Profilový obrázek

Bozvav

Bozvav

Komentáře 17

Od nejnovějších
  1. Zúčtování
    Zúčtování (2016)
    9
    Velmi dobrý film, kterému nelze skoro nic vytknout. Snad jen trochu překombinovaný děj a poněkud těžko čitelná zápletka. Toto vše je ovšem díky grandióznímu zpracování a nadstandartním hereckým výkonům ( Bena jeho výkon byl pro mne obrovským překvapením) jen málo významné. Pomalejší rozjezd, jenž diváka pozvolna unáší do světa člověka s Aspergerovým syndromem ve velmi netradiční podobě. Za mne 90%.
  2. Hledá se Dory
    Hledá se Dory (2016)
    10
    Velmi půvabný film o odhodlání, přátelství a osobní statečnosti. V podstatě poučné vyprávění pro děti o tom, že i jedinec s hendikepem může dosáhnout svého cíle a svých snů. Dcerám se to velmi líbilo a i já se skvěle bavila. Dle mého trošku lepší než Nemo. Za mne 100%.
  3. Fantastická zvířata a kde je najít
    Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
    7.5
    Velmi pěkně zpracovaný film po vizuální stránce, roztomilé potvůrky, přijatelný hlavní hrdina a to je vše. Byla jsem na filmu s dětmi, ty byly samozřejmě nadšené, já už méně. Výrazně mi vadila absence tématu - děje, který by měl nějaký výraznější smysl. Kdosi to tu přirovnal k lovení pokémonů. Sama je nechytám, ale co vím, tak tam ta podobnost je. Jediný hlubší podtext by se dal najít v jistém porozumění hlavního hrdiny vůči magickým tvorům a jeho snaze je chránit. To mi bylo na celém snímku nejsympatičtější. Jinak je to taková kasovní splácanina, která jestli nepůjde jiným směrem, tak s dalšími díly nejspíše padne na ústa. Já sama bych dala maximálně 50%, ale děti mě donutily k vyššímu hodnocení. Jim se to moc líbilo a o to přece jde. Takže tedy 75%.
  4. Vzkaz v láhvi
    Vzkaz v láhvi (2016)
    7
    Přesto, že rozhodně nejsem fanda drsné a ponuré severské krimi, tak jsem se do třetice zakousla do tohoto díla. A jsem příjemně překvapena. Byť detektiv Carl M. přešel z nostalgicky ponurého na zoufale ponurého (ten chlap je buď naprosto vynikající herec nebo úplně strašný, při této roli to nejde poznat ), tak mi to ani nijak nevadilo. Je fakt že první třetina filmu je až tragicky nudná, napětí chybí a kdo je hlavní psychopat je patrné v té chvíli, kdy se objeví na plátně. Pak to začne pozvolna gradovat a závěr je naprosto skvělý. Dobře řemeslně udělané, nicméně většina herců na mne dělá dojem, že nejsou normální. Nejspíše jde o způsob jakým se tento typ filmu točí, ale na mne až na Assada všichni působili, jako by doma ukrývali mrtvolu nejméně vlastní matky. Jako celek dobré. Ze všech tří filmů se mi líbil ten první, pak tento a až nakonec dvojka. Za mne 70%.
  5. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
    Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016)
    6
    Burtonovský film jak když vyšije. Neskutečně líbivé efekty, nádherná hudba, příjemné obsazení. Jediné co mi vadilo, byla výrazná absence smysluplného děje. Co přímo nahrávalo proti vyššímu hodnocení byla neúnosně dlouhá stopáž. Moožná to o 25min zkrátit, bylo by to lepší. Viděno s 9 letou dcerou. Ta hodnotí 5 hvězd, já 3 hvězdy. Tedy do výsledku dávám demokraticky 4 hvězdy. Jako film pro větší děti určitě bude velmi žádoucí. Za mne osobně 60%.
  6. Dívka ve vlaku
    Dívka ve vlaku (2016)
    2
    Bože, už ani ne v půli filmu jsem si přála, aby s ten vlak vykolejil a všechny je na místě zabil. Nudná, neivertivní, všeobjímající hrůza, která by uspala i samce tuleně v období páření. Hrozná hudba, sterilní herci. Sotva jedna hvězda za ani nevím co.
  7. Jak se zbavit nevěsty
    Jak se zbavit nevěsty (2016)
    6.5
    Místy nudný, místy absurdní a naprosto nereálný příběh u kterého jsem se díky skvělému hereckému obsazení dobře bavila. Skvělá a nádherná Lenka Vlasáková, roztomilý David Matásek, šaramantní Jana Švandová, flegmatický Jaroslav Pesl a další výborní herci dokázali doslova z ničeho vytřískat maximum. Postavy uvěřitelné, humor vlídný, komické situace ucházející a závěr mírně překvapivý. Díky již výše jmenovaným se film z podprůměru dokázal vyškrábat na horní hranici průměru.
  8. Pátá vlna
    Pátá vlna (2016)
    2.5
    Nápad dobrý, zpracování prachbídné. Přitom potenciál vykřesat z toho slušnou scifi akci by byl, leč zůstal zcela neproměněn. Nuda, nuda a zase nuda. Kéž by je ti mimíci sežrali v prvních pěti minutách. Mohla jsem večer strávit smysluplněji.
  9. Barbie: Tajná agentka
    Barbie: Tajná agentka (2016)
    6
    Rozhodně nejsem fanda panenky Barbie, nicméně poselství o tom, že přátelství, píle a touha po vlastní cestě (byť v hávu dlouhonohé blondýny s pasem bez posledních dvou žeber) má jisté kouzlo. Je až s podivem, že malé slečny nevnímají umělou dokonalost Barbie girls, ale jejich šikovnost, temperament a spoustu technických vychytávek. Film byl roztomilý a tři hvězdy si ve své kategorii plně zaslouží.
  10. Lída Baarová
    Lída Baarová (2016)
    4
    Marnost nad marnost. Takto zprasit tak zajímavý námět může jedině Renč. Film sice poskytl slušnou dobovou podívanou, ale vůbec nevystihl atmosféru doby. Volba herečky na hlavní hrdinku mi taky nesedla, ale chápu, že nic lepšího po ruce nabylo. (aby nedošlo k mýlce, já mám moc ráda Táňu Pauhofovou, ale tady mi nesedla). Celý film na mne působil hodně divoce, žádné emoce se nedostavily, příběh je hodně neucelený, spíš než drama tak videobulvární článek. Kříž jako Hitler dobrý, ostatní celkem taky. Za mne dvě upocené hvězdy.
  11. Řachanda
    Řachanda (2016)
    7.5
    Tak jsem se dnes společně s dcerou (9 let) a jejími dvěma spolužačkami vydala do kina na tuto novou českou pohádku. A dojem? Tak první můj: hned z kraje vyzdvihnu klady - tedy nádhernou hudbu, skvěle odvedenou práci maskérů a výtvarníků, povedené triky a vůbec velmi dobrý vizuální dojem, stejně jako krásné scenérie naší české vlasti. Co se záporů týče, těch dle mého je bohužel více. Pominu li to, že jako pohádkové postavy do české pohádky nacpali troly, skřety, víly s křídly a elfice, (co opravdu vypadaly jak z Avatara) a že jediný zástupce českých strašidel byl hejkal, který vypadal jako vše možné, jen ne někdo, kdo by byl schopen běhat po lese a děsit lidi hejkáním (neb nevydával prakticky žádné zvuky a navíc byl tak obézní, že by to s ním po pěti min. běhu nejspíše seklo). A také vím, že tvůrci by mohli namítat, že v pohádce se Čechy vůbec nevyskytují, tak co se držet při zemi. Tak alfou a omegou všeho špatného byl buď opravdu hodně mizerný scénář, se kterým si režisérka Ferencová nevěděla rady, nebo sama paní režisérka, nebo kombinace obojího. Ne, že by v pohádce nebylo pár opravdu vtipných momentů, jen to celé jaksi nevytrhly. Celému příběhu evidentně chyběla hlavní dějová linie, která by dávala smysl a někam příběh posouvala. Vše bylo dosti chaotické a i nelogické. Hlavní hrdinové včetně princezny velmi nesympatičtí a navíc se po herecké stránce moc nevytáhli. Celé to zachraňoval Polívka senior a Hrušinský (byť ten v té paruce mi silně připomínal Sama Hawkinse). Ostatní výborní herci jakoby nedostali prostor to rozjet a ukázat co dovedou (viz. Vilma Cibulková, Kaiser, Čtvrtníček). Své v té negativní rovině určitě udělala i zbytečně dlouhá stopáž. Kdyby byl celý film o 20min kratší, bylo by to lepší. Prostě byl potenciál velký a zůstal dle mého neproměněn. Nicméně dnem pohádek a ani jinak bych to rozhodně nenazvala. Za mne 50%. A teď děvčata: moje dcera 95%, další 100% a další 90%. Tedy všem se to velmi líbilo, byly nadšené hlavně z elfek ( jednoznačně je okouzlila nádherná a pohybově nadaná Šárka Vaculíková) a z hejkala s pankovým účesem. Jen se jim zdál film moc dlouhý. Celkem tedy za nás čtyři 80%. Koneckonců pohádky jsou hlavně pro děti, takže ty čtyři hvězdičky od dětí jsou důležitější a směrodatnější hodnocení, něž všechny komentáře dospělých. Holky se opravdu bavily, jen místy ke konci sebou už dost šily a dle reakcí ostatních dětí v sále, tak pohádka se opravdu líbí a to je to hlavní.
  12. Bohové Egypta
    Bohové Egypta (2016)
    9.5
    Rozhodně vydařenější než novodobí Titáni na jakýkoli způsob. Skvělá efekty nadupaná vizuální podívaná, doprovázená výbornou muzikou. Viděno s titulky, takže bez prý mizerného dabingu. Filmu nechybí akce, humor ani romantika. Ta není moc přemrštěná a i když se táhne jako Nil Egyptem tak do příběhu dobře zapadá. Dialogy moc rozumu nepobraly, ale to až tak nevadí, neb k vůli intelektuálnímu povyražení se na takový film nekouká. Jako celek sledováno s nadšením, snad jen to mohli trošku zkrátit. Za mne 95%. 5% dolů za naprosto nesympatického Rea.
  13. Zoolander No. 2
    Zoolander No. 2 (2016)
    5
    Tak já nevím, při všech těch možnostech co tvůrci filmu měli ("Ačkové" hvězdy, peníze, zázemí) se tedy moc nepředvedli. Ne, že by ve filmu nebylo pár opravdu dobrých zápichů, ale jako celek šlo o dost lacinou až lascivní zábavu. Děj se nikam neposouval, dialogy děs a parodie nefungovala jak měla. Při výpravě a obsazení se dalo z filmu vytřískat mnohem více. Jednička se stala téměř kultovní záležitostí, u dvojky bych si tipla, že se tomu tak rozhodně nestane. Vidět a zapomenout. Jednu hvězdu dávám za začátek s Justinem, to bylo fakt vtipný, druhou a půl z nostalgie.
  14. Jurský park
    Jurský park (1993)
    10
    Nádherný snímek, jenž po svém uvedení do kin ohromil celý svět. Zcela přepsal historii filmových efektů a změnil směr kam se filmy s tímto tématem ubíraly. Dnes už kultovní klasika, ke které není co dodat. Snad jen, že se pak dětem fakt těžko vysvětluje, že dinosauři už opravdu vyhynuli. Za mne 200%.
  15. Schindlerův seznam
    Schindlerův seznam (1993)
    8.5
    Není moc co dodávat. Velmi silný příběh, excelentní zpracování, vynikající herecké výkony, jímavá hudba. Jediné co lze vytknout je dost výrazný odklon od reality, co se samotného Oskara Schindlera týče. Ve filmovém podání jde o vcelku sympatickou osobu, kterou on v rámci svého počínaní rozhodně nebyl. Jinak snímek je vynikající a připomíná nám, že zapomínat bychom rozhodně neměli.