Little Movie Diary

Eva Pribylova

Komentáře 4

Od nejnovějších
  1. John Wick 3
    John Wick 3 (2019)
    5.5
    Vzhledem k úvodu, který očividně navazoval na dvojku, jsem byla marná hned zkraje. Nápad s velkým tajným mafiánským spolkem je docela fajn. Keanu je krasavec, i když trochu v letech a při těle :-), kamenný výraz umí i s buclatými tvářemi, jeho sekundanti jsou fajn, Anjelica Houston jako mafiánská šéfka je rozkošně drsná a Halle Berry prostě sexy. A přes všechny mínusy (už mi vadí ta brutalita, která tady už není ani nadsázková ani vtipná a Keanu dvacetkrát znovuvzkříšenej je poněkud stupidní), je film zajímavý a obsahuje řadu velice vtipných hlášek a scének.
  2. Na krátko
    Na krátko (2017)
    4
    Jak by řekla Janice: “Ach Můj Bože!” Nejnovější počin od tvůrců filmu Laputa. Scénář napsala Petra Soukupová podle své knihy Zmizet, za kterou dostala Magnesii Literu. Režie se ujal Jakub Šmíd, který debutoval svým kraťasem Neplavci. Za ty získal cenu Magnesia na Českém lvu, měl by se těch kraťasů asi držet. Mix Poledňákové Velryby
  3. Krásný kluk
    Krásný kluk (2018)
    7.5
    Příběh Nica a Davida Sheffových, drogově závislého syna a jeho zoufalého otce, je víc než na příběhu postaven na obou hlavních hrdinech - Timothee Chalametovi a Stevu Carellovi. Kluk, co si s grácií maže Hollywood na chleba a komik ze špatných komedií, jehož pravé umění vyniká v dramatických rolích (Little Miss Sunshine). Příběh je poněkud slabší, resp. nic co by se asi nedalo očekávat dopředu. Drogy, zatajování, sliby, léčebny..atd. Všechno bylo americky čisté, nezávadné, divák vlastně ani neví, jak se Nic protlouká, čím a jak se živí, kde žije, počátky jeho drogové kariéry.. icméně film stojí převážně na hercích, hudbě a kameře. Interakce hlavních protagonistů jsou to nejlepší, co jsem za poslední rok spolu s Call me by your name viděla.
  4. Zelená kniha
    Zelená kniha (2018)
    8.5
    Jeden z nejlepších filmů tohoto roku. Zcela zasloužený Oscar. Jak již bylo zmíněno, obdoba Řidiče slečny Daisy a tenhle film miluju. Viggo se představil v jedné ze svých životních rolí a od dob Aragorna se výrazně posunul kupředu. Pro mě dosud neznámý Mahershala Ali byl šarmantně okouzlující a výborně svou roli zahrál. Super a díky.