Sáček

Michal Souček

Komentáře 19

Od nejnovějších
  1. Doktor Spánek od Stephena Kinga
    Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019)
    8
    Pokračování filmu, u kterého bych žádné pokračování nečekal. Trailer i začátek filmu chaotický, ale pak se to rozjelo na pohodové vlně. Pouze konec filmu mi přišel "správně ujetý" ve stylu původního Osvícení a bez něho by to prostě nešlo. Dobře zahrané, ale nová kultovka se z toho nestane. (Kdo neviděl Osvícení, tak si to ani nemusí pouštět.)
  2. Wonder Woman
    Wonder Woman (2017)
    7
    Gal Gadot je ženská, za kterou by každý chlap obětoval min. jedno varle. Bohužel zbytek filmu už tak dokonalý není. Postupem času je i naivita hlavní hrdinky a její snaha zabít "padoucha n. 1" otravná. Celkově tomu něco chybí a vyústění není nikterak uspokojivé.
  3. Strážci Galaxie 2
    Strážci Galaxie 2 (2017)
    8.5
    Bylo těžké navázat na luxusní jedničku, ale povedlo se. Nechybí tomu náboj, humor ani dějová hloubka. Film, který by se dal poslouchat jen jako audio. Oproti jiným Marvelovkám odlišné, ale určitě stojí za to, bezpochyby by se to udrželo i v rámci vlastní serie a ne jen část universa.
  4. Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw
    Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019)
    6.5
    Nenáročná akční komedie, která má s Rychle a zběsile společný jen název. Chápu, že se jedná o spin-off ale i tak se celkové smýšlení filmu dalo úplně jiným směrem. Mnohdy herci či scény odkazují na jiné filmy, ať už vkusně (Loupež po italsku) nebo lehce trapně (Deadpool).
  5. Nabarvené ptáče
    Nabarvené ptáče (2019)
    7.5
    Film, kde se toho opravdu moc nenamluví, ale ani to není škodu. Technicky výborně zpracovaný film, kterému ale něco chybí v dějové linii. Odcházel jsem ze sálu, ale nebyl jsem tolik šokován, jak jsem čekal. Spíš jsem postrádal silnější závěr nebo něco, co by mě dostalo do kolen. Doporučuji si k tomu dát film Volyň, ať je obraz tehdejší doby a místa přesnější.
  6. Parazit
    Parazit (2019)
    10
    Měl jsem to štěstí vidět Parazita ve Velkém sále v Thermalu během KVIFFu. Úžasný film, který několikrát překvapí, ale po většinu času i dobře baví. Super vyústění na konci, které nemá chybu. Zdá se, že spojení žánrů - drama, komedie, thriller je možné a výsledek určitě stojí za to.
  7. Strážci Galaxie
    Strážci Galaxie (2014)
    8.5
    Úžasná oddechovka, která vám zaplní playlist na hodně dlouhou dobu dopředu. Pustil jsem si je, jenom abych si doplnil sérii Marvel Universa, ale jsem za to hrozně rád. Příběhově se Strážci zase tolik nevyjímají. Největším přínosem jsou postavy Mývala a Groota.
  8. Železná srdce
    Železná srdce (2014)
    7
    Četl jsem, že se jedná o jeden z nejlepších filmů s tankovou tématikou (já vám nevím, ale nějak mi tam chyběl pes). Většinu mých zkušeností s tanky zahrnuje Call of duty, ale o ten tank tady stejně tolik nejde. Při troše představivosti je to jak 12 rozhněvaných mužů, akorát se jich do tanku nevejde 12. Bohužel další z amerických náborových snímků.
  9. Vlajky našich otců
    Vlajky našich otců (2006)
    5.5
    Hodnocení je z mé strany velmi kruté, neboť Clint odvedl dobrou práci. Co mi na celém filmu vadilo, bylo jeho poselství. Jedná se o typický americký armádní náborový snímek, jinak řečeno - každý správný Američan musí jít bránit demokracii, ztratit přinejlepším aspoň jednu ruku nebo nohu a pokud vztyčí vlajku, tak bude i národním hrdinou. Nechci nijak snižovat zásluhy amerických vojáků, ale pokud by tento film nevznikl a já ho neviděl, vůbec by mi to nevadilo.
  10. Skrytá čísla
    Skrytá čísla (2016)
    8.5
    Matematika a feminismus - asi tak by se dal shrnout celý film. Pro příznivce rovnosti pohlaví bezpochyby silně emotivní snímek, kdy budete brečet a křičet radostí (lidé v kině opravdu tleskali a křičeli). Zároveň odkrývá problematiku rasové segregace ve Spojených státech i v jiné podobě než středoškolského fotbalového týmu.
  11. Na život a na smrt
    Na život a na smrt (2013)
    8
    Kolik životů má průměrný voják NAVY SEAL? Přesné číslo se nedozvíte ani v tomto filmu, ale myslím, že více jich má už jenom Simir Gerchán. Kdyby byly elitní jednotky už za starověku, tak se teď učíme o Leonidovi a jeho věrných 30 mužích. Tenhle snímek na druhou stranu dokazuje, že můžete být nejlepší z nejlepších, ale kvůli pasáčkovi koz stejně zemřete. Tomu se říká fakt smůla.
  12. Tohle je válka!
    Tohle je válka! (2012)
    7.5
    Film ve dvou slovech: těžká oddechovka! Pokud potřebujete po práci vypnout, vidět pár akčních scén a hlavně úžasnou, sladkou tvářičku Reese Witherspoon, tak toto je to pravé. Vyvrcholení romantické zápletky je možná až moc americké, ale většina u toho stejně usnete, takže to ničemu nevadí.
  13. Mlčení
    Mlčení (2016)
    6
    Už je to 24 hodin a já stále nevím, jestli se mi to líbilo nebo ne. Jestli jsem viděl drama, při kterém jsem ani nepípl nebo jsem viděl hrozně moc zbytečně dlouhých záběrů, které protáhly film do takové podoby, že už jsem nevěděl, jak jinak si sednout. Film vyžaduje naprosté soustředění a velké espresso před začátkem, jinak to nemá cenu sledovat. Správně bych si to měl pustit ještě jednou a třeba tomu dám 90%, ale zatím na to (upřímně) nemám vůbec chuť.
  14. Diplomacie
    Diplomacie (2014)
    9
    Válečný film, kde padne mnoho důležitých slov a jenom jeden výstřel. Slova jsou mocné zbraně, pokud se umí správně použít. Věřím, že pokud by byl každý diplomat a politik alespoň z poloviny stejně zdatný jako André Dussollier, tak svět by byl mnohem lepší. P.S.: Díky bohu za tu Paříž.
  15. Inferno
    Inferno (2016)
    6.5
    Podlé mého skromného názoru se jedná o nejslabší snímek ze série. Schéma příběhu se snaží být inovativní, ale stejně kráčí ve stejných šlépějích, kdy čekáme, kdo je vlastně dobrý a kdo špatný a nakonec si můžeme zatleskat, že jsme zachránili svět (jako vždycky). Neříkám, že film je špatný to vůbec ne, jenom se hodí spíše na dlouhou cestu vlakem než na sobotní večer.
  16. Valčík s Bašírem
    Valčík s Bašírem (2008)
    9.5
    Výborné zpracování těžkého tématu, o kterém většina lidí asi ani neslyšela. Na začátku má divák stejně jako hlavní postava mnoho otázek a příběh odpovídá spíše vyprávění o drsném mládí, než o válce. Následuje trochu zvláštní "třídní sraz", který rozbaluje krutost celého příběhu. Film v poslední čtvrtině vygraduje, až z toho člověku běhá mráz po zádech. Reálné záběry jsou dosti trpkou třešničkou na dortu.
  17. Stážista
    Stážista (2015)
    9
    Film vhodný pro dvě cílové skupiny: 1) pro mladé, kteří nepochopí, jak může být někdo "boží" i když mu je sedmdesát a nemá v pracovním kufříku jediné "jablko" 2) pro starší, kteří budou nadšení jak nezdolný De Niro vyškolí všechny mladé Film ve zkratce: souboj generací před Googlem a po Googlu.
  18. Gladiátor
    Gladiátor (2000)
    9.5
    "Jsem gladiátor" tomu se vyrovná snad jen: I am Batman. Emoce po celý film stříkají stejně prudce jako krev na bojišti. Atmosféru dokreslují buď testosteron nebo Hans Zimmer. Kdo na konci nebrečí, může jet rovnou hrát poker do Las Vegas. Každopádně snímek, který musíte vidět (jinak se vám přijde Russel pomstít).
  19. Skrytá identita
    Skrytá identita (2006)
    8
    Výborné herecké obsazení na všech frontách v čele s Jackem Nicholsonem. Průběh vtipný i napínavý a závěr (díky bohu) ne zcela odhadnutelný. Každý si může najít svého hrdinu nebo se aspoň přiučit jak prolézt kariérním žebříčkem. Konec trochu ve stylu Tarantina akorát bez té hromady kečupu kolem.