Profilový obrázek

Bad

Adam Stibor
464

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Hugo a jeho velký objev
    Hugo a jeho velký objev (2011)
    8.5
    Kdo nezná ten tajemný pocit, který se vás zmocní při pohledu na roztáčející se ozubená kola a kolečka, to mrazení při pohledu na mechanismus, který oživuje neživé a otevírá okna dokořán snům, to zvláštní tušení, že podobný mechanismus je ukryt v útrobách země a uvnitř samotného lidského srdce, že veškeré snění je poháněno klikou či klíčkem a promítá se na obrovské filmové plátno, ten možná v Hugovi uvidí jen prázdný sentiment. Moje sny ale do ozubených kol dokonale zapadly a roztočily se na plné obrátky.
    Le Mans '66
    Le Mans '66 (2019)
    8
    K tomu není moc co dodat. Takřka bezchybný film, kde nic nedrhne, všechno do sebe zapadá, nic nevyčnívá. Vlastně ano, něco vyčnívá a to výkony obou herců v hlavních rolích. U Christiana Balea věc běžná, u Matta Damona ne vždy. Tentokrát však hraje skvěle, že by si zasloužil nějakou "zlatou sošku". Pro milovníky motorismu povinný film!
    Vyproštění
    Vyproštění (2020)
    7.5
    Extraction boduje nabušenými dynamickými akčními scénami, zručně natočenými handheldovou kamerou, na druhou stranu ale dojíždí na nefunkční vztah mezi hlavním hrdinou a uneseným klukem, na který tvůrci vsadili všechno. Nejvíce patrné je to ve finální scéně na mostě, kde tvůrci tlačí na emoce tolik, až je to absurdní a trapné. Toho konce je škoda, ale za vidění to rozhodně stojí už jenom kvůli těm šťavnatým akčním scénám.
    Daredevil
    Daredevil (2015)
    9
    Nejlepší (super)hrdinský seriál. Daredevil se po příšerném pokusu adaptace slepého hrdiny z roku 2003, se vrátil ve své nejlepší kondici. Vývoj hrdiny je plynulý, nikam nespěchá a vážně aspoň na zlomek vteřiny mu všechno věříte. Seriál se komiksem inspiruje a poučil se z chyb předchůdců a dal světu jiného hrdinu, jiné příběhy a jiný směr, kterým by se Marvel mohl vést i na filmovém plátně.
    Poslední aristokratka
    Poslední aristokratka (2019)
    7.5
    Byl jsem donucen jít na tento film a upřímně jsem od něj toho moc nečekal, doufal jsem aspoň, že se zasměji a pobavím, ale česká komedie upadá a nějak se zasekla na podprůměru, kde nepoznáte, jestli sledujete pořád jeden film nebo jste začali sledovat jiný. Film je mi až pohádkově milý, hlavně díky skvělému hereckému obsazení a atmosféře. Ale bohužel jsem se nesmál, což je velké mínus.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci