Kuca25

Jan Kučera
2 132

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Smysl života podle Monty Pythona
    Smysl života podle Monty Pythona (1983)
    4
    Nikdy jsem nic od Pythonů neviděl a tohle byl první počin, které jsem zhlédl. I přes všechny vtipné narážky, dvojsmysly a vlastně všechno co mělo humorný přesah, nemůžu dát více než dvě hvězdičky. Když se jedná o komedii, tak se chci smát a né jenom chápat, co se vlastně snímek snaží svým zvláštním způsobem sdělit. Samozřejmě, ale musím vychválit fakt, že i když se zdá, že jsou to občas náhodně sestříhané skeče, tak do sebe vše zapadá. To se mi líbilo. Vypadá to, ale že asi nikdy nebudu jejich příznivce.
    Dívka a moře
    Dívka a moře (2023)
    8
    Upřímně jsem nečekal, že by mě tenhle film dokázal takhle vtáhnout, ale zkrátka se to povedlo. Dívka a moře mi jistým způsobem připomněla další skvělý snímek Orel Eddie. Řekl bych, že je to natáčeno s podobným duchem a asi i proto mě to tolik bavilo. Přišlo mi vlastně užitečné, že snímek nebyl tak dlouhý, jak by asi mohl být, protože to kouzlo by se postupně mohlo vytratit. Tvůrci očividně netvořili dokument, ale spíše chtěli zachytit hezkým i dramatickým způsobem plavbu, jež změnila historii. Hudební podkres je výborný a záběry jak by smet. I když samozřejmě jsou zde pasáže, kde je jednoduché rozpoznat green screen. Vzhledem k neznámým hercům byl pro mě zážitek mnohem lepší a uvěřitelnější, takže casting supr. Celkově snímek hodnotím jako výborný objev a počin Jessicy Watson je pro mě dech beroucí. Příběh mě dokázal nadchnout a inspirovat, což je přesně něco co od tohoto typu filmu chci. Pokud divákovi vadí krátká stopáž, přeskočení určitých bodů, tak ať si pustí 210 Days: Around the Wolrd with Jessica Watson.
    Top Gun: Maverick
    Top Gun: Maverick (2022)
    8
    Vzhledem k tomu, že jsem ještě nebyl ani na světě, když Top Gun vyšel, tak pro něho nemám takovou slabost, jako starší ročníky. Co se, však týče druhého dílu, tak ten byl pro mě o poznání lepší. Nejzásadnější změnou jsou asi bojové scény a záběry ze stíhaček, což je samozřejmě dané dobou. V prvním Top Gunu, jsem však ani pořádně nechápal zadání misí a celkově to bylo takové neucelené. Tady je jasně dané co je potřeba a kolem toho se točí celý příběh. Herci jsou dobře namíchaný a i přesto, že na mě nedýchne závan nostalgie, z dříve zmíněných důvodů, tak se stále dokážu perfektně bavit. Na 5 hvězdiček to není, ale filmu se nedá skoro nic vyčíst. Celou dobu tu vidím hlavně pozitiva, ale asi je to kvůli srovnání s první dílem. Kdyby žádný film předtím nebyl, kritiky by byli míň příznivé.
    Black Panther: Wakanda nechť žije
    Black Panther: Wakanda nechť žije (2022)
    6
    Black Panther nebyl nikdy vyloženě ten můj nejoblíbenější superhrdina a pravděpodobně ani nejsem cílovka tohoto snímku. Což je na druhou stranu u Marvelu fajn, že nedělá všechno stejně. V prvním filmu jsem kromě Chadwika Bosemana neměl příliš nikoho rád, teda Andy Serkis byl fajn, ale jinak mi postavy vyloženě neseděly. V druhém díle se to zlepšilo, hlavně u Okoye, kde jsem choval jisté nesympatie, ale jak proběhla scéna na mostě tak jsem změnil názor. Black Panther je hodně o Wakandě a menšinách, což je téma, jež se mě příliš nedotýká, takže nedokážu tolik ocenit, ale co ocenit můžu je hudba. Přišla mi lepší než v prvním díle. Stopáž je samozřejmě astronomická, ale bohužel tady nebylo zbytí. Tolik témat co museli tvůrci vyřešit asi více zkrátit nešlo. Postavy celkem fajn i když mi přijdou na sílu vytvořeny pro určitý typ osobnosti, ale možná jsem jen už zvyklý na starý dobrý Avengers a k novým postavám si hůře hledám cestu. Kdybych mohl udělit 3,5 hvězdiček tak to udělám, ale jak říkám Black Panther určitě není špatný film, přesto se radši podívám na Spider-mana.
    Rocky IV
    Rocky IV (1985)
    8
    Paradoxně čtvrtý díl u mě není ten z těch oblíbenějších z této ikonické série. Z nějakého důvodu mi tolik nesedl i když se stále jedná o skvělé dílo. Stále mám rád Rockyho, stále mám rád Apollo Creeda a stále to má tu správnou atmosféru. Tréninkové scény jsou tu možná i ikoničtější než v jedničce, ale na jedničku to zkrátka nemá. Rocky IV je skvělý snímek, ale ne ten nejlepší. Nevím co více bych o tom psal, prostě jsem se bavil, ale...

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci