jan-istvanek

Jan Ištvánek

Komentáře 6

Od nejnovějších
  1. Počátek
    Počátek (2010)
    9.5
    Myslím, že dnes se již jedná o kultovní záležitost, která se docela svezla na vlně Matrix filmů a posunula hranice vnímání tohoto světa mimo náš vesmír a možnosti našeho chápání. Úžasný nápad a dobré zvraty, které potší každého milovníka dobré Sci-Fi. I když je to velká divočina, vše je pehledné a nakonci ošaháváte stěny vlastního pokoje a nevěříte, že už je konec :)
  2. Nedotknutelní
    Nedotknutelní (2011)
    9
    Jeden z nejlepších filmů posledních let. Velice chytrá a zábavná komedie. Velice mi to připomínalo Blbce k večeři. Rozhodně doporučuji pokud máte rádi kvalitní suchý humor a nedělá vám problémy smát se lidem do očí. Opravdu povznášející zážitek, vřele doporučuji.
  3. Krvavá nevěsta
    Krvavá nevěsta (2019)
    6.5
    Docela dobrá oddychovka, bez jakékoliv potřeby přemýšlet nebo nutnosti vnímat každou vteřinu a děj. Víc komedie než horror, ale poádně ani jedno. Pár očekávatelných lekaček, pár dorých hlášek. Výkony herců v pohodě. Spíš určeno pro mladší publikum v pubertě.
  4. Ip Man 2
    Ip Man 2 (2010)
    8
    NO tak jízda pokračuje dál, opět skvělá akce, přijatelný scénář a suprově propracované bojové scény. Občas to trošku zaskřípe při snaze vykreslit záporácký zápaďáky co nejvíc ve špatném světle, ale i tak dostatečně zábavné. Uvidíme co nabídne další pokračování a jsem zvědavý, kdy konečně přijde Bruce Lee.
  5. Ip Man
    Ip Man (2008)
    9.5
    Miluji kung-fu filmy, ale tento řadím ke špičce, nahony vzdálené béčkovým hong-kongským produkcím s vousatými mistry. Naprosto svižné, gradující a neskutečně vtahující do děje. Hltal jsem to od začátku až do konce, a už teď se těším jak kouknu na další díly. Opravdu skvos.
  6. Vykoupení z věznice Shawshank
    Vykoupení z věznice Shawshank (1994)
    10
    špička mezi mými filmy, úžasně propracovaný a gradující děj, neskutečný příběh a nádherně zachycená Amerika minulého století
    • výkony hlavních hrdinů považuji za jejich životní výkon
    • snad jen že to vyšlo ve stejnou dobu jako Forrest Gump a tím se připravili o Oscara