Liki12

Jan Petržílek

Komentáře 68

Od nejnovějších
  1. Čistá duše
    Čistá duše (2001)
    9.5
    Vynikající životopisný film, o tom jak jsou geniové zvláštní. Výborně je zachycena jeho nemoc a postavy které neexistují. To ale zjistíme až v půlce filmu což se mi velmi líbilo. Konec je dojemný kdy mu profesoři univerzity složí své pera, což je největší pocta a poté udělení nobelovy ceny je velmi dojemné kdy John mluví velmi hezky o své ženě.
  2. Million Dollar Baby
    Million Dollar Baby (2004)
    8
    Podle popisu obsahu se zdá být tento film velmi podobný známému filmu Warrior. O to víc jsem byla překvapená, jak jiný tento film, navzdory společnému tematu, byl. Šlo "jen" o pás, v tomto filmu šlo ale nakonec o něco úplně jiného, což na něm oceňuji nejvíce. Přeci jen v sobě tento film nese určité poselství.
  3. Smrtonosná past
    Smrtonosná past (1988)
    8
    Bruce Willis hláškující, střílící a účty si vyrovnávající s německými teroristy. Tento „Vánočně laděný“ film je vhodný pro všechny, kdo už mají plné zuby Vánočních pohádek a tradičních Vánočních filmů a radši se podívají na skvělou akční podívanou s Brucem. A abych nezapomněla Alan Rickmen je opravdu prvotřídní padouch.
  4. Dvanáct rozhněvaných mužů
    Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)
    9
    Vezměme si to obecně. 12 chlapů je zavřených přes hodinu a půl trvání filmu v jedné místnosti a jejich jedinou činností je dohadování se. Nezní to jako prototyp filmového trháku. Jenže připočte-li se vynikající scénář a charismatičtí herci, šance na úspěch rapidně stoupají. Do filmu se podařilo vtěsnat jednak silné i slabé stránky soudního systému v Americe, tak i, a to hlavně, různorodost pohnutek a jednání každé z hlavních postav. Myslím že nikdo z nás by neměl problém, se v jedné najít. Dokonalý film, který k úspěchu nepotřeboval mnoho. Své vysoké hodnocení si více než zaslouží. Nerad bych ještě opomenul zmínit výkon Jířího Voskovce, který rozhodně v americkém filmu nezapadl, spíše naopak.
  5. Hobit: Šmakova dračí poušť
    Hobit: Šmakova dračí poušť (2013)
    8
    Krása, krása, krása ... a 100% kýč. Poslední dva roky jsem byl v kině vždy jen jednou ročně před Vánoci na ten Jacksonovsko-Tolkienovský cirkus. A dokonce to (vzdáleně) připomíná jednu knihu, kterou jsem kdysi četl. Já oceňuju, že když p. Jackson do této chlapecko-chlapecké záležitosti připsal dámu, tak ji připsal a zobrazil dokonalou. Z filmu bych nedal pryč ani vteřinu. Zejména ne vteřinu s tou pěknou sl. elficou. Scény s městkými hodnostáři mohly být klidně z nějaké klasiky Monty Python.
  6. Pán prstenů: Dvě věže
    Pán prstenů: Dvě věže (2002)
    9.5
    Nejméně oblíbená část z nejvíce oblíbené trilogie na světě! Po shlédnutí rozšířené verze jsem změnila hodnocení ze 4 na 5 a vesměs platí to, co jsem vypotila o Společenstvu, protože, tak jako pro Tolkiena nebylo jednoduché se smířit s tím, že jeho svazek Pán prstenů - bude rozdělen do tří částí, tak pro mě je těžké smířit se s tím, že Pán prstenů není pouze Jeden (film). Já ho tak totiž eviduji. Jako Jeden, dlouhý, nadmíru-zdařilý fantasy film. Možná jeden z nejlepších fantasy filmů dneška. Troufnu si říct i zítřka - hlavně díky skvělé předloze a neotřelemu režisérovi. Jeden vládne všem, jedem jim všem káže...jeden všechny do patřičných míst odkáže
  7. Saw 3
    Saw 3 (2006)
    5
    Dlouho jsem se rozmýšlel, jestli dát 1 hvězdičku nebo odpad, nakonec to vyhrála 1 hvězdička a to snad jen za ten konec a za to, že ty nesmyslné pasti většinou Jigsaw nedělal. Jinak je film totální slátanina, který je absolutně mimo a snaží se šokovat brutalitou a způsobem zabíjení, což se sice možná povedlo, ale to ohodnotí, jak bylo již řečeno, jen příznivci saw nebo podobných vyvražďovacích hovadin. Už se těším na 4, tam určitě aspoň jeden z dvojice Jigsaw nebo Amanda obživnou a bude to ještě větší blbost než tohle, takže pak bude teprve důvod dát odpad.
  8. Saw 2
    Saw 2 (2005)
    7
    Zahrajem si takovou hru. Žít nebo umřít. Důmyslné zbraně, smrti a poznání, kolik krve jsi ochoten ztratit, abys zachránil svůj život. A detektiv Mathews má 2 hodiny na záchranu syna......Hlavně začátek nemá potřebné tempo, třeba jako první díl, ovšem postupně se to zlepšuje. Hlavně filmařské věci jako kamera a střih poutají mojí pozornost k ději, který je místy nudnej. Policajt se mi zdá vcelku trapnej a občas to připomíná spoustu viděného. Ale poslední čtvrthodinka na to dá (skoro) zapomenout. Má lidské pokolení vůli přežít? Přesvědčte se! Game over.
  9. Saw: Hra o přežití
    Saw: Hra o přežití (2004)
    9
    ,,Žít nebo zemřít? Vyber si. Hra právě začíná!" Saw dokazuje,že s rozpočtem něco okolo 1 mil. dolarů se dají dělat velké věci. Nervy drasající děj a jeho závěr mě nutí dát mu 5* protože narozdíl od zbývajících dílů si tenhle dokázal udržet jakousi jedinečnost a ne tak vysokou brutalitu kterou potom pouze jeho další díly kopírovali a zvyšovali.(např. v pětce kyvadlo nebo ve trojce hrudní koš.)
  10. Smrtonosná past 2
    Smrtonosná past 2 (1990)
    9.5
    Druhý díl dokázal výborným způsobem nenásilně navázat na první, rozvinul a doplnil vztahy a vazby a při tom ještě přitlačil na pilu v násilí i v humoru a výsledkem byl další sqelý díl, který mírně překonává jedničku, přitom ji ale v ničem nezastiňuje. Tomu říkám regulérní kvalitní pokračování.
  11. Smrtonosná zbraň
    Smrtonosná zbraň (1987)
    9
    Tak tohle je učitel všech filmů stavících na kontrastech dvou hlavních hrdinů ( tady Gibson x Glover ), na kterém je první díl víceméně postavený, několik povedených hlášek a postav, které se naplno rozviíjejí až v pokračování, které je podle mě jako jedna z mála dvojek lepší než originál.Kam se na tyhle filmy Richarda Donnera hrabou ,,napodobeniny" jako Showtime nebo Křižovatka smrti, které staví na podobném gardu.90%
  12. Dobrý Will Hunting
    Dobrý Will Hunting (1997)
    9
    O tom, že jsou Ben i Matt extrémně talentovaní, víme už dlouho. Ovšem věk, v kterém sepsali scénář k tomuto filmu je omračující a Oskar je více než na místě. Originální film těží z neokoukaného prostředí a poutavého děje. Vše podrthuje výtečný výkon Robina Williamse. Mám tento film velice rád a nedám na něj dopustit. I na x-té opakován mě stále baví a to je dnes již u filmů vzácné. Well Done! :-)
  13. Jak jsem poznal vaši matku
    Jak jsem poznal vaši matku (2005)
    8
    O vztazích a přátelích vážně i nevážně, tahle by se tento sitcom dal shrnout. Ve srovnání si Big Bang Theory se bavím méně, i když je tento seriál o něčem jiném, přesto je to kvalitní sitcom. Poslední řadě určitě uškodilo to, že se celá odehrává před svatbou v rozpětí jednoho prodlouženého víkendu (čtvrtek až neděle), ale zakončení v podobě dvojdílu je parádní a odkazuje na první díl - kruh se uzavře.
  14. Přátelé
    Přátelé (1994)
    9
    Přátelé podle mého žebříčku stále kralují všem americkým sitcomům. Je to proto, že nezáleží jakou sérii nebo jaký díl si zapnu, každý se mi líbí prostě stejně. Za těch deset sérií si dokázali udržet laťku pořád stejně vysoko. Co dodat, Přátelé jsou prostě Přátelé :)
  15. Teorie velkého třesku
    Teorie velkého třesku (2007)
    9
    Pokud tento seriál sledujete v originálu s českými titulkami, nelze mu téměř nic vytknout, skvělé postavy, skvělí herci a spousta vydařených a velmi vtipných hlášek i situací. Jediné, co se nezdařilo, je stejně jako u mnoha seriálů, český dabing, který je opravdu strašný a v mnoha případech ubírá na vtipnosti a dodává různým situacím úplně jiný a mnohdy špatný smysl. Rapidně se dabing nezdařil u postavy Dr. Sheldona Coopera, tedy postavy, která je pro kvalitu seriálu ta nejdůležitější. Takže pokud The Big Bang Theory, tak jedině v originále s titulky.
  16. Návrat do budoucnosti II
    Návrat do budoucnosti II (1989)
    8
    Píše se desátý prosinec roku 2010. Trilogie Back to the future se natočila před 25 lety a až dnes jsem ji poprvé viděl. Samozřejmě jsem ji jako malý kluk párkrát zahlédl v televizi, ale vlastně jsem ani nevěděl o čem je. Celou tu dobu jsem žil bez naprosto úžasného zážitku, jimž je BTTF. Žádnej Forrest Gump, tohle je Zemeckisovo vrcholné dílno, Marty McFly a doktor Emmet Brown v DeLoreanu. Geniální věc! P.S.: Napsal jsem jednu a tatáž komentář ke všem třem dílům, protože celou trilogii beru jako jeden dlouhý film!
  17. Návrat do budoucnosti
    Návrat do budoucnosti (1985)
    10
    Tenhle film má neskutecný náboj .... nemám moc rád sci-fi, ale v tomhle odvaru spojeného s komedii, film se také hodne tvářil jako parodie na vázné sci-fi snímky. Christopher Lloyd je uchvatný. MIchael J. Fox moc nezjajímavý a Lloyd ho docela dost uválcoval v hereckém projevu, Sice tam existují nekteré logické nesrovnalosti ale to vubec nevadí, tech výborně propracovaných srovnalostí tam bylo mnoem více, tak není co resit, hodne mi to pripomnello Zitra vstanu a oparím se cajem, ale ten nás pocin nebyl tak akcní, ale v mnohých smerech lepsí, ale to si clocek precte v jiném komentráři. :-))
  18. Přelet nad kukaččím hnízdem
    Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)
    10
    Skvostné mistrovské dílo. Znamenitý, originální styl Miloše Formana. Jsem velice rád, že Miloš Forman dostal důvěru od Michaela Douglase, který předal originální scénář právě jemu. PNKH patří mezi mé nejoblíbenější filmy právě proto, že genialita celého filmu tkví v taktovce Miloše Formana a jeho neortodoxního přístupu k režii. Improvizace doprovázena letmým dohledem režiséra a schizofrením tématem psychiatrické léčebny je v mnoha ohledech k zamyšlení, ale nadhled komických situací v psychiatrické léčebně je fenomenální. 110% ze 100%
  19. Avengers
    Avengers (2012)
    8
    Podle mě jsou Avangers jeden z filmů, které absolutně degradujete, když si je stáhnete a pustíte doma v obýváku s talířkem jednohubek. Všechny ty efekty a scény si zaslouží, aby byly náležité podané. Šla jsem do tohohle filmu s nulovým očekáváním, ale výsledek mě příjemně překvapil. I když jsem se nemohla zbavit dojmu, že po většinu času šlo o herecký koncert Iron Mana, kde mu zbytek dělal křoví.
  20. Captain America: Návrat prvního Avengera
    Captain America: Návrat prvního Avengera (2014)
    7
    Kapitán Amerika ze zpět a zaplaťpanbůh již v současnosti, což otevřelo nové možnosti pro pořádnou akci a jeho nové parťáky. Příběh se odkazuje na události z jedničky a záporáka z Matrixu vystřídaly dvě nové tváře. Obzvlášť přítomnost Roberta Redforda potěší. Jako komiksovka to plní účel!!!!
  21. Strážci Galaxie
    Strážci Galaxie (2014)
    7
    Jistě to není "objevnej" film roku a to ani ve svým "žánru". Je to prostě další "záchrana galaxie" prostřednictvím Quilla (SW Han Solo), nemluvnýho stroma Groota (SW Chewbacca), mývala Rocketa a veselý partičky dalších i odjinud obšlehnutejch postav. Ovšem záchrana je pojednaná dost velkoryse a svižně, Rocket Racoon je dostatečně maniakální a podívaná navíc chvílema i nepostrádá vtip (hlašky Gamory o debilech např). Dobrá zábava.
  22. Schindlerův seznam
    Schindlerův seznam (1993)
    9.5
    Silný film na smutné téma o tom, jak k sobě lidi umějí být hnusní. V šílené době se i ziskuchtivost nakonec může ukázat být dobrou vlastností. V osobním příběhu a motivacích hlavního hrdiny jsem záměrně nehledala hlubokou pravdivost, ale ten jeho pláč na konci při loučení v Brněnci jsem mu nevěřila i s použitím tlustého filtru umělecké fikce. Proto jen 90%. Mimochodem docela mě zaujal fakt, že příběh se odehrál v Schindlerově věku 31-36 let. Děkuji za zajímavosti od Kulmon.
  23. Tenkrát na Západě
    Tenkrát na Západě (1968)
    8.5
    Svkělá kamera, skvělá režie, skvělá hudba, skvělí herci. Film mě provází už od dětství a z každým zhlednutím a postupujícím věkem jsem v něm objevil něco nového. Nejlepší scéna z celého filmu je finální duel a záběr na Claudii Cardinal,která čeká kdo souboj vyhrál.
  24. Pelíšky
    Pelíšky (1999)
    8
    Nejlepší film "sub"žánru české v mé TOP 10. /// Nejlepší český film, aneb fenomenální výkon trojice českých herců - Kodeta, Donutila a Stašové. Bohužel ale také film, který nikdy Oscara ani podobné ocenění nedostane, protože nikdo kromě čechů mu nemůže rozumnět. Velká škoda, tenhle film by si uznání zasloužil víc, než kdekterý jiný. Za mě jednoznačně nejlepší český film.
  25. Nespoutaný Django
    Nespoutaný Django (2012)
    8
    Tento film není jen pocta westernovému žánru ale hlavně odsouzením zvěrstvech ,kterých se američani dopustili na otrocích.Nechápu,že Jackson nemá nominaci na Oscara,ten chlap je prostě chameleon.Monthy Pythonovská scéna s kuklux klanem ,jejichž vůdcem je idol 80tych let Don Jonson (mimochodem taky skvělý) ,dokazuje naprostou výjmečnost Tarantinovou.Patrně bude jednou vyhlášen nejlepším filmařem všech dob,géniem je bezpochyb.Zajímalo by mě,jestli si ten zub vymyslel,nebo to někde viděl.
  26. Klub rváčů
    Klub rváčů (1999)
    8.5
    Anarchie, vzpoura, temná sekta...A to všechno v čele s nasraným pittem a jeho kámošem. Co všechno může vzniknout jednou rvačkou. Co s vámi může udělat dnešní doba. Jak se změnit z kancelářský krysy na toho největšího šílence.Všechny otázky a ještě mnohem víc nám ukázal klub rváčů. Geniální, po dějové stránce bezchybné. 4*
  27. Gladiátor
    Gladiátor (2000)
    9
    Gladiátor je můj nejoblíbenější historický film. Crowe a Phoenix předvedli úchvatné výkony, i když si myslím, že Phoenix měl těžší roli a vžil se do ni o něco lépe než Crowe. Atmosféra skvělá a filmu dodává i potřebné nádherná hudba Hanse Zimmera, kterou bych mohl poslouchat neustále. Opravdu nemám, co filmu vytknout.
  28. Kmotr II
    Kmotr II (1974)
    8.5
    2. Kmotr nemá tak poutavý start. I přesto, že začíná zdánlivě podobně (nějaká oslava a na promluvení s vůdcem rodiny se stojí fronta). Prvních 30 minut jsem se opravdu spíše „nudil". Poté se však zatáhlo za ten „pravý provaz" a už byl Kmotr II zase v těch správných kolejích. Poslední čtvrtinu filmu jsem si opravdu vychutnal. Také bylo skvělé sledovat jak se Vito Corleone (De Niro) vypracoval prakticky z ničeho a jak jeho vliv a síla roste, a že už tehdy dokázal dát „nabídku kterou nejde odmítnout". Asi nejlepší scéna pro mne byla hádka Al Pacina se svou ženou. Ještě nikdy jsem totiž neměl z tak malého muže takovou hrůz jako tehdy. Celkově je Kmotr II opravdu skvělé doplnění a mírné pokračování legendární jedničky.
  29. Matrix
    Matrix (1999)
    8
    Strhující podívaná, která dodnes nemá v žánru sci-fi konkurenci. Jednoznačně film, který dokáže oslovit diváky ještě po mnoho let. Triky jsou naprosto vynikající, ale jen toto nestačí a Matrix to ví. Veškeré triky slouží jen k podtržení silného příběhu. Podobný námět jsme sice viděli mnohokráte, ale otázka je i jak se s ním tvůrci poperou. Zde se jim to povedlo na výbornou. Sloučení příběhu, triků, hudby a opravdové stylovosti zrodilo výjimečný snímek. Navíc přinesl a zpracoval opravdu vynikající nápad.
  30. Mlčení jehňátek
    Mlčení jehňátek (1991)
    8.5
    Tak k tomuto dílu já téměř nemám slov ... Tento film jsem od první až do poslední minuty dokoukal s nadšením jak z děje tak z předvedení výkonu herců ... Hannibal Lecter mi asi na vždy uvízne v paměti a nyní kdykoloiv slyším slovo "kanibal" tak si vybavím Anthonyho genialitu a chladnokrevnost, která ho provází i nadále v celé řadě. Nejraději bych dal hvězd 6 ...
  31. Americký gangster
    Americký gangster (2007)
    8.5
    Gangstera jsem viděl dva dny po dvojnásobném nasátí finální verze Blade Runnera a překvapilo mě, jak moc podobné mi ty filmy připadaly. Žádný z nich nemá výraznou scénu, jeden nebo dva vrcholy, které by na sebe strhávaly pozornost a bránily postupné gradaci. A je to dobře, protože tenhle volně vyprávěný příběh jednak vypadá jako opravdový výsek ze skutečných událostí a hlavně do sebe - podobně jako Blade Runner - vcucne a rozemele až v samotném finále. Ridleyho další pecka bez zjevných slabých míst navíc výborně tematizuje etické a ideové základy, na nichž vyrostla dnešní Amerika. Dnešní pořadí slavných dědoušků proto zní: Ridley, Clint, pak dlouho dlouho nic ... a nakonec přechválený Marty.
  32. Osvícení
    Osvícení (1980)
    9
    Jack Nicholson překvedl vynikající výkon. On je prostě herec pro tento typ rolí. Takové bláznovství mi k němu sedí nejvíc. Film velice napínavý v samotném závěru, i když Shelley Duvall mi přišla hrozně uječená, což pro mě shazuje celkový dojem filmu. Prostě mi do tohohle jinak úžasného počinu Kubricka neseděla, tak nějak celkově. I když se děj dal aspoň trochu předpokládat, nepřipravilo mě to o napětí a celkové vychutnání tohoto filmu.
  33. Vyšší princip
    Vyšší princip (1960)
    9
    Film vyprávějící o životě za války v protektorátu Čechy a Morava o lidech a jejich nectnostech (zrada, lež, přetvářka, strach, zlovůle) a otom jak snadno mohl člověk přijít o život. O provinění se proti vyšším principům lidskosti - což nacisté beze zbytku mnohokrát prokázali. Výborný výkon předvedl nestor stříbrného plátna František smolík, film je klasika a je škoda že takových je málo.
  34. Sedm
    Sedm (1995)
    8.5
    Jedno z vrcholných děl v žánru thriller. Každá složka filmu je přesně na svém místě a je dokonale promyšlená. Scénář ( výborné dialogy, závěrečný rozhovor v autě), výprava (precizní do posledního detailu), hudba (funkční a působivá), střih, kamera (Darius Khondji je machr), režie (bezchybná - za všechno např. honička, posledních cca 30min filmu), herci ( další ze skvělých a nezapomenutelných výkonů Morgana Freemana, typově dobře obsazený Brad Pitt, naprosto bez emocí Kevin Spacey). Možná chvílemi efektní, ale to je mi úplně fuk.
  35. Nedotknutelní
    Nedotknutelní (2011)
    8.5
    Tohle je přesně to, co jsem potřeboval dlouho vidět. Snímek, který rozesměje, rozpláče i pohladí, dovede člověka k zamyšlení nad životem nejen svým, ale i nad životy druhých a přitom nenudí ani jedinou minutu a herecky i režijně je tak na výši, že se to až rozplývá na jazyku vzpomínek. Jediná chvíle, kdy mě film nepřesvědčoval o své vážnosti v zamyšlení je hned v první úvodní scéně, kdy policie doprovází auto s "urgentním" případem rychlostí chodce a ústřední dvojice se chová v autě opravdu "nenápadně" Ale i tak musím "zašeptat" filmu jako celku... bravo!
  36. Forrest Gump
    Forrest Gump (1994)
    9
    Opravdu dokonalý film, který mě poznamenal do konce života. Je zde můj oblíbený Tom Hanks, ve své životní roli. Scénář nemá chybu, veškeré hlášky mě dostávají do kolen i po třicátém zhlédnutí. Hudbu jsem si zamiloval, je velice jednoduchá a proto krásná a hitovky z filmu jako "San Francisco" nebo "Sweet home Alabama" si díky tomuto filmu zpívám i teď. Díky tomuto filmu jsem na ČSFD a díky tomuto filmu jsem začal běhat.:-) Pro mě je to film s číslem jedna, nic lepšího se už nenatočí. Jen škoda, že Shawshank přišel o všechny zlaté sošky.
  37. Vlk z Wall Street
    Vlk z Wall Street (2013)
    8.5
    Tak Leo skvělej, jeho výkon naprosto úžasnej a pár scén opravdu stojí za shlédnutí. Ale, že by to měla být nějaká filmová bomba roku? De facto film úplně o hovně, kterej drží pouze a jenom Leonardo v hlavní roli. Nic proti drogám a sexu ve filmu, ale když v něm není vůbec nic jiného, tak to se pak ty 3 hodiny už docela vlečou...
  38. Benga v záloze
    Benga v záloze (2010)
    6.5
    Místy tak tak vtipné! A místy taaaaak blbé! Až se všechny ty odchylky prostě vynulovaly a zůstal jen průměrný blaf. Co psát o nevyužitém potenciálu, hercích, režii a scénáři... Pořád to samé dokola - blbý potká blbějšího, co chtějí být chytrý a chytřejší a to tak, že nahradí blbého a blbějšího, kteří se do té doby jevili jako chytrý a chytřejší. Občas vtipná parodie, když to začne pokulhávat, nastolí se sexuální fraška, když ani ta nepomůže, tak to vyženeme ad absurdum, všichni se pomelou, vyřvou a posekaj a pak se uvidí. No, anebo se ani neuvidí.
  39. Poslední samuraj
    Poslední samuraj (2003)
    8
    Zfilmování modernizace tak rozdílné kultury, která probíhala v 2. pol. 19.st., jako je ta japonská, musel být pořádný kumfšt. Více než herecké výkony, které byly na velmi slušné úrovni, mě ve filmu zaujal právě setkání rozdílných kultur, na které se režisér zaměřil a jenž muselo následně nutně vyústit, v tomto případě strhujícím způsobem natočený, konflikt. Zwickovo porovnání, tedy japonské a chcete-li západoevropské, se mi rozhodně líbílo. A divák se mohl najít své favority na obouh stranách, protože obě strany vlastně bojovali pro Japonsko.
  40. 21 Jump Street
    21 Jump Street (2012)
    8
    Tohle vlastně bylo moc fajn překvapení. Od moderní Jump street jsem čekala, že bude trochu přiblblá a naivní, ale ona si naopak pohrává s očekáváními a klišé. Stačí už příchod ústřední dvojky do školy, kdy se Jenko (Tatum), kdysi takový ten populární machírek ze střední, pěkně spálí, protože děcka už testosteronovou šikanu už tak nežerou. Naopak Smidt, kdysi looser, je tu za hvězdu. Překvapivě skvěle tu funguje buddy chemie mezi Tatumem a Hillem a jejich bromanci jsem spolkla i s navijákem (narozdíl od romance Smidta s blonďatou tuctovkou). Vůbec se nebudu zlobit za pokračování, protože takhle znovuzrozená Jump street je hodně fajn. PS: Před úžasnou poctou původnímu seriálu smekám