Profilový obrázek

Planturel

Jan Večeřa
208

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Plzeňský, Plzeň-město, Česká republika



    Černá zmije
    Černá zmije (1982)
    10
    Po první sérii jsem měl chuť přestat seriál sledovat. Nicméně již od další série jakoby nabrali druhý dech a vzniklo něco úžasného. Rowan Atkinson v inteligentním pojetí se sžíravým sarkastickým humorem. Pro fanoušky dr. House je připraveno překvapení v podobě mladého Hugh Laurieho v opravdu netradičním podání. Osobně oceňuji kvalitativní posun série po sérii, až po poslední díl, který mě v pozitivním smyslu dostal. Varuji ovšem před dabingem. Nedá se poslouchat.
    Ajťáci
    Ajťáci (2006)
    10
    Pokud jste fanoušky The Big Bang Theory, doporučuji shlédnout tento britcom. Je poznat, na co TBBT navazuje. Další skvělý počin Grahama Linehana. Doporučuji ovšem shlédnout v originálu. Nechápu, že u většiny britcomů (snad jen s čestnou výjimkou Red Dwarf) se dabing nedá poslouchat (to samé platí i pro Black Books). Pro srovnání rovněž doporučuji podívat se na jednu epizodu z americké verze seriálu (2007). Nedá se to srovnat! U některých epizod mě opravdu bolelo břicho od smíchu (např. The Haunting of Bill Crouse).
    Black Books
    Black Books (2000)
    10
    "Manny: You think I should wash my beard? Bernard: Yes, I think you should wash it. Then you should shave it off, nail it to a frisbee, and fling it over a rainbow." Geniální britcom. Jednoduše geniální! Jen škoda, že natočili pouze tři série. I když možná, že je to tak dobře, protože tak nedali šanci, aby děj vyčpěl.
    Přátelé
    Přátelé (1994)
    10
    Seriál, který by dnes už asi nemohl být natočen. Nádherná vzpomínka na dobu, kdy spolu lidé mluvili a nedívali se do mobilů. Navíc opravdu skvělá přehlídka hereckých výkonů, u sitcomů výjimečná. Zkuste si někdy vypnout zvuk. Herci mají výraz. I z pouhé mimiky a gestikulace lze rozeznat emoce. Pro mě prostě legenda, kterou si mohu přehrávat znovu a znovu a znovu a ...
    Přichází Satan!
    Přichází Satan! (1976)
    10
    Skutečně vynikající film! Pro mě jeden z nejpůsobivějších hororů, které kdy byly natočeny. Skvělé filmové obsazení v čele s Gregorym Peckem. Harvey Stephens, coby Damien, je skutečný ďábel s nevinnou tváří. A vše dotváří geniální hudba Jerryho Goldsmitha. Skvělá hororová jízda!

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci