Profilový obrázek

safraja5

Jan Šafránek

Komentáře 9

Od nejnovějších
  1. Creed
    Creed (2015)
    8
    Důstojné pokračování Rockyho ságy, scénář je v podstatě kopii jedničky Rockyho Balboy (jen Rocky dělá trenéra Apollovu synovi)... hodnocení vlastně ani nemůže být objektivní...ale když ono je to natočeno tak zatraceně dobře. Proto dávam 80%, všem doporučuji.
  2. Cliffhanger
    Cliffhanger (1993)
    7.5
    velice kvalitní dobrodružný thriller!!! Mohlo by se takových natáčet více. Sylvester Stallone jako vždy skvělý a i vedlejší herci včetně Johna Lithgowa, který roli záporáka zahrál opravdu znamenitě :-). Za mě dával 75%, protože si t rozhodně zaslouží.
  3. Everest
    Everest (2015)
    8
    Luxusní podívaná ! Z toho filmu šla v kině i zima, fakt dobré mrazivé drama. Akorát konec filmu by podle mě až moc přehnaně zabraný na zemřelé lidi. Ale některé scény především v první polovině filmu byly fakt exelentní, třeba na tom žebříku. A navíc skvělé známé herecké obsazení. Určitě se podívám znova a pak třeba ještě upravím hodnocení. 80%
  4. Země bez zákona
    Země bez zákona (2012)
    8
    Film který se opírá hodně o herecké výkony bez kterých by film nebyl jaký je. Jedná se tu o dvou hodinovou podívanou s pěknou vizuální stránkou a celkem obyčejným příběhem zasazeného do období prohibice a tím pádem i do doby kdy si každý chtěl říct o úplatky. Příběh není až zas tak strhující a není nějak zvlášť komplikovaný což je jedině dobře. Bohužel pro mě jen lehký nadprůměr v podstatě jen díky hercům…
  5. Old Boy
    Old Boy (2003)
    8
    Druhá pomsta je úplně jiná než ta první každopádně minimálně stejně originální. Závěrečná půlhodina od otevření dárku (při téhle scéně sem měl husí kůži po celém těle) je pak režijní lahůdkou. Na první pokus si o filmu jako celku ale pořád nejsem jist hodnocením a tak dávám prozatím 80%.
  6. Jackass: Děda mizera
    Jackass: Děda mizera (2013)
    7.5
    Film ve stylu Bruna/Borata, jejichž kvalit bohužel nedosahuje. Dobrých nápadů je tu dost, ovšem realizace pokulhává, málokdy se povedlo z obětí vymáčknout něco extra, jako třeba v nejlepší scéně filmu během soutěže "Malá Miss Sunshine". Když se filmaři obětem odhalují (sestřih k vidění během titulků), je to většinou zábavnější než žert samotný. Pořád je to ale z letošních oscarových filmů jeden z těch zábavnějších a přeju mu, ať všechny své nominace promění. Malý Jackson Nicoll je frajer a určitě o něm ještě uslyšíme.