Profilový obrázek

Octopusson

Šimon Bárta

Komentáře 14

Od nejnovějších
  1. Parazit
    Parazit (2019)
    9
    Film, který prvních 45 minut působí jako rodinný film na styl Dannyho Parťáků, má rychlé tempo, je usměvný, ale poté nastaná intenzivní drama, které se chvilkama podobá rukopisu Tarantina. Intenzita se stupněje a když máte pocit, že polevuje a máte čas se nadechnout, tak vás film opět připoutá a nepustí. Od začátku 2/3 filmu až po jeho uplný konec jsem seděl se spocenýma rukama naprosto přibitý k plátnu. Pro mě to byl film roku, 10% filmu beru za někdy až příliš naivní nadsázku.
  2. Premiér
    Premiér (2019)
    0.5
    Byl jsem opravdu nateseny na bizar na zpusob kombinace filmu The Room a tematikou Kancelaře Blanik. Mohlo vzniknout opravdu kultovni dilo, ktere by se zarylo do Ceske historie, tim jak bylo spatne. Bohuzel... tohle bylo uz moc. Necelou pulhodinu koukate na monology Jaromira Soukupa, ktere jsou naprosto zcestne a hlavne uplne stejne jako ve vsech jeho ostatnich poradech. (Jenom nesedi klasicky ve studiu, ale ve studiu, ktery vypada jako vnitrek domu nebo kancelare). Vim ze kdyz serial ma vychazet kazdy den, a pan Soukup na ten den nataci jeste dalsich 11 poradu o sobe, tak se toho moc stihnout neda a proto to vypada, jak to vypada. Kazdopadne jsem zklamany, tesil sem se na neco spatnyho, ale premierovy dil Premiera me presvecil o tom ze o kultovni moc nebude a ze Jaromír Soukup neni nový Tommy Wiseau.
  3. Joker
    Joker (2019)
    9
    Když jsem viděl trailer na film "JOKER", tak mě sice napadlo, že by mohlo jít o padoucha Jokera, ale ukázka na film byla natolik odlišná, že jsem žil skoro 2 týdny v tom, že tenhle film je jen psyhologické drama o klaunovi a s Jokerem nema nic společného. Realita byla nakonec jiná, ale film byl takový, jaký trailer sliboval. Šlo o psychologickou tragedii muze, ktery si projde tim nejhorsi a pak jeste horsim. Necekal jsem, ze film bude takhle silny. Sceny me doslova pohlcovali svoji energii, ktera nebyla nijak pozitivni, ale o to vic jsem cely snimek prozival. Postava Jokera? -> vynikajici. - za me nejlepsi letosni herecky vykon. Byl to Joker, jak ho zname? -> nebyl, ale nevadilo mi to. Dávam 90% protoze to byl film vynikajici, odchazel jsem plny pocitu, a je mi jedno zda se film jmenuje "Joker", nebo by se jmenoval Klaun, nebo Šílenstvi. Filmu bych stale dal 90%. at by se jmenoval jakkoliv. Propojeni s Jokerem padouchem byl uz jen takovy bonus, ktery filmu pridal 10 minut navic a nastval nektere skalni fanoušky DC komiksu.
  4. Prokletý ostrov
    Prokletý ostrov (2010)
    9
    Prokletý ostrov je čisté napětí. Až do konce mi běžely v hlavě všechny možné scénáře, jak to nakonec dopadne. Naštěstí ani jeden z nich nebyl spravný a já jsem byl ve finále absolutně překvapen, vše zapadlo a film skončil. Nasledovalo tak 20ti minutové zamyšlení nad celým filmem a tim, jak me vedl za nos. Snimek si nehraje nejen s hlavnim hrdinou, ale i s divakem.
  5. Mrtví neumírají
    Mrtví neumírají (2019)
    7.5
    Za mě nejlepší Jarmuschův film byl Paterson, který mě dostal se vším všudy. The Dead Don’t Die na něj rozhodně neměl, ale i tak jsem se bavil po celý film a odcházel jsem z kina s pocitem, že jsem právě byl na filmu Jima Jarmusche. -> zase něco jiného, neokoukaneho. S filmem jsem byl spokojen, ale mužů říct, ze sem čekal trochu víc.
  6. Muži v černém: Globální hrozba
    Muži v černém: Globální hrozba (2019)
    6.5
    Ve srovnání s originálním MIB trochu slabší, ale i tak sem se dost zasmál. Zápletka poměrně dost průměrná a plná predpovídatelných zvratu. Pokud to beru jako sranda film, tak sem si oddechl a odcházel z kina spokojený. Za mě 65%. Film nebyl ten z nejlepších, ale rozhodne ani z těch nejhorších.
  7. X-Men: Dark Phoenix
    X-Men: Dark Phoenix (2019)
    7
    Na film sem vyrazil po nevydařeném (za mě) Apocalypse bez očekávání, i přesto, že jsem fanoušek X-Men filmů. Už teď mužů za sebe prohlásit, že jde o lepší film než díl předchozí. Chvilkama kapku nevysvětlené a uspěchané, ale jinak napínavá podívaná, která mě chytla a nepustila. Příkladem uspěchanosti byl konec a příkladem nevysvětlenosti byli hlavní zaporáci. Co mě mrzelo nejvíce byl asi soundtrack. Hans Zimmer je určitě mistr a nepochybuju o jeho schopnostech skladatele filmové hudby, ale chyběl mi jakkýkoliv theme (například magnetův). Celý soundtrack byl ideální pro napětí, mysteriózní atmosféru, ale nepamatuju si z něho jedinou melodii (Něco co bych si pobrukoval cestou z kina). Za mě dávám filmu 70%, jelikož si myslím, že měl na víc, ale taky mě bavil od začátku do konce. -> First class a Days of the Future Past u mě zatím vedou.
  8. Captain Marvel
    Captain Marvel (2019)
    8
    "Kapitánka" Mar-Vell mě dost překvapila. Trailer jsem viděl jen jednou a moc mě nenadchl, ale i tak sem šel na film s čistou hlavou, bez větších očekávání. Neutralní pocit před filmem mi lehce ovlivnily výroky Brie Larson o genderově nevyvážených filmech, které v kombinaci s charakterem hlavní postavy dávaly dohromady něco možná až moc genderově "vyváženého". Každopádně a naštěstí to tak nedopadlo. Marvel (Disney) nehodlal v tomto snímku řešit politické problémy a byl jsem za to rád. Mělo to pár chyb, ale i tak sem se po celou dobu filmu bavil. Cpt. Marvel byla perfektně zapasována do MCU, dobrý soundtrack, Brie Larson byla (přes můj prvotní despekt) dobrá a sympatická, Samuel L. Jackson dodal dávku humoru a odešel jsem domů spokojenej.
  9. Krásný kluk
    Krásný kluk (2018)
    7
    Tématika drog mi není nijak blízká a většinou se takovým filmům snažím vyhýbat (krom Trainspotting). Každopádně na filmu jsem byl a můžu říct, že se mi líbil. Nemám mu, co vytknout. O filmu jsem nic nevěděl žádné informace předem a proto mě také překvapil fakt, že jde o adaptaci skutečného příběhu. A to adaptací knihy, kterou napsal otec drogově závislého a knihy, kterou napsal syn (drogově závislý). Myslím si, že se film povedl a pokud máte chuť na dobré drama, tak doporučuju.
  10. Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny
    Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018)
    6.5
    Když by se mě zeptali na pohovoru, čím se vyjímám a co dokážu, tak na místě odpovím, že znám historii kouzelného světa lépe než vlastní země, že jsem schopný nazpamět odříkat většinu pasáží a hlášek, které se objevily v knize nebo filmu a taky, že mým koníčkem je hledat kouzelné detaily i chyby, které J.K.R do mého nejoblíbenějšího světa nasekala. Tím se dostávám k filmu "Fantastická zvířata", který nese název podle "encyklopedie", kterou napsala hlavní postava a zas tak moc zvířat čekat nemusíme. Šel jsem na film hlavně z povinnosti vůči všemu, co věřím a čím žiju. Neodcházel jsem nadšený, ani nějak naštvany, nejvíce asi zamyšlený. To, co bych vytknul filmu nejvíc, byl děj, který průměrný strávník nemohl asi uplně strávit a tak se i pokusím svojí kritiku popsat. Pokud ste neměli k postavám žádný vztah, když film začínal, tak na konci ho mít taky nebudete. Děj byl dost podivný, hlavně proto, že většina postav byly celou dobu na stejném místě, čas od času došlo k nějakému nahodnému setkaní a jen a jen se čekalo, kdy se všechny postavy střetnou. Bordel v ději, který byl už tak zmatený, dělali flashbacky, které se vždy z ničeho nic přiřítily ve chvilce, když už ste si říkali, že víte, co se děje. Nakonec došlo k směřovanému a všechny postavy se potkali. Zas tolik se nestalo, krom Norimberského projevu od Grindelwalda a taky pár CGI draků, které měli zničit celou Paříž. To se naneštěstí nestalo, díky spojení všech hrdinů a za dramatické hudby zlé kouzlo zahnali. To by asi bylo to hlavní, co mi na filmu vadilo. Na druhou stranu jsem si našel na filmu spoustu věcí, které mi udělaly radost a v zásadě převýšily, to co mi vadilo. Kouzelný svět je prostě kouzelný svět. Zvířata super, Mlok taky, Brumbál a Grindelwald se povedli a hadám, že v příštích dílech dostaneme zfilmovanou verzi knihy od Rity Holoubkové -"Život a lži Albuse Brumbála".
  11. Bohemian Rhapsody
    Bohemian Rhapsody (2018)
    7.5
    Film pro všechny, který by nikoho neměl urazit. A tak to i bylo, když sem odcházel z kina v zásadě spokojený. Jediný co bych filmu vytknul je fakt, že jde pohádkovou verzi příběhu, který až tak barevný nebyl.
  12. Coco
    Coco (2017)
    8.5
    Po filmech Hledá se Dory, Auta 2 a 3 se Pixar pro mě opět vrátil na vrchol animovaného filmu.