Profilový obrázek

mausis

Petra Krejbichová

Komentáře 59

Od nejnovějších
  1. Neřízená střela
    Neřízená střela (2010)
    10
    Má velmi oblíbená záležitost. Nyní i po opakovaném shlédnutí musím konstatovat, že britský humor společně s výborným obsazením je ideální kombinace k pobavení. Má to jiskru, zápletku, herci jsou báječní a Rupert je dokonce roztomilý :). Pěkně to plyne od začátku do konce a nudit se rozhodně nebudete.
  2. V hlavě
    V hlavě (2015)
    9.5
    Ačkoli jsem čekala jen další z pohádek, byla jsem opravdu překvapená tím, jak jsou některé detaily dotažené a reálné. Jak během příběhu člověk pochopí tu podstatu, a tím myslím i děti, že bez smutku by radost nebyla a jak může reagovat člověk v převaze pocitu strachu a zloby. A že jich je v pubertě dost. Legrační bylo, že jsem občas v postavě Riley nalezla chování své dcery, tak zdařilé to je. Řekla bych, že je zde velmi trefně a
    • nápad
    • děj
    • postavy
    • zpracování
  3. Zootropolis: Město zvířat
    Zootropolis: Město zvířat (2016)
    9.5
    Báječná pohádka pro děti i dospělé. Má to šťávu, vtip i děj, skvělé jsou detaily, které nepřehlédnete.Jestli se ještě rozhodujete, co se svýma ratolestma shlédnout, tak toto rozhodně ano. Nudit vás to nebude a na konci se přistihnete s blaženým úsměvem a pocitem skvěle stráveného nedělního odpoledne. Tak jen do toho!
    • scénář
    • hudba
    • zpracování
  4. Mizerové
    Mizerové (1995)
    10
    I po letech nabušená podívaná, ve srovnání s jinými filmy fakt nesmrtelná. Má to grády a vtip, herecky prostě dokonalý. Děj plný napětí a legrace zároveň. Báječné herecké výkony i
    • scénář
    • režie
    • obsazení
  5. Mizerové 2
    Mizerové 2 (2003)
    10
    Prostě pecka. Zábava od začátku do konce, něco, co se dá zkouknout i víckrát a ta legrace prostě neomrzí. Efektní akce nabitá vtipem, který si užíváte společně s napětím. Lawrence i Smith jsou nezapomenutelní parťáci a vždycky přijdou s něčím, co člověka rozchechtá.
  6. Zimní příběh
    Zimní příběh (2014)
    5
    Ačkoli to zpočátku vypadalo velmi slibně, byla jsem nakonec zklamaná. Skvělý nápad, který místy byl i dobře zpracován, byl postupně rozcupován z mystické minulosti do podivné přítomnosti, a zázraky pozbyly kouzla a smyslu. Chápu, že na zázrak čeká asi každý a každý bez rozdílu by si ho i zasloužil.Ale pak se uděje a je tak nějak vlažný, protože se prostě musel stát a hotovo. Ten závěr fakt nic moc. Zklamáním je i role Willa Smithe, protože těch pár štěků tam mohl dát kdokoli a mám podezření, že ho obsadili pouze jako tahák na diváka, nikoli pro jeho herecký um, který ani neměl čas prokázat.Škoda, nevyužitý potenciál.Přesto si zaslouží pár procent, alespoň za tu lepší první půlku.
  7. Let's Dance
    Let's Dance (2006)
    7.5
    Záměrně píšu komentář k prvnímu LD jako poslední.Byl to opravdu náročný víkend a bohužel musím objektivně říct, že první díl se nakonec povedl stejně nejvíc. Možná pro to propojení dvou zdánlivě neslučitelných světů a stylů, balet a street, rebelie a vzdělání, domov a ulice. Možná proto, že cesta obou hrdinů je složitá a v ději popsaná. Nejspíš i to, jak se učí jeden od druhého, jak jsou nejistí sami sebou v jiném prostředí.Objevování i zklamání a nakonec pochopení, že jeden bez druhého nejsou až tak úplní.A tanec, který prostě nezklame.Herecky dobře zvládnuté a celkově vlastně koukatelné.
    • scénář
    • obsazení
    • choreografie
  8. Let's Dance 2
    Let's Dance 2 (2008)
    5.5
    Ikdyž tanec si ve dvojce LD užijete, ostatní již mnohem méně.Trochu se opakuje scénář s nuceným chozením do školy a jasné je, že opět vše směřuje k soutěži.Vzpurná Andie se chová občas tak, jak kdyby ji pohltily hormonální ataky, chápu, puberta je těžká. O to víc vedle ní vypadá přemoudřelý partner staře.Vůbec mi ten pár k sobě nesedí.Ale tanec jim jde, choreografie skupin je bezvadná a závěrečný tanec v dešti má své kouzlo. Co dodat? Na jedničku to prostě nemá.
  9. Let's Dance 3D
    Let's Dance 3D (2010)
    5.5
    Má to příběh, má to zápletku i nějaký ten zvrat. Tanec je v pohodě a docela se jim to celkově povedlo. Líbilo se mi prostředí,
    • choreografie
    • hudba
    • obsazení
  10. Let’s Dance: Revolution
    Let’s Dance: Revolution (2012)
    5
    Ačkoli se zdá, tenhle snímek nemá s předešlým nic společného, mihnou se zde alespoň na chvilku postavy, které již znáte. Nicméně příběh je trošku jiný, nejde jen o tanec, ale tancem se zde provokuje i promlouvá. Velmi pěkné scény, poutavé, a taneční kreace skupin a
    • hudba
    • choreografie
    • obsazení
  11. Let's Dance All In
    Let's Dance All In (2014)
    0.5
    Hodně slabý kousek, v podstatě ztráta času. Děj nijak zajímavý, dialogy hloupé, a jestli čekáte, že to zachrání taneční pecky, tak budete zklamáni.Všechno je tak kostrbatý a umělý... Moderátorka soutěže navíc nejspíš paroduje "Cetkii" z Hunger Games, ale je tak nepříjemná, až se na to nedá koukat. Ze všech pěti LD opravdu ten nejslabší, možná lepší ho nevidět a nekazit si dojmy.
    • pár prima tanečních kousků
    • jinak úplně všechno
  12. Benga v záloze
    Benga v záloze (2010)
    3.5
    No tohle není tak úplně něco, co by mně nadchlo. Komedie to je to ano, ale nic až tak převratného, ani humor tam není nijak originální.Takové komediální B, s konečným pocitem nic moc.A to sice moc Ferrella nemusím, ale tady mi asi vyloženě vadí.No prostě je to takový suchý.
  13. Víla Zuběnka
    Víla Zuběnka (2010)
    7
    Co by člověk mohl čekat od takového nápadu? Prostě legraci, kterou si ze sebe musí umět udělat Dwayne Johnson, jelikož vidět ho v legínách je prostě zážitek, co straší ve snech. Jako rodinná komedie dobré,zase trošku něco jiného a to je fajn. No a když má něco borce postavit nohama na zem, proč ne vílí křídla :)?
  14. Jak přežít single
    Jak přežít single (2016)
    10
    Lidi, tohle je především sranda! Jasně že i romantika, trochu slziček, přemýšlení nad vztahy a podobně, ale je to film pro pobavení a u mně se mu to podařilo. Navíc miluju New York, záběry jsou takové jaké mám ráda, herci jsou báječní a líbí se mi, že celý děj není úplně předvídatelný (včetně závěru). Když už si myslíte: "njn, klasika", tak ono se to vyvrbí jinak. Pohled na single v různých rovinách, ať už jimi chtějí být, nebo ne. Mělo to šťávu a spád, a prostě se mi to líbilo. Nehledejte pořád něco, co v tom nemá být. Bavte se!
    • scénář
    • režie
    • herecké obsazení
  15. Smrt na dálnici
    Smrt na dálnici (2003)
    7.5
    Dobře natočená krimi, kde zprvu nevíte o co jde, ale postupně se vše rozplétá a naopak i graduje. Kdo komu vstoupí do života, a otázky jak to všechno dopadne, vás udrží v napětí až do konce. Postavy jsou dobře obsazené, občas chybí sice propojení v ději, ale leccos si člověk domyslí. Akční scény vůbec nejsou špatné, okamžiky psychopatových útoků jsou napínavé velmi.Jak moc ovlivní člověka ztráta, že se přiblíží svým uvažováním a chováním k psychopatovi jak nejblíž může, a jestli je z toho cesta zpět, to jsou ty správné otázky.
  16. Madison
    Madison (2001)
    7
    Ten kdo psal obsah k filmu ho zřejmě ho neviděl. Nejde totiž o to, že McCormick chce získat peníze a proslavit se, ale o udržení tradice ve městě, kde upadá lodní doprava a vítězství v závodě byla poslední šance,jak vzkřísit zašlou slávu a nenechat zapadnout rodné město v zapomnění.Celé město ho podporovalo, ať už přispěním do fondu nebo přiložením rukou k dílu. A přestože jedna nepřízeň osudu stíhá druhou, je jen a jen na člověku, jestli se osudu vzepře a jak moc překoná sám sebe a své strachy.První pokusy s novým vstřikováním,nehody časté a smrtelné, rozhodně vyžadují víc odvahy a sebezapření, než jen touhu vyhrát.S hydroplánem starším deseti let, nedostatečným financováním a stálými technickými potížemi, úkol téměř nesplnitelný... Příjemný snímek inspirovaný skutečným příběhem, kterým báječně vyplníte deštivé odpoledne.
  17. Zodiac
    Zodiac (2007)
    10
    Úchvatný snímek, který přiková k sedačce a vtáhne do děje. Což je potřeba, protože vyžaduje soustředění, aby člověk pochopil. Velmi dobře obsazené, postavy hercům sedí. Drsný příběh plný napětí, výborně zpracovaný, který vede k přemýšlení i po skončení a zanechá po sobě stopu.
  18. Jupiter vychází
    Jupiter vychází (2015)
    Nebavilo mne to. Přišlo mi to fádní, nezáživné, bez děje a bez nápadu. Sice efektní, ale stejně jsem u toho nevydržela sedět. A to se mi stane málokdy.
  19. Kingsman: Tajná služba
    Kingsman: Tajná služba (2014)
    10
    Tak tohle se vážně povedlo. Vynikající scénář, obsazení, výprava, kostýmy, a děj, který vás od začátku vtáhne a baví až do konce. Smícháním amerického a britského humoru vzešlo cosi zábavného, postavy jsou skvělé, akční scény nezklamaly. Vedle aristokratické dokonalosti humor drsnější než šmirglpapír, zvraty a zápletky, které rozhodně udrží pozornost. Bavila jsem se a to hodně.
  20. Babovřesky 3
    Babovřesky 3 (2015)
    Kam se ztratila přirozenost a uvěřitelnost postav? Vtipy za každou cenu u mne nefungují, místy mi to přišlo až trapné i přes mou velkou tolerantnost. Vůbec mně to nebavilo a vlastně jsem to ani nedokoukala. Bohužel.
  21. Neprůstřelný mnich
    Neprůstřelný mnich (2003)
    7.5
    Zase je to nejspíš úhel pohledu, ale pro mně tohle bylo zábavné a milé. Možná i proto, že jsem tady tenkrát poprvé viděla Scotta hrát trochu jinak a moc se mi to líbilo. Příběh má hlavu a patu, vtip střídá akce, najde se i romantika a díky Scottovi není přeslazená. Rodenovi role jako vždy sedí a Yun Fat Chow je prostě mnich :). A nakonec není jediný neprůstřelný...
  22. Bláznivá runway
    Bláznivá runway (1999)
    8.5
    Film z prostředí, které je samo o sobě fascinující.Když má někdo zodpovědnost za tolik životů v jednom okamžiku, to už musí mít náturu.Ale jak známo, nikdo nejsme dokonalý a to se projeví zas jinde. Ono chtít dosáhnout na vrchol může přinést dřív nebo později zklamání. A nebo pochopení sebe sama. Film velmi zábavnou formou poukazuje na lidské nešvary, které se nakonec nevyhýbají ani lidem v nejzodpovědnějších profesích. Výborné obsazení i herecké výkony společně s příběhem tvoří zajímavý zážitek.
  23. Zmrzlá zem
    Zmrzlá zem (2013)
    9
    Když se sejdou Cusack a Cage v jednom snímku, musí to přece stát za to. A taky stojí. Surová realita, vcítění se do obětí, vložení svého já pro dobro věci. Napětí a ten pocit, že tohle nejspíš nedopadne. Hrůzný, děsivý a drsný, ale po pár ukázkách jsem to prostě musela vidět. Protože pak si teprv člověk uvědomí, jaká je hodnota života a stačí nechtít moc. Jen mít tu výsadu žít. Velmi silný zážitek, věřte mi.
  24. Vikingové II
    Vikingové II (2008)
    8.5
    Tohle je vážně film,který se vám bude líbit, když od něj nic nečekáte. Ano, sice béčko, ale mé nejoblíbenější. Nevím proč, nedokážu to dost vysvětlit. Střet minulosti s budoucností v příběhu, který plyne, zábavné okamžiky, trocha romantiky a lidských vztahů, a proti tomu lítý boj meči na život a na smrt. Obsazení je velmi příjemné a postavy pobaví. Prostředí filmu je velmi pěkné, oproti trikovým scénám, které pokulhávají. Efektně to doženou herecké výkony a celkový dojem z filmu je pozitivní.
  25. Neznámý
    Neznámý (2006)
    10
    Být někdy někým, kým vlastně ani být nechceme a naprosto si nebýt jisti kým jsme? Dokonalá jízda hned od začátku, která vaří mozkové závity spekulacemi kdo je kdo, neočekávané zvraty a napětí až do konce. Skvělá podívaná, herci hrají výborně všichni,i přesto, že vlastně nevíte komu fandit. Prolíná se tu jistá kladná a záporná část člověka a je jistě hodně těžké hrát někoho, kdo v tu chvíli neví, na jaké straně zákona vlastně stojí. Perfektní scénář i zpracování. A závěr? Nečekaný.
  26. Na vítězné vlně
    Na vítězné vlně (2014)
    10
    Ano, pro nás, veskrze nevěřící čecháčky může být až protivný přístup k víře, výchova v ní a dokonce zařazení do školní výuky. Ale pokora, zodpovědnost, vnímání druhého člověka jako bratra a síla stmelení, to už pak lichotí... Jenže jedno k druhému patří. A v Americe, kde je častokrát právě škola jediný záchranný kruh v životě mladého člověka, a dostat se na scestí snadnější než kdekoli jinde, má pak takový trenér a jeho vedení smysl, často nahrazuje otce klukům, co se teprve hledají. Skvěle zpracovaný film podle skutečnosti,James se role velmi dobře zhostil, v úplně jiné rovině než je u něj obvyklé.A není to o tom, že někde někdo vyhrává, ale o tom všem ostatním, co se v životě děje.
  27. Konečný sestřih
    Konečný sestřih (2004)
    8.5
    Tohle je opravdu síla. Představa, že se vám někdo po smrti hrabe v těch nejtajnějších zákoutích mysli je šílená a co všechno z toho může vyplynout je nasnadě. Každý má doma ve skříni kostlivce a kdo říká , že ne, ten tam má nejmíň dva. A pak je tu druhá věc: co jsou vzpomínky? jaká část z nich je raálná a co už si doplnil náš mozek díky fantazii? Námět je možná silnější, než samotné zpracování, ale rozhodně nemůžu tenhle film zatratit. Přinese tolik zamyšlení a šokujících nápadů, že mu všechno ostatní odpustím. Stojí rozhodně za to.
  28. Transit
    Transit (2012)
    10
    Když rodina nefunguje jak má a je chuť to napravit, pak je třeba hodně sil a důvěry. Samo o sobě to není snadné, když se k tomu přidá nečekaná souhra okolností, může to být úkol nadlidský. Strhující drama, které útočí na pocity už jen v tom ohledu, že člověk nechce ztratit rodinu a děti. A brutalita, která nezná mezí, když je někdo zvrácenej a špatnej, tak zajde prostě kamkoli. Gauneři nemají slitování. Akční film plný napětí a zvratů, kde až do poslední chvíle netušíte, jak tohle proboha dopadne...Výborné zpracování, výkon Jima Caviezela velmi slušný. Tohle mu prostě jde.
  29. Já, robot
    Já, robot (2004)
    9.5
    Jak může vnést skeptik humor a vtip do příběhu? Snadno, když pesimistického policistu hraje Will Smith.Ale chápu ho...Prolínání nedůvěry v techniku a umělou inteligenci s neustálým dokazováním, že se bez ní neobejdeme. A pak neschopnost připustit, že je něco jinak, zaběhlá rutina brání prozření, mezitím si život cestu vždycky najde. Nádherné zpracování, efekty, které vtáhnou do děje a činí celý příběh uvěřitelným. Emoce střídají akci a vtip, napínavý děj vás nenechá v klidu, nutí k zamyšlení a přitom pobaví.Skvělý film.
  30. Sedm životů
    Sedm životů (2008)
    9.5
    Smysluplný snímek o pocitu viny, který napraví jen obětování sama sebe v jakékoli rovině. Význam lidskosti dostává nové rozměry a život každého má ten největší význam. A láska mění všechno, pohled na svět , člověka samotného....Velmi emotivní záležitost, rozhodně není nudná, stojí za podívání.Výborné obsazení i zpracování.
  31. Fantastická čtyřka
    Fantastická čtyřka (2015)
    3.5
    Přes odmítavé a negativní recenze jsme to nakonec shlédli, ostatně vlastní názor je ten nejlepší. Čím začít...možná obsazením, to bylo fajn. Hudba taky a trikové scény fungovaly. Nápad zřejmě dobrý, zpracování horší, také mi vadily skoky v ději, nedotažené děje, asi měli postavy na vše málo času. Konec divný, jako že to prostě skončit musí a hotovo.Vlastně jsem od toho nic nečekala a také se nic moc nestalo.Takže film možná pro děti, co neviděli předchozí F4.
  32. Temné stíny
    Temné stíny (2012)
    9.5
    Báječný film pro deštivé odpoledne. Nejenže jsem se nasmála, i když humor je víceméně černý, jak jinak, někdy tak nějak vykoukl mezi řádky, takže se člověk vyloženě nechechtal, ale pousmál chytrému vtipu.Užila jsem si i zpracování, skvělé
    • režie
    • kostýmy
    • výprava
    • obsazení
  33. Poldové
    Poldové (2010)
    9
    Legrace, akce a známé tváře, co víc si přát. Zábava od začátku do konce, skvělé výkony, správná zápletka. Komedie,po které nelitujete čas strávený u bedny, moc se mi líbilo obsazení Willis s Morganem se báječně doplňují a pak k tomu Scott, prostě sranda, to funguje.Užijte si odpoledne a prostě se bavte.
  34. Pátý element
    Pátý element (1997)
    10
    Báječné zpracování sci-fi, s humorem a dějem na který nezapomenete. Obsazení netřeba komentovat, je dokonalé a celkově film samotný je naprostá jednička jak dějem, tak provedením, herci jsou skvělí. Shlédnutý i vícekrát, stále neomrzí, pobaví a rozesměje.Své hodnocení si po právu zaslouží, o to víc že vůbec nestárne :).
    • obsazení
    • scénář
    • režie
    • hudba
    • výprava
  35. Stejná srdce
    Stejná srdce (2014)
    10
    Část filmu náhodně zhlédnutá na HBO mne natolik zaujala, že jsem jej musela vidět celý. Uchvátil mě svou opravdovostí, reálným pocitem a samozřejmě problematikou samotnou. Skvělé herecké výkony a děj, jemuž nelze nic vytknout. Emocionální zážitek, který podněcuje k přemýšlení.A zajisté: Julia Roberts a Mark Ruffalo se zhostili svých rolí dokonale.
  36. Správci osudu
    Správci osudu (2011)
    9.5
    Když už si myslím, že je vše vymyšleno, překvapí mě svět sci-fi opět něčím novým a originálním. Scénář je báječný, a provedení jakbysmet. Akční podívaná propojená s romantikou je prostě zážitek. Skvělá myšlenka pozitivně laděná, že ať je vše sebehorší, nikdy to není dopředu dané, ikdyž to tak vypadá.Je jen na člověku , co s tím udělá. Matt Damon je výborný, Emily Blunt to sluší a celkově se vše povedlo.Všechno do sebe zapadá a ani chvilinku se nebudete nudit.
  37. Marťan
    Marťan (2015)
    10
    Napínavý příběh z místa kam se chceme dostat, ale nechceme tam zůstat. A už vůbec ne sami.Úžasný je optimismus, který logicky střídají chvilky pocitu beznaděje, Matt Damon působí trochu jako rozpustilý uličník, ale to je možná ten motor , který ho nutí poradit si a přežít. Napětí, s kterým sledujete co na to ti na Zemi a jak moc se budou snažit pomoci trosečníkovi vás dovede až do konce.
  38. Záložní plán
    Záložní plán (2010)
    8.5
    Romantika se vším, co k ní patří. A to, že se občas stane něco jinak, taK je to i v životě. Některý věci nevymyslíš. Ten nápad byl fajn, zase něco jiného a herci se také povedli. Vtip to má, děj plyne, co víc chtít.
  39. Ostrov
    Ostrov (2005)
    9.5
    Skvělé akční zpracování nápadu, který byl pro mne nový. Podkreslený strhující hudbou,zpomalené záběry v akci jsou impozantní. Divák si zde přijde na své, ať už je to napětí, romantika a zvraty, od začátku až do konce je vtažen do příběhu.A když fandíte postavě a děj se ubírá tím správným směrem, pak je to dokonalá podívaná, která rozhodně stojí za to.
    • scénář
    • hudba
    • obsazení
    • efekty a výprava