Profilový obrázek

SNCIS

SNCIS SNCIS

Komentáře 402

Od nejnovějších
  1. Barbar Conan
    Barbar Conan (1982)
    8
    "Crome, nikdy jsem se k tobě nemodlil, nemám na to dar. Nikdo, ani ty sám, si nebude pamatovat, jestli jsme byli dobří, nebo zlí lidé, za co jsme bojovali, nebo proč jsme zemřeli. Jediné, na čem záleží, je, že dva stáli proti řadě nepřátel, na tom záleží! Udatnost tě, Crome, těší. Splň mi tedy jedno přání - dopřej mi pomstu! A jestli neposloucháš, táhni do horoucích pekel!" Triky jsou trochu slabší (Oživování Conana působí i směšné.), nicméně je to rok 1982. Kostými, exteriéry, hudba, charaktery - fantazie. Příběh je klasické klišé. Zabili mu rodiče a odvlekli ho do tábora, kde vyrostl a pak, se vydal se na cestu pomsty. Přesto je to ale skvělé! Je to kultovní fantasy, kde Schwarzenegger ukazuje své vypracované tělo a láme kosti. - 80%.
  2. Deadpool 2
    Deadpool 2 (2018)
    10
    "Posranej Wolverine! Nejdříve se opičí tím, že natočí nepřístupný film... A pak ten chlupatej parchant zvedne laťku tím, že umře. Dement. Jenže víš co, Wolvíku. Já v tomhle filmu taky umřu." Sjetej Spider-Man je zpátky. Stručně řečeno je to pohodový film, kde je kontroverzní humor a nadupaná akce. Efekty jsou vymazlené a herecké výkony fenomenální. "Jsi tak drsnej. Určitě tě nevydali v DC Comics?" Josh Brolin jako Cable ukradl téměř celý film pro sebe. Byl velmi výrazný a to v každém záběru. "Co jsi zač ?" - "Jsem Batman!" Jinak se film nesmí brát moc vážně. Je to místy až parodie, která si utahuje z komiksových filmů či filmů všeobecně. "Jmenuji se Deadpool a jsem X-Men." - "V zácviku." Daleko lepší než díl první. Leitch natočil po Johnu Wickovi další pecku. - 100%.
  3. Solo: Star Wars Story
    Solo: Star Wars Story (2018)
    1
    Odfláknutý scénář, nesympatičtí herci a efekty mi přišly nedotažené. Nejhorší film ze světa Star Wars, který byl vytvořen aby si studio Disney namastilo kapsy. Trošku nechápu zdejší hodnocení. Jen proto, že je to Star Wars, tak 4 nebo 5 hvězd? Za co? Není tam žádná zapamatovatelná scéna, žádná akce či záběr, který by mě dostal a uvízl mi v hlavě. 1 hvězda za přítomnost žvejka (Chewbacca) a Daenerys Targaryenovou. 10%.
  4. Cesta bez návratu
    Cesta bez návratu (2017)
    7
    "Jenom mu ukážu fotku své rodiny a řeknu mu aby se mi omluvil... Nikdo se mi totiž neomluvil." Schwarzenegger v trochu jiné poloze než jsme zvyklí. Není to akční ani komedie! Je to psychologické drama o chlápkovi, který přijde o rodinu a zhroutí se mu svět. Je to klidné až utahané, ale má to dechberoucí závěr. Přiznávám se k tomu, že takovéhle kousky nevyhledávám. Tento jsem zkouknul jen proto, že tam hraje Arnie. - 70%.
  5. Kazišuci
    Kazišuci (2018)
    4
    "Radši 10 šulínů než 1 hořká tyčinka." Námět to mělo dobrej, nicméně scénář a celkové zpracování stojí za ho*no. 2 hvězdy za 2 vtipné situace. 1. John Cena pije chlast análním otvorem. 2. Ústřední trojice se dostane mezi nahý pár, který hraje slepou bábu. Leslie Mann: "Já jsem jí porodila... Ona žila ve mně... V mým těle." John Cena: "A Kayla ve mně... Jo, rostla v mejch kou*ích... A já jí pak pustil do Marcie... Je to pro nás stejné." Myslím si, že se to dalo zpracovat mnohem lépe. - 40%.
  6. Debbie a její parťačky
    Debbie a její parťačky (2018)
    7
    "Byl bys nadšenej." Dívčí verze Dannyho parťáků je tady. Ve filmu je to samá kočka, takže se na to příjemně kouká. Nejvíce zaujala Hathaway a Blanchett. Sranda ovšem byla i s heckerkou Rihannou. A o co že to vlastně jde? Dámy se rozhodli ukrást drahocenný šperk... To je celá zápletka. Nepadají tam sprostá slova a je to klidné, ač dějové místy hodně nerealistické. No, ale ruku na srdce, který americký film je? Je to film na pohodu, který předloze nedělá žádnou ostudu. - 70%. P.S: Doufal jsem, že se Clooney objeví alespoň v jednom záběru.
  7. Soudce Dredd
    Soudce Dredd (1995)
    1
    "Já jsem zákon!" Sly jako méně známý komiksový hrdina, který slouží jako policista, žalobce, soudce a vykonavatel trestu. "Věděl jsem, že to řeknete." Má to velmi mizerný děj: Na Dredda někdo hodí zločin, který nespáchal. Dredd se pak snaží očistit své jméno. Je to mizerně natočené: Příklad 1 Kanibalové vs Dredd. Příklad 2 finálový souboj. Co to bylo? Nic jsem z toho neměl, neboť to byl střih a střih a Sly vyhrál, aniž by někomu vrazil pěstí. Kostýmy jako z nějaké pornoparodie. Jednoduše řečeno Danny Cannon je břídil. V porovnání s Demolition manem, který byl originální je Dredd sra*ka. "Soud je u konce." - 10%.
  8. Demolition Man
    Demolition Man (1993)
    9
    "Johne Spartane, máte pokutu jeden kredit za porušení morálního statutu!" Švadlena Stallone versus nelítostný zabiják Snipes. Akční sci-fi odehrávající se v roce 2032. Režisér i scénáristé se drželi při zemi, když tvořili rok 2032. Nemusíte se tedy bát vesmírných lodiček a hromady digitálních triků. V roce 2032 se trestá za sprostá slova, auta se řídí sama, nepoužívá se toaletní papír, nesexuje se, nejsou zbraně a skoro všichni jsou mírumilovní. "Šílenec chytá šílence." Změní se to, když se v tom roce ocitne zločinec a polda z devadesátek. "Vražda. Smrt. Zabití." Olovem, pěstmi ani hláškami se tu nešetří. "Je ti zima? Nebo se mě bojíš?" Je to hodně nápadité a není to nudné. Nejvíc mě rozesmála sex scéna mezi Stallonem a Bullockovou. "Zkusme to postaru... Myslím - šou*tání, divočinu, mambo, šuky-šuky." Je to poctivá stará akční podívaná. - 90%. P.S: Jednu věc bych ale chtěl vědět. Jak sakra fungujou ty tři mušle?
  9. Expendables: Postradatelní 3
    Expendables: Postradatelní 3 (2014)
    5
    "Jak těžké může být zabít deset lidí? Můžete jich aspoň, pár zranit? Jste k ničemu!" Gibson jako bývalý člen postradatelných na opačné straně barikády. Jeho výkon byl ok, ale závěrečná bitka Stallone versus Gibson zklamání. Celkově oproti dvojce je zde akce průměrná. Sly přitáhne do příběhu i omladinu, nicméně nadšený jsem nebyl, ale spíše mi tam překážela. Proč? Možná proto, že to byli nezajímavý herci, kteří ve finále měli minimum prostoru. "Dejte mi práci! Umím jen zabíjet lidi! A dělám to velmi dobře!" Banderas, kterému se po celou dobu filmu nezavřela huba - byl asi jediné plus. Málem bych zapomněl na vrhače nožů Snipese. "Za co tě dostali?" - "Daňové podvody." Ten krásně zapadl do týmu. Jinak to nic nového nepřineslo a ve srovnání s bezchybnou dvojkou je to velké fiasko. "Tváříš se jako pyšnej, dementní taťka." - "To slovo dementní sis mohl odpustit." - "To byl kompliment." - 50%.
  10. Expendables: Postradatelní 2
    Expendables: Postradatelní 2 (2012)
    10
    "A kdy se vrátíš?”" - "Možná brzy, možná nikdy. Možná si zkusím zařídit nový domov." - "A na koho mám teď dorážet?" - "Najdeš si někoho z jiné menšiny." Z tohohle filmu přímo čiší testosteron. Hvězdy akčních filmů jako Schwarzenegger "Já se vrátím.", Willis "Yippee-ki-yay, šmejde!", Norris "Slyšel jsem, že tě kousla kobra královská." - "Jo, a po pěti dnech mučivé bolesti ta kobra umřela." či Stallone "Odpočívej po kouskách." - bojují bok po boku! Záporáka ztvárnil Jean Kláda na kterého jsem alergický! Ale světe, div se tady mi navadil. Závěrečná bitka, kde mu Stallone rozkope hubu byla bezchybná. Nejlepší role Van Damma, o tom žádná! Příběh je v podstatě o pomstě. "Jaký je plán?" - "Vystopovat, najít, zabít." Na nic si to nehraje stará garda, která kosí nepřátele hlava nehlava. O tom to je a to dostanete, když dáte filmu šanci. Nejvíce prostoru měl znovu Stallone, jelikož to je jeho projekt, tak se není čemu divit. Jinak je to poctivý akční výplach, kterému těžko něco vytknout. - 100%. P.S: Čas na nikoho nečeká... pokud to není Chuck Norris.
  11. Expendables: Postradatelní
    Expendables: Postradatelní (2010)
    6
    "Oni mají malou armádu. A my máme... čtyři a půl chlapa." Má to špatný název, neboť 90% filmu je pouze Stallone, kterému vypomáhá Statham. Vhodnější název - Návrat Johna Ramba. "Co má za problém?" - "Chce se stát prezidentem." Schwarzenegger a Willis pouze v jedné krátké scéně, což mi vadilo, neboť jsem se na ně těšil. "Porazil bych ho." - "Samozřejmě." Ze staré gardy má pak ještě trochu prostoru Lundgren a Li. Po akční stránce je to fajn. Příběh je o tom, že Sly chce svrhnout diktátora, aby zachránil jednu fenku. "Já jsem tady vůdce!" - "Jste blb s rádiovkou." Celkově jsem ale zklamaný, neboť jsem se těšil na starou gardu, která bude kosit nepřátele hlava nehlava! Místo toho jsem dostal, jak už jsem tady jednou psal - Nového Ramba. - 60%.
  12. Desperado
    Desperado (1995)
    8
    "Každý, koho jsem kdy zabil, byl něčí otec... něčí syn... něčí bratr." Banderas na začátku vybrnká Cancion del Mariachi, což je hrozně chytlavá věc. Pak si vezme bouchačky a jde pokosit hromadu padouchů. "Do prdele, co se to tam děje?!" - "To není video?" Cestu mu zkříží krásná Hayeková, která mu v knihkupectví vytáhne kulku z ramene. Poté celý film, tak nějak zkrášluje. "Vy hovada! Jaký je číslo telefonu do mýho auta?!" Padouši jsou zde také výrazní, což je další plus. Vrhač nožů Machete a Tarantino, který vypráví vtípek - o pochcaném barmanovi. Robert Rodriguez pochopil, že se špatnými herci dobrý film nenatočí. Obstaral si víc peněz a obsadil kvalitní herce. On sám se také zlepšil, protože akce zde je fantastická. Má to bejt pokračování filmu El Mariachi, nicméně ten film před tímhle vidět nemusíte. Desperado funguje jako samostatný plnohodnotný film. "Jsem muzikant a tohle je můj nástroj." - 80%.
  13. Tenkrát v Mexiku
    Tenkrát v Mexiku (2003)
    4
    "Dál už se jet nedá." - "Proč, proč ne?" - "Vždyť se podívejte. Je převrat!" - "Já nevidím, ty pitomče. Nemám oči!" Má to bejt pokračování filmu Desperado, nicméně já to tak nevidím. Tenkrát v Mexiku funguje jako samostatný film, který má s Desperadem společného asi jen Banderase. Ten tu hraje druhé housle a je zde minimálně. Hlavní postava je chameleon Johnny Depp, který zde intrikuje až vyvolá revoluci. Akce je tu pramálo a scénář nedává moc smysl. Rodriguez mne tímto filmem zklamal. Jednoduše řečeno to je dobře obsazená pič*vina. "Co chceš od života?" - "Svobodu." - 40%.
  14. Nájemní vrazi
    Nájemní vrazi (1995)
    7
    "Víš, tenkrát v tom taxíku... Myslel jsem, že jsem měl kliku, že jsem vyvázl živej. Teď myslím jinak. To tys měl kliku." - "Já jsem totiž velkej klikař." Stallone versus Banderas aneb mládí versus stáří. Dva zabijáci si jdou vzájemně po krku, toť vše. Příběh je hodně jednoduchý, ale atmosféra je působivá. Zážitek z filmu mi kazila Julianne Moore, která hrála doslova krávu. "Počkej tady." Nepočká. "Nejdeme tam, protože tam bude on." Jde tam sama. To je jen pár příkladů, kde jsem si řekl - "Bože to je kráva." Jinak Banderas jako ambiciózní vrahoun byl perfektní. Celkově se jedná o pohodový akční thriller, který je založen hlavně na silných hereckých výkonech. - 70%.
  15. Blade
    Blade (1998)
    7
    "Svět patří nám, ne lidem!" Wesley Snipes v dlouhém černém koženém kabátu porcuje upíry, kteří chtějí vyvolat boha krve. Akční hororová marvelovka, která má slabší efekty a tragického záporáka. Malej zakrslej Stephen Dorff mi tam vůbec neseděl. No, ale naopak Snipes se pro tuhle roli narodil. "Vždycky se najde nějakej idiot, kterej chce plavat proti proudu." Když pominu efekty, tak to má promakané souboje, které jsou dlouhé a je jich hodně. Jako milovník akčních filmů hodnotím vysoko, protože Blade je prostě akční film. - 70%.
  16. Assassin's Creed
    Assassin's Creed (2016)
    7
    "Po celá staletí hledal řád rytířů Templu bájné Jablko Ráje. Věřili, že neobsahuje pouze zdroj první lidské neposlušnosti, ale také samotný klíč ke svobodné vůli. Pokud by ho nalezli a rozluštili jeho tajemství, získali by kontrolu nad veškerou svobodou myšlení. V cestě jim stálo pouze bratrstvo zvané asasíni." Zabiják Fassbender do snímku náramně pasoval. Jako fanoušek herní série oceňuji všechny hopsačky a zfilmování 15. století. Potěšil příběh, který dával smysl a český dabing. Díky němuž jsem si vybavil první gamesku AC, protože tady i tam daboval hlavního hrdinu Martin Stránský. Film se nese po celou dobu ve vážném duchu, což jako chybu neberu. Co mi ale vadilo bylo to, že je dost scén potmně, takže jsem mnohdy viděl kulový. "Nač ta agrese?" - "Jsem agresivní člověk." Suverénně jedna z nejlepších herních adaptací. - 70%.
  17. Blade 2
    Blade 2 (2002)
    7
    "Zapomeňte na to, co si myslíte, že víte. Upíři existují. Narodil jsem se zpola, člověkem, zpola upírem. Říkají mi denní tvor. Mám všechnu jejich sílu, žádnou z jejich slabostí. Kromě žízně. Před 20 lety jsem potkal muže, který mně učil. Whistlera... Naučil mě, jak držet žízeň na uzdě. Naučil mě pravidla. Jmenuji se Blade." Snipes je zpátky ve své životní roli, kterou zde měl i Vašut. "Ku*va, pííí*a!" Příběh je o tom, že se Blade spojí s upíry, aby společně bojovali proti nové rase upírů. "Jsem Scat jako sr*t." V závěru to vytmaví samotnému Hellboyovi. "Umíš se červenat?" Líbila se mě amosféra a akce, nicméně efekty jsou opět horší... Vždycky když umře upír, tak ten rozpadající se trik. Verdikt: Jako fanoušek akčních filmů jsem velmi spokojen, protože Blade je jen - o akci. "Buď na blízku svým přátelům a nepřátelům ještě blíž." - 70%.
  18. Blade: Trinity
    Blade: Trinity (2004)
    6
    "Ve filmech nosí Drákula plášť a nějakej starej Angličan ho vždycky na poslední chvíli zažene křížem a svěcenou vodou. Ale všichni vědí, že ve filmech se toho nakecá... Ve skutečnosti to začalo až s Bladem, a s ním to i skončilo. My ostatní jsme k tomu jen dělali křoví." Snipes potřetí jako lovec upírů. Jeho herecké představení v roli Bladea mně bavilo. Byl drsný, temný a celkově je celá tato série jiná, než byste čekali u Marvelu. Má to stejnou šablonu jako předchozí díly, což znamená - dobré pěstní souboje a horší efekty. Příběh je jen o tom, že Dracula chce sejmout Bladea. "Já už jsem se tak narodil, mamrde." - "Mamrde? To se mi líbí." Tentokrát tu jsou navíc dvě hlavní postavy: Krásná lukostřelkyně Jessica Biel a vulgární Reynolds. "Hezkej, ne?" - "Záleží koho se ptáš, protože ten čokl má větší péro než ty!" - "A kdy tys tak, asi viděl moje péro, zkundy*sichte?" Tento díl je ze všech nejslabší. Dominic Purcell jako Dracula - nebyl dobrá volba. "Víte kdo je teď v Bílém domě?" - "Nějakej de*il." - 60%.
  19. Ukradené Vánoce Tima Burtona
    Ukradené Vánoce Tima Burtona (1993)
    6
    "Ó, Jacku. Jsi tak krásně hnusný, rány se otevírají a hnis prýští!" - "Děkuji vám. Mnohokrát vám děkuji." Dalo by se říct, že je to Grinch naruby. Sympatický kostlivec objeví krásu Vánoc a zamiluje si je, a tak se rozhodne uspořádat si je po svém. Burton má úžasná představivost. "Jacku? Jsi doma? Nesu plány na příští Halloween. Potřebuji je s tebou probrat, ať se do toho můžeme pustit. Jacku, prosím. Jsem jen zvolený úředník. Sám přemýšlet neumím!" Má to Burtonův námět, atmosféru i vzhled. Bohužel písničky mi časem přišli, že jedou na stejnou melodii. Chci tím říct, že jsem se okolo 40 minuty začínal trochu nudit. Mezi animovanými filmy je tento král, neboť je to skutečně dobře zpracovaný. Když to vezmu jako celek ( Příběh, písně, animace. ), tak to nic extra není. "Musí existovat logické vysvětlení těch podivných Vánoc." - 60%.
  20. xXx: Nová dimenze
    xXx: Nová dimenze (2005)
    2
    "Darius Stone už neexistuje." - "Tak kdo jsem?" - "Nový agent XXX." - "To zní jako pornohvězda." Na začátku nám oznámí, že hrdina předchozího filmu je mrtvý. Jeho náhrada je příšerná, neboť Ice Cube mně nepřesvědčil, že je neporazitelný akční hrdina. Jediné, co jsem mu věřil bylo to, že má neustále chuť na hranolky a shaka. Nejhorší a nejvtipnější jsou scény s tankem, protože z nich čiší amatérismus. Scénář nedal tvůrci taky moc práce, neboť jde jen o to, že se někdo chce zbavit tajných agentů a pak spáchat atentát. "Každá válka jednou skončí, ale mí vojáci jsou věční." 1 hvězda za Dafoea, Jacksona a blonďatou mrchu Sunny Mabrey. - 20%.
  21. Hellboy
    Hellboy (2004)
    6
    "Drželo se to pět vteřin a stihlo naklást tři vajíčka." - "Ani mi nekoupil pití." Další filmek podle komiksové předlohy. Ron Perlman měl po padesátce, tak si střihl čertíka. Kostým Hellboye byl v pohodě a Perlman v něm omládl. Další zajímavá postava byl Kroenen, neboť měl dobrý outfit a styl. Jinak mně ve filmu nikdo jiný nedostal. "Nesnáším komiksy. Vždycky mi blbě udělají oči." Nejvíce jsem se nasmál, když Hellboy žárlil a doslova špehoval ohnivou dívku. Jinak mně ve filmu nic jiného nepobavilo. "Vem si ho. Je to strašnej negativista." Ve filmu nejsou tolik zobrazeny pocity hlavního hrdiny, což mi dost scházelo. Bylo to vlastně jen - o mlácení digitálních potvor. Čekal jsem víc, ale vyloženě zklamání nejsem, protože to mělo perfektní temnou atmosféru. - 60%.
  22. Hellboy 2: Zlatá armáda
    Hellboy 2: Zlatá armáda (2008)
    8
    "Tým výzkumníků paranormálních jevů a americké armády objevil roku 1944 na pobřeží Skotska podivného tvora. Ten tvor byl potají adoptován a žije nyní mezi námi. Miluje sladkosti a televizi. Krycí jméno: Hellboy." Ron Perlman podruhé v kostýmu čertíka. Pokračování má propracovaný scénář, v němž kromě zápletky (Zlosyn chce vyvolat peklo na Zemi.) dbá na postavy. Postavy se během filmu vyvíjejí a kromě toho, že nahlédneme do Hellboyovi duše, se dočkáme i zamilovaného mořského prsta. "Vím, že mě nemáte rád, ale mohl bych vám odebrat odznak." - "Já nikdy žádnej neměl.... Ale žádal jsem o něj často." Celkově oceňuji krásné outfity všemožných potvor. "Za to, co se stalo mému příteli, zaplatíš." - "Bereš šeky?" Je to akčnější a zábavnější než první díl. Jediné mínus je asi Selma Blair, protože je takzvaně antisexy. "Doktore Manningu, vyhulte mi můj ektoplasmatický schwanzstucker." - 80%.
  23. Prezident Blaník
    Prezident Blaník (2018)
    8
    "Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí, čur*ci!" Tonda Blaník alias Masaryk 21. století, který nejde pro sprosté slovo daleko. Film si utahuje z prezidentských voleb a nešetří nikoho. Vadil mi tam ten šílený střih, ale jinak jsem se fakt bavil. "Tonda, Tonda, Tonda, Tonda to dá." Klus tomu nazpíval super song. Bartoš a Kalousek si udělají srandu sami za sebe. Kandidáti na prezidenta a mnoho událostí ve filmu byli reálná fakta. No, ale chce to brát s nadhledem, protože některé situace jsou zkrášlené a některé zcela vymyšlené. - 80%.
  24. El Mariachi
    El Mariachi (1992)
    4
    "Ten den začal stejně jako jindy. Bez lásky, bez štěstí, bez svezení, bez změny." První snímek Roberta Rodrigueze, který měl velmi malý rozpočet, což jde na snímku vidět. Herci nemastní a neslaní, protože na lepší nebyli prachy. Nutno dodat, že většina herců zde snad nejsou ani herci, neboť jejich filmografii tvoří jen tento film. Akce zde také nikoho neohromí, je natočená nezajímavě a je jí tu hrozně málo. Příběh je trochu chaos a chvílemi jsem si říkal - o čem je vlastně je? O kytaristovi, kterého zabijáci mají za nepřítele a chtějí ho dostat, toť vše. "Chtěl jsem se jen stát mariachi, jako moji předkové. Ale město, které mi mělo přinést štěstí, mi přineslo prokletí. Přišel jsem o kytaru, ruku i dívku. Možná, že na kytaru si už nikdy nezahraju, ale se psem a zbraněmi... Jsem připraven na budoucnost." Je to nudné béčko a je to béčko ze všech béček nejbéčkovatěšjí. - 40%.
  25. Čtyři pokoje
    Čtyři pokoje (1995)
    2
    "Udělejte pro nás ještě něco... Rozveselte nám naši Evičku. Necháme vás o samotě... Nepoužívej ústa!" 4 příběhy, které spojuje 1 hotelový sluha. Když to napíšu narovinu, tak je to mišmaš, který nemá hlavu ani patu. "Mám nápad. Co takhle nechat děti doma?" - "Myslíš úplně samotné?" - "Ne! S televizí..." Nazval bych to pi*ovinou, kterou zachraňují herci jako Banderas, Willis či Madonna. - 20%.
  26. Srdečně vás vítáme
    Srdečně vás vítáme (2017)
    8
    "My Romové, ne cikáni. Cikáni nosit lesklý košile a hrát na kastaněty." Pán dokořán Christian Clavier vytvoří kampaň na romech, když v jedné diskuzi pronese, že by je u sebe ubytoval. "Crouch od přírody de*il, od kosti dobrák." Téma filmu je politika a romové. "Romy? Pravý Romy?" - "Jasně že ne CD-ROMy!" Možná to zní trochu děsivě, ale je to sranda. Film ukazuje život a zvyky Romů, avšak místy přehnaně, protože si nemyslím, že by jedli krtky. "Lulughia se nesmí před svatbou stýkat s chlapci a nesmí stýkat s gadžem. Takový je zvyk. Romka musí zůstat do svatby panna." Jinak proti tomu nic nemám, protože jsem se každou chvíli tlemil. - 80%.
  27. Jigsaw
    Jigsaw (2017)
    5
    "Hra začíná." Jigsaw alias Saw 8. Jede to podle stejné šablony, kterou měli předchozí díly. Opět je tu partička, která plní smrtící úkoly. Vada filmu je v tom, že Saw měl svůj závěr. Tento film Saw znovu otevírá a trochu ho překrucuje. Tady vlastně zjistíte, že příběh který znáte začal jinak. Navíc s postavou, o které v předchozích 7 filmech napadlo ani slovo. Tohle neustále měnění udalostí mně už nebaví. - 50%.
  28. Kill Bill 2
    Kill Bill 2 (2004)
    5
    "Vypadalo to, že jsem mrtvá, co? Tak to jsem nebyla. Ne že by tu nebyla snaha, to vám povím. Ta poslední Billova kulka mě uvrhla do kómatu. Do kómatu, ve kterým jsem měla zůstat čtyři roky. Když jsem se probrala, propukl, slovy filmové upoutávky, "běsnící vír odplaty". Běsnila jsem a vířila a dostalo se mi krvavé odplaty. Zabila jsem už sakra hodně lidí, než jsem dospěla sem. Ale čeká mě ještě jeden. Ten poslední." Nebejt dvojky, tak ani pořádně nevím, o čem byla jednička. To je fakt, nicméně stačí to? Film tvoří: 85% kecy, 5% akce a 10% závěrečné titulky. Souboj s jednookou blondýnou trvá 2 minuty a hlavní souboj s Billem asi 30 sekund. "Paj Mej tě naučil techniku pěti bodů a puklého srdce?" Celá část s Paj Mejem a to, jak vyleze Uma z hrobu působí komicky. Pochválím soundtrack a herecký výkon Thurmanové. Jinak je to dost slabší než jednička. - 50%.
  29. Kill Bill
    Kill Bill (2003)
    8
    "Pořádně jsem s tebou vyjebala. Bohužel je to tak. Máš právo mi to oplatit." - "Na oplátku, fifty fifty, bych musela zabít tebe, pak jít k Nicky do pokoje, zabít ji, počkat, až přijde tvůj manžel a zabít jeho. To by bylo fifty fifty." Každý režisér asi touží natočit svůj film o pomstě. Není divu, že si ho brubnul aj Quentin Tarantino. Je to barevné, chvilku černobílé a dokonce i animované. Ano, je tam part trvající přibližně 10 minut, kde se film změní na japonské anime. Mluví se tam vulgárně a krev nechybí snad v žádné scéně. Závěr, kde Uma ve žlutém oblečku rozkrájí tucty chlápků je legendární. "Hloupá, bílá holčička si hraje se samurajským mečem. Když neumíš bojovat jako samuraj, můžeš zemřít jako samuraj." I když má film bizarní scénář, kde mají zabijáci vtipné přezdívky, outfity a dialogy místy připomínají parodii. Tak se stále jedná o skvělý film, který je dnes kultovní. - 80%.
  30. Daredevil
    Daredevil (2003)
    5
    "Přeslechl jsem vaše jméno." - "Neřekla jsem ho." - "Někteří lidé nemají úctu k hendikepovaným." Ben Affleck je ve dne právník, v noci mstitel... A k tomu všemu je slepej jako patrona. Kritika mně od filmu dost odrazovala, takže se mi do něj nechtělo. Bavili mně rozhovory mezi Daredevil a Elektrou. "Každý musí tohle podstoupit, aby se dozvěděl vaše jméno?" - "A zkuste se zeptat na moje telefonní číslo." Moc se mi líbil soundtrack, což znamená, že píseň Bring Me To Life od Evanescence - mi zní v uších ještě teď. Nicméně celkově je to průměrný snímek, kde slepec běhá v červeném oblečku po městě a trestá padouchy. Nutno dodat, že kdyby to točil někdo jiný, tak je to možná megahit. - 50%.
  31. Gauneři
    Gauneři (1992)
    6
    "Tohle budou vaše jména. Pan Hnědý, pan Bílý, pan Světlý, pan Modrý, pan Oranžový a pan Růžový." - "Proč jsem já pan Růžový?" - "Protože seš buzna! Jasný?" - "Proč si nemůžeme vybrat barvy sami?" - "V žádným případě. Ani náhodou. Jednou jsem to zkusil. Nefunguje to. Máš pak pět chlapů, co se hádaj, kdo bude pan Černý." První film mistra Tarantina, o gangsterech, kteří vyloupí klenotnictví. Celé se to odehrává ve velké hale. Celý film je tedy jedna velká scéná, která je občas proložená scénami, které ukazují, jak to začalo. Quentin Tarantino je borec, ale tohle se mu nepovedlo. Není tam žádná akce a vesměs se tam jenom brblá. Jedno uřízlé ucho mne nepřiměje k tomu, abych zvýšil hodnocení. - 60%.
  32. Útěk z vězení - Vzkříšení
    Útěk z vězení - Vzkříšení (2017)
    5
    Bylo to uzavřené a mělo to konec. Bylo to znovu otevřené a převedlo to vesměs to samé. Zase se utíká a zase je tam deb*lní zápletka. Organizace, kde vidíme jen 3 postavy a mocný Poseidón. Vůbec sem to nežral... Co mne nejvíc bavilo? To okolo Islámského státu. Postavy jako Bagwell a Sucre nevyužité. Celkově se mi to moc nelíbilo. - 50%.
  33. Critters 3
    Critters 3 (1991)
    6
    "Slyšíte to? Můžou být kdekoliv kolem nás... Nad námi, za námi nebo v zemi. Myslíte, že je to nějakej vtip? Myslíte, že je to nějaká hra? Jsou hladoví. Nedělají nic, než že žerou." Na začátku je menší rekapitulace, stříhák z jedničky a dvojky. Poté následuje klasická vata, takže spousta řečí o ničem. Až okolo 30 minuty se konečně začne něco dít. Postavy jsou nové, kromně lidského ničitele critters. To je vzhledem deb*lek, který připomíná bezdomovce. Z předchozích dílů už ale víme, že vzhled klame. Celé se to odehrává v jednom baráku. Naštval mně konec, neboť koukám s otevřenou pusou, co se děje a najednou - Pokračování příště! Jinak to není nudné jako jednička, ale není to ani zábavné jako dvojka. - 60%.
  34. Critters 4
    Critters 4 (1992)
    1
    "Víš jak vypadají piraně? Tak přesně tak nevypadají, ale hladový jsou stejně." Zakončení série o masožravých černých potvůrkách. Znovu je hlavní postava outsider Charlie, ale jinak nezůstal kámen na kameni. Odehrává se to na vesmírné lodi, kde mi padla do oka jen čokoládová kráska. Interiér lodi nám jasně říká, že jde o béčko. Scénář zase, že je to kravina. Obojí bych tomu odpustil, kdybych se nějakým způsobem bavil. Bohužel nebylo to zábavné či jiným způsobem zajímavé. - 10%.
  35. Milovník po přechodu
    Milovník po přechodu (2017)
    7
    "Myslím, že jste kvůli mně mokrá." Milovník po přechodu je zcela originální snímek, co se zápletky týká. Chcete mít super život? Tak si nabrkněte bohatou stařenku. "Práce je pro sr*če." - "Mami, strýček Maximo řekl slovo na S." Situace nejsou moc bláznivé, tak jak to u amerických komedii bývá. Zde vládne především slovo. Dialogy jsou napsané fakt skvěle. Herecké obzasení se taky povedlo a působilo autenticky. Překvapila Salma Hayek v černých šatech. To je jí 50 a vypadá takhle? M I L F. "Nejsi nic víc, než líný 46-letý příživník, co myslí jenom sám na sebe." - "Je mi 39." - "Cože?" - "Řekla jsi, že je mi 46, ale je mi 39." - "To teda ne! Mně je 42." - "No a?" - "Jsi můj starší bratr!" - "Nevím, co ti na to říct." Koukal jsem s dabingem, ale přesto jsem četl titulky, protože se tam hodně mluví španělský. To je jediné velké mínus, jináč velmi zábavná podívaná. - 70%.
  36. Constantine
    Constantine (2005)
    7
    "Johne, jak jsi mohl tohle udělat, když jsi věděl, že mi to auto nepatří?" - "Řekl jsem ti, že máš odjet." - "To máš pravdu, Johne, tos mi řekl. Ale kdybys mi taky řekl, že z okna vyhodíš tunový zrcadlo s nasraným démonem, odjel bych s tím trochu dál." Nebe,peklo,ráj... Příběh je snadno srozumitelný, což není vyloženě špatně. Jen škoda, že to není po celou stopáž temný film. Některé pasáže mě docela vadily, především pohled na karmu či chvilky s Gabrielem. Vizuální stránka filmu je skvělá. Keanu Reeves perlí oduševnělé hlášky a jeho vystupování zde je C()()L. Postava má díky němu velké charisma, takže udrží vaši pozornosti. Neopomenu ani Rachel Weisz, která film svou přítomností zkrášluje. Na plný počet to není, ale 4 hvězdy si to zaslouží. - 70%.
  37. Critters 2
    Critters 2 (1988)
    7
    "Hele, proč pořád vypadáš jako ten zpěvák, a Lee je pořád bez tváře?" - "Protože tohle tělo mi sedí. Lee zůstane bez tváře, dokud nenajde pravé já... Ve špatném já se žít nedá." Lee to zabíjel! Líbilo se mi, když si vzal podobu holky z Playboye. Pak mne překvapil vzhledem outsidera a nakonec, když si skoro vzal podobu Freedyho Kruegera. Jinak příběhově je to stejné jako jednička, takže mimozemšťané drtí černý ježky. Postavy jsou také neměné, ale přesto je to mnohem lepší než jednička. Je to akčnější a halvně je to sranda. - 70%.
  38. Jeden svět nestačí
    Jeden svět nestačí (1999)
    10
    "Mohla jsem ti dát celý svět." - "Jeden svět nestačí." - "To je hloupý výrok." - "Rodinné moto." V pořadí 19 bondovka! Švihák Brosnan potřetí jako 007. Tahle bondovka má všechno. Bondgirl: Jak doktorka Denise Richards, tak unesená Sophie Marceau byli krásné. "Nemá cenu žít, pokud necítíte, že žijete." Záporák byl opravdu povedený, ostatně jako celý příběh filmu. Tady doslova akce střídala akci, která byla perfektně natočená. Nemám co vytknout, bavilo mě to moc. - 100%.
  39. Big Lebowski
    Big Lebowski (1998)
    9
    "Co děláš, když odpočíváš?" - "Nic zvláštního. Hraju bowling. Jezdím autem. Sem tam si připomenu výlety s LSD." Vágusák Jeff Bridges, odhalená Julianne Moore, jeden pochcaný koberec a unesená pornohvězda. "Co je za den? Já už nepracuji, takže se nezlobte.” Mne nejvíc bavili momenty, kdy si ústřední dvojka povídá před nezasvěceným Stevem Buscemim. Soundtrack tvoří covery písní jako Hotel California či Viva Las Vegas, které jsou povedené. Snímek je originální a celkově zábavný. "Vždyť ty ani nejsi žid, Waltere." - "Co to tady sakra kecáš?" - "Jsi přece polskej katolík." - "Hovno. Leda hovno." - 90%.
  40. Drž hubu!
    Drž hubu! (2003)
    10
    "Největší pitomec z blázince unese nejnebezpečnějšího chlapa?" Tohle už je klasika. "Ahoj, jmenuju se Quentin, jsem z Montargis!" Hláška střídá hlášku, vtipný moment střídá další vtipný moment. "Vykradli obchod s žertovnými předměty. Ukradli patnáct Euro a prdící balónek." Už jsem to viděl snad desetkrát a pustím si to zase, protože mně to vždycky rozesměje. "Pošlu tě, ať se zbavíš policejního auta a ty mi přivezeš další!" Dokonalé od A do Z, takže nemám co kritizovat. "Ruby!" - "Hóvno!" - "Ruby!" - "Hóvno!" - 100%.