Mexican007

30

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Liga spravedlnosti
    Liga spravedlnosti (2017)
    6.5
    Není to tak špatné jak všichni strašili, ale není to ani... no... úplně to pravé. Dva režiséři, přetáčky, digitální mazání Cavilova porno-kníru z M:i:6 a studiová politika. Mrzí mě že se DC vydalo po slibném vážnějším tónu z Muže z oceli a začátku BVS ke generické akci, jednoduchým zápletkám a hloupým zvratům. Je tedy dobré moc u toho nepřemýšlet. Přesto film příjemně odsýpá, i když nedává moc smysl a většina věcí co za něco stojí je tu jen z povinnosti. Jen scéna zmrtvýchvstání diváka skutečně zasáhne a je vidět, že tenhle nápad by sám o sobě unesl celý film kdyby se pořád tolik nespěchalo. Z nových postav mile překvapil Cyborg a Aquaman má rozhodně potenciál i když se v druhé polovině začne zbytečně pitvořit. Dopisování vtipných hlášek působí hodně na sílu, zaporák je jednorozměrný a nezajímavý. Na jednu stranu jsem rád že to mělo jen dvě hodiny a příjemně to uteklo, na druhou bych ocenil větší propracovanost a vysvětlení motivací členů ligy. Restartujte prosím, tentokrát bez účasti hlavounů studia. Zatím se všechno podřizovalo reklamě...
    Star Wars: Poslední z Jediů
    Star Wars: Poslední z Jediů (2017)
    9.5
    Inovativní Hvězdné války. Rian Johnson vtiskl Poslednímu z Jediů osobitou tvář, asi nejzásadnější v celé historii ságy. Pokud byl Abrams obviňován z nedostatku odvahy cokoli měnit tak zde jde o pravý opak. Ať už jde o humor občas připomínající Monty Pythona nebo krvavé šplíchance z rozšmelcovaných vojáků - je to jiné. Bohužel místy těžce nekonzistentní. Určité pasáže se trochu táhnou, jindy je děj zbytečně zkratkovitý (jako by film měl mít tři hodiny, ale producenti zasáhli, že je to přes čáru), naštěstí se vždy objeví pamětihodná scéna, která to ospravedlní. Odpovědí je tak akorát, i když konspirátoři budou malinko zklamaní. Skywalker je pojatý skvěle a Hamillovi řeči najednou dávají větší smysl. Příště ale doufám ve větší cílení na Rey a mladého Sola. Ty nejsi nový Vader, jsi jen děcko v masce!
    Marťan
    Marťan (2015)
    8
    Pohodovka pro dobrou náladu. Damon je MacGyver na Marsu, ale divák je živen nejen jeho důvtipem a fištrónem, ale i trefnými hláškami. Sympaťák Watney paradoxně nejvíce připomíná civilního Damona (aspoň když si střílí z Kimmela), casting na jedničku. Dokazuje to i Sean Bean - znovu na Elrondově radě. Trikově zvládnuté s bravůrou Ridleymu vlastní. Lodní pocta Vesmírné Odyssee stylová. Zatím nejpovedenější Marsovské sci-fi. P.S: Kniha byla o trochu lepší.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci