jakub-safranek

Jakub Šafránek

Komentáře 5

Od nejnovějších
  1. Ant-Man
    Ant-Man (2015)
    8.5
    Příjemně mě to potěšilo. Paul Rudd je megasympaťák a společně s Michaelem Peñou tomu dodával takovej příjemně oddychovej pocit. Odsejpalo to, nenudil jsem se a docela mě šokovalo, jak realisticky vypadal omlazenej Michael Douglas v úvodní scéně. Vypadal realističtěji, než ofinka Evangeline Lilly.
  2. Temný rytíř povstal
    Temný rytíř povstal (2012)
    7
    Není to lepší, než Temný rytíř, sérii to ale skutečně zakončuje více než důstojně. The Dark Knight Rises možná po svém skončení nerezonuje tolik, jako jeho předchůdce, v jednotlivých momentech jsou ale bezmoc, chaos a nejistota tak hmatatelné, jak to jenom jde. Nolan opět jde dost na dřeň a i když by zážitek mohl být ještě o něco sugestivnější, pod kůži se zaryje i tak. Závěrečná montáž a symbolické předání žezla hrnou slzy do očí.
  3. Captain America: Návrat prvního Avengera
    Captain America: Návrat prvního Avengera (2014)
    10
    Nikdo zřejmě nepochybuje o tom, že druhý Kapitán Amerika bude velký hit, a to navzdory zdánlivému Kapitánovu „otloukánkovství“ v avengerské partě, kde se jeho skautíkovský přístup jeví coby poněkud vyšlý z módy. Nabízí se ovšem otázka: je to i dobrý film? Jednoduchá odpověď: ano. Složitější odpověď: ačkoli na první díl koncepčně navazuje, je v tolika ohledech odlišný, že by jej mohli ocenit i lidé, kteří první Kapitánovo dobrodružství zamítli.