Profilový obrázek

danielavid

Komentáře 6

Od nejnovějších
  1. Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů
    Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)
    9.5
    sice ten začátek mi přišel zdlouhavý a malilinko nudný, ale celý film je protkán jakousi gradací, kdy se děj hezky rozvíjí. Všechno do sebe hezky zapadá a dělá to podařený startovací můstek pro epizodu 4. Konečně jsem viděla zrod Darth Vadera, na scéně se objevuje Luke Skywalker a princezna Leia (i když zatím ve zmenšené verzi:) ) musím se přiznat, že jsem skoro až mlaskala u scén, které se točily kolem R2-D2 a mistra Yody. Jsou to moji oblíbenci, takže slyšet R2 pištět... svým způsobem :D... nebo ho vidět, jak provádí hrdinské kousky a mistra Yodu, který jako dvacetiletý poskakuje a hopsá při soubojích....tohle všechno mě upoutávalo čím dál víc. Příšerek je tu přiměřeně, prim hrají lidé (debatovat o dovednostech herců by snad bylo barbarstvím), hudba je kvalitní a často jsem si všimla, jak scény povznesla. Zpočátku je tahle epizoda průměrnou scifi, ale s blížícím se koncem pozvolna přibírá na temnotě, stejně jako Anakin pomalu, ale jistě přechází na stranu zla. Stará trilogie má svoje kouzlo, které z řady nové žádný díl nepředčil a ani snad nemohl. Ale z nové trilogie mě tenhle díl zasáhl nejvíc.
  2. Grandhotel Budapešť
    Grandhotel Budapešť (2014)
    9
    Jsem ráda, že jsem tenhle výtvor viděla v kině a tuším, že ho budu chtít vidět ještě minimálně jednou. To byla bláznivá parádní komedie, která mě zaskočila jak obrazově, obsazením, tak dialogy. Každá scéna je jak nějaký výjev z obrázkové knížky, takové romantické, detailní, a úžasně promyšlené. Myslím, že nejlíp to vystihne slovo "malebné". Obsazení už je zřejmé z plakátu, ale stejně...tolik známých dobrých herců dostat do jednoho filmu, klobou dolů. Každou chvíli mě překvapila jiná, známá tvář a moc jsem si to užívala. A ty dialogy - no mlask :) svižné, vtipné, decentní a z toho rošťácky sprosté. Celý ten příběh o jednom hotýlku a jeho majiteli je originální, opravdu se zde objevuje velká spousta rolí a roliček, ale všechny někdy mají svoji chvilku na slunci, takže to nejsou vyloženě podřadné štěky. Neznám žádný podobný a stejně dobrý film. Třeba se může zdát trochu nevýrazný, ta propagace není zase tak drtivá, ale je to v souladu s duchem filmu a ocení každého, kdo si ke Grandhotelu Budapešť najde cestu.
  3. Jumanji
    Jumanji (1995)
    9
    Je zvláštní, jak některé filmy dokážou v člověku probudit dítě. Při koukání na Jumanji jsem se cítila jako malá holka a taky bych ráda zažila takové dobrodružství. Je mi až líto, že se film víc neproslavil a vlastně do svých 27 let jsem o něm nikdy neslyšela. Jako dítě bych to baštila ještě mnohem víc. Bylo to zábavné, napínavé, vtipné, herci byli příjemní, jak malí, tak dospělí, Robin Williams jako navrátilec z pralesa exceloval. Triky nebyly nic moc, ale na tu dobu jsem ani zázraky nečekala. Po koukání jsem měla děsnou chuť si zahrát alespoň nějakou deskovou hru. Můžu jedině doporučit.
  4. Avatar
    Avatar (2009)
    10
    Efekty. Hudba. Výprava. Herci - tohle všechno dokonalé. Avatar je prostě sci-fi pohádka, jak má být. 3D efekty jsou dotáhnuty k dokonalosti - jak poznamel jeden z uživatelů tady na čsfd - tohle není 2D film s 3D efekty, tohle 3D FILM! James Cameron se stoprocentní jistotou nabízí fantastický svět s jeho jedinečnými obyvateli, naproti kterým stojí nemilosrdní lidé, kteří chtějí jen vyplenit další planetu. Tohle není jen film, tohle je epos. Epos o tom, jak dokáže srdce, vůle a také láska přemoct technologii a chladné přemýšlení. Jednozačne nejlepsi film minimálně za efekty, výpravu a hudbu.
  5. Osm hrozných
    Osm hrozných (2015)
    9
    Šla jsem na Tarantina, dostala jsem Tarantina. Žádné překvapení se nekonalo, snad jen, že délka filmu je překvapivě lehce stravitelná, rychle to utíkalo, protože jsem se bavila v podstatě celou dobu. Jsem ráda, že Tarantino patří k těm, na které je spolehnutí. Větší šok jsem měla z chlapíka, který si v prázdném kinosále, sedl hned vedle mě, protože tak to stojí na lístku a přes to nejede vlak:-) Netušila jsem, že může existovat člověk, který je víc posedlý pravidly než já...
  6. Osm a půl
    Osm a půl (1963)
    9
    Excelentni koncept o tvurci krizi umelce a analyza procesu behem ktereho ze sebe poti sve nove dilo, vyborny napad, neco takoveho jsem jeste nevidel a hlavne se momentalne nachazim v identicke pozici jako Fellini, sice na hudebnim poli, ale princip je stejny, takze o to vic me to zasahlo a diky tomu davam 4*. Skvela Claudia Cardinale jako potencialni muza a obzvlast posledni tretina se vam bohate odmeni, pokud se k ni vubec dostanete, cimz se dostavame k pomerne kritickemu negativu filmu - s vyjimkou zaverecne pulhodiny me to strasne nebavilo a divak pri sledovani trpi podobnym zpusobem jakym zrejme trpel reziser pri tvorbe. Takze shrnuto - dilo rozhodne zasadni a stoji za videni, ale pocitejte s tim, ze to nebude jednoducha a uz vubec ne zabavna cesta