Liki12

Jan Petržílek
446

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Čistá duše
    Čistá duše (2001)
    9.5
    Vynikající životopisný film, o tom jak jsou geniové zvláštní. Výborně je zachycena jeho nemoc a postavy které neexistují. To ale zjistíme až v půlce filmu což se mi velmi líbilo. Konec je dojemný kdy mu profesoři univerzity složí své pera, což je největší pocta a poté udělení nobelovy ceny je velmi dojemné kdy John mluví velmi hezky o své ženě.
    Million Dollar Baby
    Million Dollar Baby (2004)
    8
    Podle popisu obsahu se zdá být tento film velmi podobný známému filmu Warrior. O to víc jsem byla překvapená, jak jiný tento film, navzdory společnému tematu, byl. Šlo "jen" o pás, v tomto filmu šlo ale nakonec o něco úplně jiného, což na něm oceňuji nejvíce. Přeci jen v sobě tento film nese určité poselství.
    Smrtonosná past
    Smrtonosná past (1988)
    8
    Bruce Willis hláškující, střílící a účty si vyrovnávající s německými teroristy. Tento „Vánočně laděný“ film je vhodný pro všechny, kdo už mají plné zuby Vánočních pohádek a tradičních Vánočních filmů a radši se podívají na skvělou akční podívanou s Brucem. A abych nezapomněla Alan Rickmen je opravdu prvotřídní padouch.
    Dvanáct rozhněvaných mužů
    Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)
    9
    Vezměme si to obecně. 12 chlapů je zavřených přes hodinu a půl trvání filmu v jedné místnosti a jejich jedinou činností je dohadování se. Nezní to jako prototyp filmového trháku. Jenže připočte-li se vynikající scénář a charismatičtí herci, šance na úspěch rapidně stoupají. Do filmu se podařilo vtěsnat jednak silné i slabé stránky soudního systému v Americe, tak i, a to hlavně, různorodost pohnutek a jednání každé z hlavních postav. Myslím že nikdo z nás by neměl problém, se v jedné najít. Dokonalý film, který k úspěchu nepotřeboval mnoho. Své vysoké hodnocení si více než zaslouží. Nerad bych ještě opomenul zmínit výkon Jířího Voskovce, který rozhodně v americkém filmu nezapadl, spíše naopak.
    Hobit: Šmakova dračí poušť
    Hobit: Šmakova dračí poušť (2013)
    8
    Krása, krása, krása ... a 100% kýč. Poslední dva roky jsem byl v kině vždy jen jednou ročně před Vánoci na ten Jacksonovsko-Tolkienovský cirkus. A dokonce to (vzdáleně) připomíná jednu knihu, kterou jsem kdysi četl. Já oceňuju, že když p. Jackson do této chlapecko-chlapecké záležitosti připsal dámu, tak ji připsal a zobrazil dokonalou. Z filmu bych nedal pryč ani vteřinu. Zejména ne vteřinu s tou pěknou sl. elficou. Scény s městkými hodnostáři mohly být klidně z nějaké klasiky Monty Python.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci