsem někomu zaplatil za to, aby mě 2 hodiny mučil. Dokonce jsem zkusil dát nedávno reprízu v pohodlí domova a nepřekvapivě to bylo ještě horší, už jsem ani nedokoukal. Snažím se vymyslet aspoň něco co bych mohl pochválit na mých oblíbených komiksových postavách ve filmu, ale kde nic není ani kuře nehrabe.
  17. Parazit
    Parazit (2019)
    8.5
    Jížní Korea aspiruje na film roku s nejoriginálnějším nápadem posledních let. Pon Džun-ho režisér, má na kontě další zářez, který otřásl festivaly a postupně i světem. Příběh se zaměřuje na chudobnou, avšak mazanou rodinku, která se postupně infiltruje do jiné bohaté rodiny. Jakmile jsou karty rozdány, sociální drama křížené s komedií vystřídá thriller s hutným náporem nečekaných zvratů, obrovskou dávkou napětí a krásně vygradovaném finále, kde i o mrtvoly není nouze. Režisér si krásně hraje s žánry, krásný vizuál a dostatek zábavy, aby si film udržel divákovou pozornost, doporučuji!
  18. Zlatý podraz
    Zlatý podraz (2018)
    6.5
    Asi jsem rozmazlen zahraniční produkcí, ale mě tam stále chybí ten zoufalý a dramatický pocit války a okupace. Vše se točí kolem bordelu, kde jsou baskeťáci ubytovaní během mistrovství. Proběhne nějaké to francouzské slovíčko, láska, výhra a prohra v podobě jednoho kývnutí sovětskému bratrovi, kterému jsme nakonec kývali ještě dlouho potom. Pochvala Březina, Malý a samozřejmě Alena Mihulová. 65%
  19. Joker
    Joker (2019)
    6.5
    Film má vlastně jen jednu chybu a to je název. Kdyby se film jmenoval Schizofrenie, Blázen nebo Dement, jde o perfektní film, s geniálním hereckým výkonem v hlavní roli - Phoenixe nominace na Oscara 2019 je jasná. Bohužel film se jmenuje Joker a tak jako fanda hlavně tištěných komiksů z okolí Gotham City musím vyjádřit zklamání nad způsobem pojmutí Jokera. Tím, že tvůrci přiznali, že se nejedná o žádnou komiksovou adaptaci, vlastně jen potvrdili, že film o Jokerovi není vlastně o Jokerovi, ale jen o nemocném pánovi co se nakonec zmaluje jako klaun. Film prima, ale je vlastně celý špatně. Já se hold nedokážu oprostit. Pokud jste v životě nečetli jediný komiks, kde se vyskytuje Joker, nemáte problém s trošku artovějšími filmy a umíte ocenit kvalitní řemeslnou práci, budete nadšení. V případě, že však s tištěnými komiksy máte zkušenosti, čeká vás zklamání, v míře podle toho, jak moc velký fanda komiksů jste/nejste.
  20. Schindlerův seznam
    Schindlerův seznam (1993)
    9
    V kategorii válečných filmů je tenhle film na 1. místě. Tenhle film by mohl být zařazen do školních osnov v dějepisu. Vždycky, když se řekne jméno Spielberg, vzpomenu si hned na Schindlerův seznam, beze sporu je toto jeho životní dílo.
  21. Zelená míle
    Zelená míle (1999)
    9
    Dívat na tento film bude pro jednu skupinu lidí utrpením a pro druhou požehnáním. Naštěstí patřím do té druhé a tak Kingovu adaptaci můžu v klidu ohodnotit jako bezchybnou záležitostí, která i přes neuvěřitelnou délku nenudí, překvapuje, pohladí i rozpláče. Frank Darabont je velký ďábel a doufám, že bude točit a točit, protože jeho filmy stojí za to.
  22. Forrest Gump
    Forrest Gump (1994)
    9.5
    Jeden z nejlepších filmů vůbec. Tom Hanks tady opravdu odvádí bravurní práci a ukazuje, že je vynikající herec. Příběh o chlapovi, který za celý svůj život dokázal mnohem víc než všichni ostatní. Od setkání s Elvisem, přes fotbalový tým, válku ve Vietnamu, hraní pingpongu, chytání krevet, býti milionářem a získat srdce té, které celý život miluje. A jako odměnu za to dostal syna. Film, který rozesměje, rozpláče, pohladí a zahřeje na srdci. Best!
  23. Vykoupení z věznice Shawshank
    Vykoupení z věznice Shawshank (1994)
    10
    Naprostá bomba. Oba přátelé v hlavních rolí Freeman i Robbins působí naprosto skvěle, jakoby své role ani nehráli, ale žili je, ani ostatní herci však nezůstávají pozadu. V tom je podporuje skvělý a promyšlený scénář. Technická stránka filmu také nemá chybu, hudba, kamera, střih, vše je udělané tak zajímavě a trefně. Tenhle film se u mě zařadil jako nej!
  24. Aladin
    Aladin (2019)
    6.5
    “Novodobé Disney pohádky” to maj těžký. Hodnotí je většinou lidi co vyrůstali na luxusních kreslených originálech, na které málokdo dá dopustit. Disneymu první pokusy u Popelky či Knihy celkem vyšly, pak už to šlo víceméně kvalitativně dolu a trend stále trvá. Lepší než originál rozhodně nee, ale pro dnešní generaci asi v poho. Třeba se dočkáme u Krále.
  25. Jak vycvičit draka 3
    Jak vycvičit draka 3 (2019)
    8
    Kvality jednicky opet nebyly prekonany! Coz vsak vubec neznamena kritiku. Jen to dokazuje, jak uzasna prace se prvnim Cvicitelu draku povedla. Trojka krasne a dustojne zakoncuje pribeh vikingu a jejich zvlastnich mazlicku. Priste nezapomenout kapesnik.
  26. Captain Marvel
    Captain Marvel (2019)
    5
    Cpt. Marvel rozhodne patri k tomu horsi, co MCU za celou svou produkci zplodilo. Asi bych se nebal rict, ze je to dokonce to uplne nejhorsi, jen nevim estli se to v dnesni genderove dobe smi vubec rikat. Nicmene pro jako retro predkrm pred Endgame, ujde, jednou vsak postaci.
  27. Shazam!
    Shazam! (2019)
    1
    Shazam! Par dni po zhlednuti si prakticky nepamatuju zadnou scenu bo aspon super moment. Jediny co vim, ze to bylo strasne dlouhy, desne nudny, utahany, bez napadu, homor totalne mino. Jediny kdo trochu zachranuje je Mark Strong, ktery se snazi povznest sveho zapomenutelneho padoucha na vyssi level. Horsi uz je jen WW.
  28. Avengers: Infinity War
    Avengers: Infinity War (2018)
    9
    Neni to dokonaly, ae lip to ukocirovat proste neslo! Vyborna prace Marvelu, skvele zakonceni 10-ti let. Pokud te nebavila predchozi produkce Marvelu, usetri si 3 hodiny zivota, pro ostatni naprosta povinnost. Film krasne odsejpa, kazdy Avenger dostane svuj prostor/chvilku, nicmene se pripravte na louceni s "puvodnim" teamem.