Profilový obrázek

kacko135

Jan Paulus

Komentáře 6

Od nejnovějších
  1. Kurýr: Restart
    Kurýr: Restart (2015)
    6
    Nechápu to hodnocení. Ano není to Statham, ale je to kurýr a kurýr byl vždy těžce přehnaný. Vždy se tam objevovaly scény, nad kterými člověk nemohl přemýšlet a pokud kvalitu původního kurýra vyzdvihuje jenom herec v hlavní roli, tak to potom ano. Ale tento film je pro mě naprosto totožný. Není to sice až na tak vysoké úrovni, ale účel to splnilo úplně stejně. Akce, auta, holky, všechno co měli předchozí díly. A ty ulítlé scény byli i v původních dílech. Takže za mě to je dobrá průměrná podívá.
  2. Deadpool
    Deadpool (2016)
    9
    Otázku zda-li se Smrtící bazén opravdu tolik povedl jak hlásá hodnocení jsem si už konečně zodpověděl a to jak jinak než přímo návštěvou nejbližšího Cinestaru. Ano, Deadpool je výbornej. Superhrdinské filmy se dostaly do slepé uličky stejně jako Star Treky a podobné záležitosti. Vždycky a všude se prakticky řeší záchrana světa a přitom stačilo rozehrát daleko menší zápletku a hlavně přidat neskutečnou porci humoru. Ryana Reynoldse jak zrovna moc nemusím, tak tady skutečně zaválel. Zajímavý je rozhodně i záporák. A ústřední kočka je fakt kočka. Zkrátka od úvodních titulků se rozjede nadsázka, která vymete zatuchlé kouty popcornové zábavy a nastaví nová pravidla. Nebudu zmiňovat že kdysi už něco podobného předvedl Matthew Vaughn a taky z toho byli všichni na větvi. Potom zaválel s parodií na Jamese Bonda a zase se to všem líbilo. Jde prostě o to mít nápady a dát do projektu obrovskou dávku srdce. Nepodcenit délku přípravy a výsledek se dostaví. A to takový že vznikne po delší době zase zábavný film, který si divák s chutí pustí kdykoliv znovu.
  3. Room
    Room (2015)
    7
    Room musím nominovat na cenu pro Nejnapínavější filmovou scénu pro rok 2015. Protože to jak je natočena, zahrána a udělána scéna s Jackovým útěkem se jen tak nevidí. Pokoj je jinak psycho drama se vším co k němu patří. Hlavní důraz klade na postavy nemá zapotřebí odůvodňovat jejich jednání, či znázorňovat vše co se filmu děje. Spoustu událostí si člověk musí dopředu domýšlet, aby vůbec věděl která bije. Vše je ovšem tak skvěle natočeno a podáváno že zmatek nehrozí ani na okamžik. Můžu to srovnávat s nedávno viděnou Hranicí života od Marca Fostera, kde ani přestože jsem viděl film podruhé jsem hodně často vůbec nevěděl která bije. Room právem zaslouží letošní ocenění, protože na ten film se určitě jen tak nezapomene. Herci předvádějí fantastické výkony.
  4. Bod zlomu
    Bod zlomu (2015)
    4.5
    Pokud se zuby nechty budu bránit faktu že se jedná o remake. A odhlédnu jen od těch několika zkopírovaných scén. Střelba do vzduchu samozřejmě nechybí. Stejně jako závěrečná vlna. Tak nový Bod zlomu je stále hodně debilní akčňák, který má ovšem fantastické adrenalínové atrakce. Pokud samozřejmě má někdo alergii na CGI tak ani ty dostatečně neocení. Já digitální triky nesnáším, ale tentokrát odpouštím. Líbil se mi nápad o jakési bájné Osmičce, kterou je třeba absolvovat, pokud chce člověk dokonale splynout s naší planetou. Že se jedná o často nemožné úkoly netřeba zmiňovat. Tyto úkoly jsou bohužel spojeny tragickými scénami, ve kterých se většinou dva ti nejméně charismatičtí herci snaží ukázat jací jsou machové. Tušil jsem že Ramírez jako Bodhi pohoří, protože Swayze je jen jeden. Ale že Keanu Reeves herecky znemožní Luke Braceyho jsem opravdu nečekal. Keanu je hodně toporný herec, ale to co předvádí tenhle mlíčňák je tedy na vrácení hereckého průkazu. Přitom se jedná film o dvou postavách, které musí mít charisma jako kráva. První film na zápletce o exprezidentech vykrádající banky. Tady na vyšetřování často scénář úplně zapomene a soustředí se jen na adrenalinové skoky, pády, sjezdy.....
  5. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    5
    Samozřejmě jsem to celé srovnával s Nolanem a to je prostě chyba. Nikdo není Nolan a Zack Snyder už teprve ne. Pokud existuje v Batmanovském univerzu zajímavější látka než souboj Batmana proti Supermanovi tak mě to není známo. Rozhodně jsem nečekal že celému jejich trošku z prstu vycucanému konfliktu bude udávat tempo Lex Luthor. Pro mě jasný adept na jeden z nejhorších castingů mě příjemně překvapil. Eisenberg dlouho takhle zajímavě nezahrál. Přitom z Jokera zase tolik neopisuje a našel si svou vlastní polohu. Jak říkám příjemné překvapení. Film je notně temný a tuším že v mých očích mu pravděpodobně druhá projekce spíše pomůže než ublíží. O jednu z nejlepších komiksovek všech dob se nejedná ani náhodou. Ti Nolanovi Batmani prostě nastolili zcela jiné standardy a oproti tomu působí každý další filmík jak neškodné blbnutí. Problém vidím samozřejmě i v tom že jako divák krátka stárnu. Vyrůstal jsem na Rambovi, pusu dokořán mě otevřel Terminátor 2, potom Matrix, po něm Temný rytíř a loni v létě Mad Max .... v roce 2016 se příjemného šoku zřejmě nedočkám, ale člověk nikdy neví. Nejočekávanější film roku v mých očích ambice určitě nepotvrdil.
  6. Rapeří z Comptonu
    Rapeří z Comptonu (2015)
    8
    Vskutku pozoruhodné. Přiznám se že i já nemám často odpověď na otázku zda je rap vlastně forma hudebního umění. A v mých očích pokud je, tak samozřejmě nedosahuje výše například klasické nebo rockové hudby... ale dost těchto úvah. Film se povedl, protože ve mě vzbudil zájem o tu partu lidí, která na plátně rapuje (neodvážil bych se použít slovo zpívá) o nenávisti k policii (má na ni plné právo), k bílým, k černým, k židům a vlastně asi ke komukoliv kdo se jim zrovna nelíbí. Casting povedený (celou dobu jsem si lámal hlavu nad tím jaktože je ten herec co hraje Ice Cuba na něho tak moc podobnej). Z filmu je cítit že se jedná o srdeční projekt pro asi každého z těch co se na něm podíleli. Upřímně, pochopil bych i nějaké ocenění ať už herecké nebo filmu celkově. Prostě kluci se snažili a zahráli to perfektně.