kafac

Petr Kafka

Komentáře 15

Od nejnovějších
  1. Saturnin
    Saturnin (1994)
    10
    Kdyby takových filmů vyprodukoval český filmový průmysl více, bylo by jen a jen dobře. výborné obsazení, perfektně sedící zvuk, milý humor a scénář, který se podařilo namouduši dobře zpracovat. Pro fanoušky vřele doporučuji shlédnout i čtyřdílný seriál a knížka je snad povinností ;)
  2. Komando
    Komando (1985)
    9
    Con air aneb vzpomínka na dětství. Výborná kombinace akčního filmu a hlášek Arnieho. Co si budeme povídat scénář je příběhově slabší .... klaďas co je chodící smrt se snaží zapomenout na svou krvavou kariéru, a vychovává sám dceru. Tu mu unesou a krvavá mašina se znova rozjíždí. Na takové filmy se člověk dívá s radostí i s odstupem let
  3. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    7.5
    Ačkoliv trailer naznačoval parádní jízdu ve stylu Avengers (hromada superhrdinů (padouchů) a k tomu porce humoru navíc), tak opětovně film jako takový trochu zklamal. Willovi role zabijáka vcelku sedla, o Margot asi netřeba mluvit, ale kdo mi do filmu neseděl byla Cara Delevingne...konečně to ale vypadá, že DC se rozjíždí
  4. Ant-Man
    Ant-Man (2015)
    9
    Člověk si při přečtení názvu filmů řekne ….wtf? CO to jako má být? I ten trailer je nějakej divnej a tak s nepříjemným očekáváním čeká co to na něj vybafne. A ono to nakonec nebylo tak špatný? Zápletka filmu sice moc za to nestojí, a odpovídá spíše kvalitě pohádky, ale na tom film nestojí. Především humor je příčinou úspěchu a to humor, který není na rozdíl od Deadpoolu tak oplzlý. Zvlášť ta část věnovaná účení se zacházení s oblekem a poroučení mravencům 
  5. Den nezávislosti: Nový útok
    Den nezávislosti: Nový útok (2016)
    4.5
    Pro mě osobně je původní Den nezávislosti srdcovka, protože to byl jeden z prvních hollywoodských filmů, co jsem jako malé dítě viděl. Jeho následovník si však tak moc dobře nevedl. Kdybych se na to koukal doma, tak bych asi musel pořád překlikávat o „5 sekund dopředu“. V zásadě se toho moc nezměnilo, jen zvětšili mothership, přidali emzáků a hromadu počítačových triků. Ubrali humoru a taky hereckého umu. A co to na konci sakra bylo za příšeru????
  6. Deadpool
    Deadpool (2016)
    8.5
    Správná šílenost co našla skryté místo na trhu. Už bylo dost konformních hrdinů, kteří se řídí jakýmsi pravidly a neodváží se říci jediného špatného slova. Na druhou stranu bylo těch oplzlostí ve filmu přeci jen o krapátku více, než by bylo záhodno. TO už raději další dávku černého humoru. Zvlášť pro náctileté tohle bude bomba, asi stejně jako na tajňačku poslouchat Záviše a brát to jako revoltu proti systému 
  7. Firefly
    Firefly (2002)
    10
    Seriál, který vás buď chytnea vy mu propadnete, anebo budete jen koulet očima a nechápavě se ptát, co se na tom komu líbí. Vcelku fajn herecké výkony a k tomu krásná Morena Baccarin. Každý díl je svým vlastním příběhem a celému seriálu se line jedna příběhová linka. Jen veliká škoda, že došlo k utnutí takového skvostu a ani Serenity smutku nezabránila.
  8. Death Note - Zápisník smrti
    Death Note - Zápisník smrti (2006)
    10
    Jeden z mála „chytrých anime“, u kterého budete muset trošku namáhat hlavičku. Původně kladný hrdina, co získá božskou moc a začne praktikovat metodu „účel světí prostředky“ a stane se tak vlastně padouchem. Hrátky a vzájemné snahy klaďase a záporáka snad bavili nejvíce. Jen škoda části po smrti El….páč pak už to ztratila mnoho ze svého kouzla.
  9. Červený trpaslík
    Červený trpaslík (1988)
    10
    Tento kultovní seriál nemusí hned každému sednout, ale kdo má rád britský humor, ten mu propadne. O hereckých výkonech to není, ale Rimmera si prostě zamilujete. Suché hlášky, které vás chytnou a nepustí. Bohužel poslední sezony to už upadají a nedosahují takových kvalit. Snad se ta nová serie povede
  10. Pán prstenů: Společenstvo prstenu
    Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001)
    10
    Osobně nejoblíbenější díl z celé trilogie. Čteno mnohokrát, viděno ještě vícekrát a stejně to neomrzí. Krásné prostředí Nového Zélandu společně s tehdy neznámými herci, výbornou kamerou a dokonalým soundtrackem vytvořilo fantasy film, který je potřeba vidět. Velmi doporučuji shlédnout prodlouženou verzi, neboť doplněné scény vhodně dokreslují celý příběh a svět.
  11. Predátor
    Predátor (1987)
    10
    Akční klasika na které jsem jako dítě vyrůstal. Arnie nabušený až po uši si to štráduje s komandem zachránit rúkojmí. Poté co lehce vyřídí menší armádu v povstaleckém kempu, je ale začne lovit predátor. Skvěle vykreslená změna z nepřemožitelných drsňáků na o život bojující vojáčky. A k tomu ta hudba? Viděno na Kinobox projekci a zamáčknuta nejedna slza. GET TO THE CHOPPER!!
  12. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    5
    Veliké naděje a očekávání, které se nevyplnilo. Scénář pochybný, zvraty které nikdo nechápe (Martha apod.) a k tomu veliká digitální bitva, která být vůbec nemusela.....Benovi role pana Wayna sedla hezky, avšak jako batman mu to moc nešlo věřit...hlavně ta zahořklost. Btw.... k čemu byly ty veškeré snové představy/vidiny??
  13. Skála
    Skála (1996)
    10
    Hans Zimmer společně s výbuchovým mágem nám naservírovali pekelnou jízdu, která začíná od první minuty až do poslední. Cage průměr ale Sean to zachraňuje :)
  14. Star Wars: Síla se probouzí
    Star Wars: Síla se probouzí (2015)
    5
    "Nezasvěcení" budou zřejmě nadšeni, ale mně osobně, coby člověku trochu znalému to celé přidalo jako jedno velké deja vu. I na youtubku lze nalézt videa srovnávající scény z tohoto dílu s těmi předchozími. Film tak po stránce vizuální potěší, ale nic nového člověku po stránce příběhové neukáže.