dian

Komentáře 3

Od nejnovějších
  1. Pán prstenů: Návrat krále
    Pán prstenů: Návrat krále (2003)
    9
    Celkově celá trilogie Pána prstenů je jedna z nejpovedenějších, ale pro mě nejlépe zpracovaný je právě tento film. Báječné obsazení, napínavý děj, psychologické propracování postav, efekty - všechno na jedničku. K tomu všemu ještě hudba Howarda Shora naprosto skvěle doplňuje atmosféru filmu a mohla bych ji poslouchat pořád dokola. Jediné, co mi trochu vadilo byl kontrast mezi poněkud nudnější cestou Froda, Sama a Gluma a mnohem záživnějším životem ostatních členů společenstva. Každopádně patří mezi filmy, které nikdy nezklamou, ať už jsem ho viděla jednou nebo dvacetkrát, stále je to dobrá volba.
  2. Pán prstenů: Dvě věže
    Pán prstenů: Dvě věže (2002)
    8
    Opět skvělý film. Stejně jako v prvním díle má film opravdu úžasné tempo. Skvělé scény, skvělé postavy. Děj se odehrává stejně jako podle knihy trochu pomaleji, ale postupně nabírá na obrátkách. Postup v cestě k Orodruině se nám zase rozvinul a posunul stejně jako postavy. Výborné pokračovaní Pána prstenů a myslím si, že na skoro stejné úrovni jako první díl.
  3. Pán prstenů: Společenstvo prstenu
    Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001)
    8.5
    Tento film ve mě zanechal hlubokou stopu, co se týče vnímání děje a i s odstupem času, kdy pominula mánie kolem LOTRa se ukazuje, že tento příběh ztvárněný Peterem Jacksonem má co říci, a skrývá v sobě mnohem víc, než se zdá těm, kteří ho odsuzují. Jsem skalním fanouškem Tolkiena a jeho děl. Neznám podobný film, který by tak přesně a věrohodně, přesto z úplně jiného pohledu, představil svou předlohu.