Profilový obrázek

adohaj

Komentáře 3

Od nejnovějších
  1. Ben-Hur
    Ben-Hur (2016)
    4.5
    Tyhle remaky by se neměly dělat. Většinou to končí špatně, jako v tomto případě. Je to vážně zbytečné, podobně jak u Sedmi statečných. Originál jsem bohužel neviděl, takže to nemohu porovnat. Tento příběh mě skutečně moc nezaujal. Místy je to až nudné a ta trocha akce a efektů to nezachrání. Ani herci to moc nevytrhli. Oba hlavní představitelé nejsou příliš známí a Morgan Freeman tu má spíš vedlejší roli. Samotná Ježíšova linka mi přišla taky dost zbytečná. A drobná role příjemné Nazanin Boniadi už to taky nezachránila. Takže tudy prostě cesta nevede. "První v cíli znamená poslední v hrobě."
  2. Gladiátor
    Gladiátor (2000)
    9
    Ridley Scott dokázal vytvořit velkofilm se vším všudy - silný příběh, dobrý scénář, kamera, hudba a výborné herecké výkony. Russel Crowe hraje svou roli více než přesvědčivě a klasicky skvělý Joaquin Phoenix svou roli stejně tak. Na konci tento film vyvolává velmi silné emoce - stejně jsem reagoval před 7 lety, kdy jsem to viděl poprvé, a stejně jsem reagoval i nedávno, když jsem se na tento snímek znovu kouknul. Jedná se rozhodně o jeden z nejlepších velkofilmů, jaké byly kdy natočeny.
  3. Ospalá díra
    Ospalá díra (1999)
    8
    Tim Burton Ospalou dírou pouze potvrdil to, co už je dávno známo – že je sice mistrem obrazu, ale vyprávění příběhů mu příliš nejde. Krom silnějšího scénáře tomuto nevyrovnanému mixu hororu, komedie a romance chybí také skutečně děsivé scény. Místo skutečného děsu dokáže být film pouze nádherně napínavý. A výtvarně neotřelý.