Asata

Eliasatasalim Alrabadi

Komentáře 21

Od nejnovějších
  1. Captain Marvel
    Captain Marvel (2019)
    4.5
    USA produkuje posledních 30 let tolik filmu o superhrdinech, že už to přestává být koukatelné, o seriálech nemluvě. Tento film patří rozhodně k těm horším. Jediné, co se cení u všech těch filmů, je vzájemná propletenost postav a děje. Na herečce je nej její krása, o hereckém výkonu škoda mluvit.
  2. Hastrman
    Hastrman (2018)
    8.5
    Tak nějak děsivé, horor v malém nehollywoodském měřítku. Hlavní role obsazena skvěle, herečka svádějí i hastrmana taky dobrá. České filmy se vyvíjí směrem k USA nebo žádným, ale tímto směrem, který je originální, myslím, že máme naději. Kombinace Erbenova vodník a Draculy.
  3. Klec
    Klec (2019)
    5
    Paní Bohdalovou mám ke stáru raději (myslím k jejímu stáru). Stejně jako ve filmu Každý milion dobrý byla skvělá, Hádek už tak přesvědčivý nebyl, ale taky dobré. Na televizní film škoda, protože téma je to moc dobré. Jednoduchý příběh zasazený do domácího prostředí.
  4. Co jsme komu zase udělali?
    Co jsme komu zase udělali? (2019)
    7.5
    S humorem osvětluje tento film současnou situaci v mnoha evropských rodinách, kde dochází k mísení kultur, náboženství atd. Film má skvělou kameru, vtipný scénář, hvězdné obsazení. Jeden z lepších filmů evropské tvorby, stojí za zhlédnutí, pobaví, nenudí.
  5. Složka 64
    Složka 64 (2018)
    10
    Všechny filmy této série jsou zhlédnutelné jednotlivě, stejně jako postupně. Fandíme hlavním hrdinům, policistům oddělení Q, které řeší staré případy. Severské detektivky tak, jak je máme rádi a ještě ke všemu nádherně zpracované. Konečně solidní konkurence pro USA tvorbu.
  6. Teorie tygra
    Teorie tygra (2016)
    9
    Ačkoli Bartoška není můj oblíbenec, tady velmi překvapil. Bolestný příběh mnoha mužů o tom, jak je ženy manipulují a my společně s hlavním hrdinou fandíme, aby se aspoň tomu jedinému podařilo se z kruhu vymanit a žít konečně svůj život. Hezky natočené, hvězdně obsazené.
  7. Aquaman
    Aquaman (2018)
    9.5
    Všechno slíbené a ještě něco navíc. Star wars pod mořem je asi nejjednodušší srovnání, ale i tak nepřesné. Aquaman je svižný, barevný (nejen na efekt, ale i účelně), vtipný a stále je v něm určitá DC temnota. Poprvé v DC filmech je však vše popsané správně namixováno a film funguje i v delší stopáží skvěle. Dokonce ani konec nesráží výsledek a já zase po delší době dávám plné hodnocení. Takhle zábavná a epická podmořská pohádka tu dlouho nebyla a hádám, ani dlouho nebude.
  8. Zelená míle
    Zelená míle (1999)
    9.5
    Stephen King může být tentokrát spokojen, další jeho kniha se dočkala špičkového filmového zpracování. Tomu vévodí postavy Michaela Clarka Duncana a Toma Hankse, kteří rozehrávají tříhodinový příběh o božím zázraku a Zelené Míli, kterou každý z nás kráčí...a aby toho nebylo málo, Thomas Newman ještě ke vší té kráse zkomponoval působivou hudbu. Nádhera...
  9. Miluji tě k sežrání
    Miluji tě k sežrání (2005)
    6
    Typicky americká romantická komedie. Jak já tenhle "subžánr" žeru. ko obvykle klišovité až na půdu a s kupou blbých fórů, ale tentokrát s fajn hlavním hrdinou, plné sexy hereček (Amy Smart jenom v košili. Ach...) a místy neskutečně zábavné. Co by svět bez podobných filmů dělal? :)
  10. Padesát odstínů svobody
    Padesát odstínů svobody (2018)
    6
    Tento díl byl pro mě asi nejvíce stravitelný. Konečně se NĚCO děje a do příběhu se dostala i akce jiného typu než erotická nebo romantická. Kdo nečetl knihu, bude mít asi problém s několika nedostatečně vysvětlenými okolnostmi. Celá trilogie silně připomíná sérii Twilight.
  11. Padesát odstínů temnoty
    Padesát odstínů temnoty (2017)
    4
    Ve filmu je opět několik scén na hraně sexuální vhodnosti u filmu, kde se předpokládá silná základna teenagerských divaček. Jinak příběh dál pokračuje ve stylu - jsem sice neuvěřitelně krásný a bohatý, nicméně zrovna ty jsi pro mě ta jediná a pravá. Škoda času.
  12. Padesát odstínů šedi
    Padesát odstínů šedi (2015)
    5
    Film zcela odpovídá teenagerskému snu každé mladé dívky, která touží po lásce (a majetku) krásného mladého miliardáře, který si mezi všemi krásnými a chytrými dívkami vybere zrovna ji. Ve filmu je mnoho erotických scén, chvílemi až na hraně vhodnosti.
  13. Shrek
    Shrek (2001)
    9
    Oblíbený film mého syna, který ho znal zpaměti a pouštěl si ho neustále dokola. Zpíval společně s Fionou a plakal, když se dělo něco smutného. Velmi vtipné, jak pro děti, tak dospělé. Veselý film, dojemné scénky, skvělá hudba. První díl je velmi dobrý, další doporučuji také.
  14. Motýlek
    Motýlek (1973)
    10
    Tento film připomíná filmy Zelená míle nebo Vykoupení z věznice Shawshank, jak dějem, tak kvalitou snímku. Ačkoli tento film trva přes dvě hodiny, rozhodně nenudí. Ve filmu soucítíme s těmi, kteří jsou vinni!
    • skvělý film plný napínavých a dojemných akcí
    • skvělé herecké obsazení
  15. Vykoupení z věznice Shawshank
    Vykoupení z věznice Shawshank (1994)
    10
    Viděl jsem ho několikrát a vždy jsem byl znovu a znovu překvapený vývojem událostí v tomto filmu. Doporučuji vidět všem.
    • jeden z nejlepších filmů, které můžete vidět
    • skvělé herecké obsazení
    • prostředí super
    • + podobný filmu Motýlek nebo Zelená míle
  16. Predátor
    Predátor (1987)
    Další kultovka s Arnoldem v čele. Prostředí bylo vybráno dobře, spoluherci předvedli průměrný výkon. Zato postava predátora byla vyvedena velmi dobře, uvěřitelně a opravdu se divák bude bát, a to i dnes, kdy jsou efekty mnohem více propracované. Za mě stojí za vidění.
  17. Terminátor
    Terminátor (1984)
    Opět jeden z nejlépe uvedených filmů na tu dobu, celkem uvěřitelné efekty i na scénu, kdy se Arnold opravuje. Herecké výkony všech hlavních hrdinů jsou na jedničku, prostředí dobře vybrané a určitě jsou dobré i následující díly. Arnold v tomto filmu určitě poprvé exceloval.
  18. Vetřelec
    Vetřelec (1979)
    Film se mi velmi líbil, i vzhledem k tomu, že je skvěle natočený, vzhledem k době, kdy se natáčel. Dobré a uvěřitelné efekty doprovázené výbornými hereckými výkony. První díl je dobrý, i ostatní stojí za to shlédnout. I dnes má divákům co nabídnout. Snad až na provedení malého vetřelce.
  19. Deadpool
    Deadpool (2016)
    4
    No nevím, pro mě docela zklamání. Kdo má rád sprosťárny spojené s neskutečnými Marvelovsko/DC-ovskými scénkami typu Já jsem tady ten superhrdina, tak tomu se to bude líbit. Za mě palec dolů. Přitom jiné komiksové filmy mám rád. Jako jediný bonus bych ohodnotil asi kostým?!
  20. Bezva ženská na krku
    Bezva ženská na krku (2016)
    6
    I když tento film prosvištěl Českem bez povšimnutí, mně se líbil. Sice předvídatelný konec, ale velmi zajímavé a nenásilné, nijak jak jiné české filmy poslední dobou bývají. Stojí za to vidět. Kromě toho, ve kterém filmu se objeví Ondřej Vetchý, tak ten nemůže být špatný.
  21. Zootropolis: Město zvířat
    Zootropolis: Město zvířat (2016)
    6
    Milé, vtipné, i když dětské, dospělí si taky přijdou na své. Každý hrdina je originál, oba překvapí. Nejroztomilejší králičice, která připomíná Soptíka, který chtěl být požárníkem. A lenochodi mě baví pokaždé, když si na ně vzpomenu. Chchchcccceeeešššš řřřříííícccctttt vvvvttttiiiipppp?