Tlustytony

Ondřej Kuzník
38

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Kolonie
    Kolonie (2015)
    8.5
    Příběh se odehrává v 70.letech v Chile. Zatímco sousední státy budovaly demokracii, tak v Chile tomu bylo naopak, zde občané bojovali za svobodu, bohužel marně. V roce 1973 totiž došlo k násilnému puči mezi demokraty a těmi co stáli za zády vojenského vůdce, vůdce jehož jméno nese Augusto José Ramón Pinochet Ugarte, který později nastolil tvrdou diktaturu a jeho cílem bylo zneškodnit ty, co mu stály v cestě a nebo smýšleli demokraticky. Tito lidé byli odvezeni na místo, jenž bylo odříznuto od světa, kde nebyla cesta zpět, kde se mnoha občanů Chile narodilo a strávili zde celý svůj život a nad tím vším dohlížel nacistický kněz Paul Shäfer, který zde pokračoval se svými nechutnými činy, jako zneužívání malých chlapců. Pojďme se ale podívat na samotný příběh filmu. Jak jsem již zmínil, film se odehrává v roce 1973 v Chile, do které právě přiletěla svůdná a krásná slečna jménem Lena (Emma Watson), ta pracuje jako letuška pro společnost Lufthansa a vydává se za svým přítelem Danielem (Daniel Brühl), ten pracuje jako aktivista a snaží se podpořit Salvadara Avendeho (představitel komunismu v Chile, kterého plně podporovala SSSR). Bohužel jeho snaha byla zbytečná. 11. září. 1973 došlo k převratu a moc přebírá Pinochet. A to pro Daniela i Lenu znamená nebezpečí. Oba se vydávají za útěkem, ten je ovšem marný a jsou armádou převezeny do fotbalového stadionu, kde se taky rozdělí jejich cestu. Zamilovaná Lena se vydá Daniela hledat, přes všechna rizika se dostane do kolonie, kde není cesty zpět a lidé zde žijí pod dozorem, jsou ponižováni, mučeni a musí tvrdě pracovat pro "Boha" - to místo se nazývá Kolonia Dignidad. Zde Lena stráví dlouhou dobu, dobu potřebnou aby Daniela našla. Jak si Lena povede? Potkají se v Koloinii Dignidad? Utečou z tohoto zákeřného místa nebo jejich osud skončí nadarmo? Snímek Colonia je svým způsobem a obsahem zajímavým, bohužel některé pasáže bych vynechal či zlepšil. Na mne film ovšem zapůsobil silným dojmem a doporučuji všem, co mají rádi napětí spojené s historickými událostmi. Nicméně ve filmu chybí spousta pasáží, proto doporučuji přečíst stejnojmenný román od Německého autora F. Paula Hellera, jehož dílem je film inspirován a jako člověk si sám prošel životem v Kolonii a podařilo se mu vydat fotky na veřejnost, které se mu povedli pořídit již ve zmíněné oblasti. Dle mého názoru se film zařil a určitě všem vřele doporučuji. Je také nutno dodat, že Kolonie Dignidad slouží v dnešní době jako národní památka a jako hotel, ten funguje jako nadační fond, pro ty kteří měli své blízké v kolonii a utrpěli vážným zraněním nebo psychické újmě. Musím pochválit i trailery, které byly k filmu vydány. Proto si dovolím zde nějaké přidat dolů do odkazu a také přidám doprovodnou píseň, která je v Traileru 2. https://www.youtube.com/watch?v=tYYgT62bzTs - trailer 2 https://www.youtube.com/watch?v=kQEcGydYamE - Theme song k traileru 2
    Alenka v říši divů: Za zrcadlem
    Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016)
    7.5
    Do kin po šesti letech opět vstoupila dívka, která svou moudrostí a svou mršností znova zachrání svět svých přátel je to Alenka v Říši divů. Na začátku filmu divák netuší co se vlastně děje, až po cca 5 minutách zjistí, že Alenka následuje v řemeslu po svém otci, dále se Alenka pohádá se svojí maminkou, která odepsala loď po svém manželovi a Alenka to nesnese, protže má k ní citový vztah, po hádce se ocitne v místnosti, kde je zrcadlo a Alenka ním pronikne do Říše divů. Objeví se tam ovšem pozdě, zjistí, že její nejlepší přítel Kloboučník (Johny Depp) prožívá deprese a Alenka s dobrým srdcem, i když nevěří udělá pro něj nemožné. Z pohledu diváka, si myslím, že Film na něj působí velmi napínavě a dobrodružně a každý se objeví ve světě, kde je možné dosáhnout nemožného, Alenka se svými přáteli pomáhá zachránit Kloboučníkovu rodinu, pomocí Pána Času, jim Alenka cestuje a koná opět dobro. Musím říci, že efekty a choreografie filmu je velmi úžasná, ovšem i krajina je nádherná. Když člověk přemýšlí nad tím, že je to nerealné, tak si bude říkat, že film je odpad, a naopak když nepřemýšlí o detailnosti filmu, tak se do děje vnoří a o tom to je. Film je založen na fantazii. Tohle je to kouzlo filmu, a bůh ví co by to bylo za Alenku, kdy by byla nudná a založena na realitě. Film bych celkově zhodnotil velmi pozitivně ale první díl byl lepší. Jako každá pohádka má pozitvní konec a díky mé melancholii, se mi z očí vyplavili stříbrné kapky. Na tuhle pohádku bych hnal všechny co žijou mimo realitu stejně jako já a pro všechny fanoušky pohádek.
    Už je tady zas
    Už je tady zas (2015)
    8.5
    Na tento film jsem se těšil, a myslím že se povedl. Odehrává lehkou satiru a samotná myšlenka říká "co by se stalo, kdy by Hitler žil v dnešním světě." Každopádně je to spíš takovej životopis o současném Hitelorvi. Samotné jádro chce ukázat špatnost dnešního světa a naráží napříkla na Merkelovou a další tyto významné osobnosti. Dále kritizuje migrantskou krizi a nesmí být zapomenuta i satirické narážky v náoženství. Kdy bych měl psát co se mi líbilo a co naopak ne, myslím si že ze záporných hodnot u tohoto filmu asi nenajdu nic. Naopak se mi líbilo jak Oliver Massuci imitoval Hitlera, myslím že to je bezchybné a udělal velký výkon. Skoro u dvou hodin jsem se drzel za břicho abych se neudávil smíchy, ovšem některé momenty byli slabší. Ve filmu vede dost černej humor a pro ty kteří ho nemají rádi nedoporučuji. Naopak bych film doporučil všem co si chcou udělat představu jaké by to bylo potkat vůdce v 21. století. Film je spíše na odlehčeni a určitě bych jej nevydával za rodinný. Nesmím zapomenout říci že komedie "Už je tady zas" by se mohla stát vůdcem v říši filmového průmyslu.
    V hlavě
    V hlavě (2015)
    9.5
    Tady člověk vidí tu genialitu a nápaditost tohoto filmu, snad nejlepší animak a podle mě si toho oscara zaslouží :)

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci