Profilový obrázek

jitulilinka

Komentáře 21

Od nejnovějších
  1. Proč právě on?
    Proč právě on? (2016)
    7.5
    Velmi příjemná, moderní, originální a vysoce Hightech komedie s excelentním Jamesem Francem a Bryanem Cranstonem. Film od začátku diváka navnadí na příjemnou náladu a baví se od začátku do konce. Nejzajímavější mi přišla Francova vila, která obsahovala spousta inovativních prostředků ( WC!). Velká radost i za poměrně velkou roli pro skvělého komika Keegana Michaela Keye, který dodával šmrnc.
  2. Příchozí
    Příchozí (2016)
    9
    Rozhodně dobře natočené sci-fi, konečně zase jedno, které nepotřebuje nesmyslně hýřit efekty, které jde rychle k věci a přitom se mu daří stále být tajemné a napínavé. Úvodní minuty, seznamování s hlavními postavami a první zkoumání lodi mi dokonce připomněly Blízká setkání třetího druhu, což mi udělalo velkou radost stejně jako použití Dvořákovy hudby.
  3. Kráska a zvíře
    Kráska a zvíře (2017)
    8
    Oproti českým pohádkám možná trochu kýčovitější, ale naprosto mě svým celkovým vzhledem film uhranul. Emma Watson je úžasná, celou dobu je sice obklopená hlavně geniálními triky a CGI postavami, ale nevadí mi to a ve finále je to velmi vtipné a muzikálová čísla až famózní. Condon je evidentně umí.
  4. Mocný vládce Oz
    Mocný vládce Oz (2013)
    6.5
    A takhle to dopadá, když se Disney snaží napodopit Burtona. Ach jo. Ale kupodivu mě ani moc neštvalo 3D, naopak scény z balónu byly úchvatné. Na druhou stranu příliš mnoho záběrů na "úžasnou a pohádkovou" krajinu v zemi Oz, ty hnusný rozvíjející se kytky mě budou děsit ještě pár dní. Zachránil mě James Franco v 3D...no co k tomu dodat, že? :-)
  5. Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic
    Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013)
    6.5
    Kdyby byl tenhle film pojat jako sci-fi a né parazit pohádky, bylo by to o dost lepší. Plus dabing je v tomto případě opravdové ZLO - říkat Jeremy Rennerovi Jeníčku je k smíchu a naprosto to ničí atmosféru. Gemma Arterton mi do role Mařenky (skoro stejně směšné) vůbec neseděla. Ale zábava to byla, né že né. Jen doufám, že ten konec nemá být naznačení dalšího dílu.
  6. Zloba - Královna černé magie
    Zloba - Královna černé magie (2014)
    6.5
    Pohádkový příběh o světe fantazie a také o tom, kam až může člověk zajít, by získal moc. Může klidně oklamat a zneužít svého přítele, aby dosáhl svého. Pak se jen nestačíme divit, co tenhle oklamaný a ublížený přítel je schopen udělat proto, aby se mu pomstil. Třeba i zaklet jeho dcerou, jejíž kletbu nemůže zrušit nikdo ani on sám. Proto bychom neměli ubližovat lidem, zvlášť svým přátelům, protože pokud jsou aspoň z poloviny, jako my, tak nám to vrátí. Role Angeliny Jolie se mi nejdříve na vílu Zlobilku nehodila, ale jak se víla začala měnit k horšímu, tak jsem si říkala, kdo jiný by lépe zahrál zhrzenou ženu, než Angelina Jolie?
  7. Vzpomínky
    Vzpomínky (2006)
    6.5
    První část, kdy se téměř neřeší, co kdo, kdy a jak změní, a divák je fascinován onou myšlenkou, režisérskými nápady a vychytávkami, je bez výjimky vynikající. Žánrová klišé jsou v první polovině velmi zdařile variovány, především automobilová honička je naprosto nejlepší a nejoriginálnější jakou jsem ve filmu, kdy viděl. Naproti tomu druhá polovina totálně odporuje té první - to, co se film více než hodinu snaží budovat, pohřbí v několika závěrečných desítkách minut (doslova invence přeměněná na klasickou konvenci). Je to velká škoda, protože těch paradoxů (cestování v čase) a logických nesmyslností je v závěru příliš a tento pocit v mnohém předčí jednoznačně pozitivní z úvodní "poloviny".
  8. Počátek
    Počátek (2010)
    9
    Sen je tajemná část lidského života. Každý je má a málokdo je chápe. Docela dobrý paradox. Nolan dokázal z této tajemné části utvořit nádherný film. Tajemno srší z pomalu každé minuty. Lze sen ve snu? Mohou se vůbec krást myšlenky nebo dokonce vkládat? Podle některých asi těžko a ti další si myslí, že to jde nebo půjde. K této skupině se přikláním i já. Třeba už to tak funguje nebo v budoucnu budou existovat osoby jako Dom Cobb. Co my víme? Tento film opravdu stojí za shlédnutí, akorát si nesmíte zapomenout hlavu a opravdu si nad tímto filmem zapřemýšlet.
  9. 48 hodin v Paříži
    48 hodin v Paříži (1988)
    5.5
    Harrison Ford pátrá po své ženě, která záhadně zmizela z hotelu a jazyková bariéra mu v to ještě víc komplikuje. No pokud by mi někdo ukradl takovou šeredu, ještě bych mu k ní poslal zdarma letenku. Ale Harrison přeci umí najít Chrám zkázy, Svatý grál i ztracenou archu, tak jedna ženská by mu neměla dělat problém. Pokud však čekáte akční jízdu, střelbu a nějaké honičky v autech, budete nejspíš zklamáni. Film totiž jede tak na jedničku, a na někoho (třeba jako na mě) to může působit až nudně. Ke konci se se film trochu rozjede, ale na průměr to ani zdaleka nestačí.
  10. Hotel Transylvánie
    Hotel Transylvánie (2012)
    7.5
    Příliš klišoidní, příliš klišoidní. Člověk by skoro plakal na tím, jak mohl zůstat tak dobrý materiál nevyužít. Jediný bod k dobru dávám za ukázku přístupu současného člověka k monstrům. Ta část se jim fakt povedla. Ale zbytek je stokrát přežvýkaný příběh bez odchylky od obvyklého schématu.
  11. Dokonalý šéf
    Dokonalý šéf (2015)
    7.5
    Bradley Cooper se snaží v kuchyni se točí jak holub na báni. Sienna Miller je kočka. Alicia Vikander konečně nevyužitá, vlastně je zde zcela zbytečně. Mou pozornost si získal tedy hlavně Daniel Brühl, který hraje pro mě zdaleka nejzajímavější postavu celého filmu. Daniel je prostě borec, který umí. Toho vaření je tady docela hodně a milovníci všech kulinářských pořadů, které běží v televizi vlastně nonstop už od dob kdy vařila Jiřinka Bohdalová si příjdou na své.
  12. Deadpool
    Deadpool (2016)
    9
    Nejsem už cílová skupina, před takovým čtvrtstoletím bych si tohle užil mnohem více. Přesto jsem se bavil, u jedné scény hodně. Humor je sice občas infantilní, ale většina vtipů funguje překvapivě dobře. Celkem zamrzí nízký rozpočet, viditelný na kvalitě triků. Ovšem jako milostná romance je Deadpool velmi originální a na Valentina se pěkně hodí.
  13. Rychle a zběsile: Tokijská jízda
    Rychle a zběsile: Tokijská jízda (2006)
    4.5
    Nevěděl jsem, jestli těch prvních pár minut filmu mám brát vážně, protože to výrazně čnělo teenagerovskou komedií, takováhle filmová klišé jsem už pár let v žádném filmu neviděl. Nicméně pak už je to jenom jedno velké klišé - představení hlavního záporňáka se zlým kukučem, který umí driftovat, jeho dívky, která umí driftovat, ale která pohledem naznačuje, že by se nechala své(z)st. Pak je tady hlavní hrdina, který se musí naučit driftovat, aby získal dívku a porazil hlavního záporňáka a nakonec se mohl setkat s Vinem.
  14. Rychle a zběsile 2
    Rychle a zběsile 2 (2003)
    6
    Tento díl by z celé série zatím nejhorší to ale neznamená že film je špatný , ale zklamání bylo z aut které ve 2 už nebyly tak zajímavé jak npř v první dílu.je opravdu znát že tetno film dělal jiný režisér než první díl.to stejné příběh už nebyl tak zajímaví a navazoval jen tak 20% však film je krasný a můžu jej doporučit
  15. Rychle a zběsile
    Rychle a zběsile (2001)
    7.5
    Rychle a zběsile je průměrný akční krimi film. Tento film sice prakticky postrádá děj a je tak průměrně, rutinně natočen. Jenže ve filmu hraje skvělá dvojka,hláškující Vin Diesel a stylový Paul Walker, kteří si perfektně sednou. Celý film pak doplňují skvělé akční scény, tvrdí bouchači, rychlá, nádherná, nablýskaná auta a plno krásných žen. Prostě popcornová oddechovka, od které není co čekat.
  16. Captain America: Občanská válka
    Captain America: Občanská válka (2016)
    10
    Captain America: Civil War je pro mě nejlepší komiksárna tohoto roku (zatím). Dechberoucí akce,zajímavý děj, dobrý soundtrack, Zemo jakožto záporák slušný. Black Panther byl naprosto excelentní (už nyní se nemůžu dočkat jeho filmu), Spidey a Ant-Man úžasně zakomponovali trochu toho humoru do celé té "rvačky" a co se týká ostatních, tak nezklamali. Finální bojová scéna byla tím nejlepším momentem z celého filmu.
  17. Podivuhodný případ Benjamina Buttona
    Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008)
    7.5
    MIstrovské provedení zamyšlení se nad lidským životem a časem. BTW. Bradley a Cate, nešlo zvolit lepší obsazení. Většina lidí považuje dlouhometrážnost filmů za mínus, já naopak, neb dává více prostoru pro ponoření se do děje, ovšem je-li ono dílo dostatečně koukatelné. Opět se mi hrozně líbili barvy, na ty já jsem ujetej. Někdo by řekl že jde místy až o kýč, ale proč ne, je-li fajně zpracován. Prostě po dlouhé dobé ukázkové dílko americké kinematografie, který mě dostalo.
  18. Forrest Gump
    Forrest Gump (1994)
    8.5
    Forrest Gump je film který se může vyhřívat po právu na filmovém nebi. Je to film který vás dokáže zabořit do křesla a nepustit, je to film u kterého vás chvíli bolí břicho smíchy a za chvilku se vám chce brečet. Skvělý herecký výkon Toma Hankse tomuto filmu přidává jen na hodnocení, Hanks je tak přesvědčivý až člověk uvažuje jestli to jen hraje. Rothův scénář a Zemeckisovo režírování filmu určitě také dost přidaly, spousta kritik se shodla že je film pomalu lepší než samotná kniha, což se stává zřídka kdy.
  19. Strážci Galaxie
    Strážci Galaxie (2014)
    10
    Dlouho jsem nebyl takhle příjemně překvapenej, jako právě u Strážců Galaxie. Přesto, že je to film poměrně dlouhej, tak vůbec nenudí, pravidelně baví a vůbec je to strašně příjemná podívaná, ty dvě hodiny utekly jako voda. Marvelovský filmy mě jinak až na výjimky ukrutně nudily, Strážci Galaxie jsou ale úplně jiná liga. Ten film se prostě nebere vůbec vážně a to je sympatický a setsakra to tomu prospívá a sluší. Prostě parádní vesmirná podívaná, jen víc takovejch!
  20. Captain America: Návrat prvního Avengera
    Captain America: Návrat prvního Avengera (2014)
    9.5
    Film nadupaný akcí, vtipnými ale i smutnými momenty se dá považovat za plnohodnotné pokračování Avengers zaměřené na Steva Rogerse a organizaci S.H.I.E.L.D. Emocionální stránce filmu přispívají tragické dějové zvraty a odhalení "hlavního padoucha". Co se týče hlavního protagonisty tak ten se s výjimkou používáni internetu od minulého dílu nezměnil. Je to stále čestný muž, co slouží dobru. Jak se ale ukáže, tak má problém s plány samotného SHIELDu. Což diváky udržuje v nejistotě, komu může kapitán věřit a komu ne. V soubojích uvidíme mnohem více výbuchů, nových kaskadérských triků kapitána ale i úžasné schopnosti jeho společníků. Filmu trochu ubírá na důstojnosti hlavní myšlenka příběhu, která je tak trochu v rozporu s tím co se dělo v Avengrech.
  21. Captain America: První Avenger
    Captain America: První Avenger (2011)
    8.5
    Jo je to hloupé, nehorázně hloupé, ale aspoň se to nebere vážně, což jedině prospívá. Mně osobně komiks nic moc neříká, ale některé jejich filmové adaptace mám poměrně rád. Captain Amerika patřil až do zhlédnutí tohoto filmu, pro mně naprosto neznámé postavy a opravdu se ani nedivím. Tohle amerikánství není nic pro mě. Zvláštní zasazaní postavy do období druhé světové války s velkou řadou sci-fi prvků, dělá z filmu slušnou podívanou a hlavně neokoukanou "hero zábavu". Já osobně se slušně bavil.