Profilový obrázek

aktsevs

Komentáře 3

Od nejnovějších
  1. Gladiátor
    Gladiátor (2000)
    8.5
    Tento velkofilm se Hollywoodu povedl. Výborné bojové scény na začátku a posléze gladiátorské souboje. R. Crowe hrál přesvědčivě, ale i výkony dalších musím ocenit. Přes svoji délku (Universal promítal těch 149 minut, ale včetně reklam, tak nevím, jestli to ještě nestřihli) jsem na film vydržel koukat dost pozorně, jen jsem nepochopil, jak se Maximus dostal do afrického otroctví, možná to bylo v sestřižené části. Poprvé jsem tenhle film kdysi nedokoukal, podruhé nám ho promítali v autobuse cestou z Itálie, nyní potřetí jsem si ho docela vychutnal. Vcelku věrně vypadaly i kulisy, dobrá byla hudba. Pět hvězdiček.
  2. Amadeus
    Amadeus (1984)
    8.5
    Film je to opravdu kvalitní, precizně natoceny, kostymy, pecka.. Ale asi to neni uplne muj salek caje. Protoze abych tomu dala pet hvezd, muselo by me to srazit do kolen. A to se nestalo. Byla to "pouze" prijemna podivana. Nicméně to s nejvetsi pravdepodobnosti bylo moje prvni a posledni zhlednuti. Pobezi-li v tv nekdy paralelne Amadeus a napr. Na samote u lesa, volba bude jasna :-D (byť se trochu stydim...)
  3. Rivalové
    Rivalové (2013)
    6.5
    Začátky a vzestup kariéry dvou velkých rivalů, dvou rozdílných povah, pilotů formule 3 a následně 1, Jamese Hunta a Nikiho Laudy, sezóna 1976 a osudný závod 1. srpna 1976 na německém okruhu, neuvěřitelný návrat Nikiho do boje o titul... silný příběh, dobrý film, ale i přes dvouhodinovou stopáž hodně zkratkovitý a málo propracovaný, velká škoda, plusem je výběr herců i jejich výkony, i když legenda jménem Lauda by si zasloužila více. Ale díky za to, lepší 3*.