Profilový obrázek

dd.cuba

Terezka Hopová

Komentáře 13

Od nejnovějších
  1. Konečně doma
    Konečně doma (2015)
    6.5
    (spoilery) Bylo pro mě fakt hodně těžké rozhodnout se, jak hodnotit. Na jedné straně je tu výborná práce výtvarníků (vlasy Tip jsou prostě perfektní) a několik neskutečně originálních nápadů, na druhé straně dost předvídatelná pointa a až nechutně citově vyděračské scény. Jsou ale dvě věci, které mi vadily při sledování nejvíc. Tou první byly skoky v "náladách" - v jednu chvíli člověk kouká na infantilní taneček pro školkové děti a najednou je tu zpomalený záběr na plačící hrdinku běžící vstříc své mamince. Tou druhou byl naprosto příšerný soundtrack. Hudba Rihanny se asi stylově hodí k pubertální černošce, ale vůbec ne ke spoustě scén ve filmu. Po nějaké době už mě zpěvaččin hlas přiměl přemýšlet o tom, že zbytek dokoukám bez zvuku. Je to škoda, podle mě naprosto nevyužitý potenciál, který skvělá grafika a několik vtipných momentů nezachrání.
  2. Dánská dívka
    Dánská dívka (2015)
    7
    Hrozně těžko se mi tenhle film hodnotí. Pocitově je to na 3*, pokud bych to měla hodnotit objektivně, po rozebrání jednotlivých složek filmu,možná bych měla hodnotit víc. Asi takhle - děj byl takový, jak jsem ho očekávala. Poté, co jsem si přečetla, jak to v životě Lili a Gerdy bylo doopravdy, trochu mě zamrzelo, jak si tvůrci upravili časovou linku (to, co se ve skutečnosti odehrálo v průběhu 20 let bylo ve filmu jako rok - postavy vůbec nezestárly) i postavy samotné (Gerda s Einarem byli snad o dost starší než jejich přítelkyně baletka, ve filmu mi to připadalo naopak). Kamera byla úžasná, záběry na divokou krajinu i města mě uchvátily. Totéž můžu říct o hudbě, soundtrack moc povedený. A Alicia Vikander dostala za mě naprosto zaslouženě Oscara. S čím jsem měla velký problém, to byl Eddie Redmayne. Jistě, role se asi zhostil dobře, příprava určitě dala zabrat. ALE přišlo mi, že se naučil tři, čtyři grimasy a ty mlel pořád dokola. Konkrétně jeho "nesmělý pohled do dáli" mi po chvíli neskutečně lezl krkem! Podtrženo, sečteno, kvalitní snímek, na který se moc hezky koukalo. Ale spíše zásluhou vedlejších herců (Ach ten Matthias!), než že by za to mohl hlavní představitel.
  3. Dívka ve vlaku
    Dívka ve vlaku (2016)
    6.5
    Jako první jsem četla knihu, takže se samozřejmě srovnání nevyhnu. Film je adaptací hodně zdařilou, předlohy se drží zuby nehty (což mi vyhovuje). Jenže faktem je, že první cca dvě třetiny knihy jsou hlavně sbírkou myšlenek hlavních postav - jejich zážitky, které je vedou k současnému chování, jejich vzpomínky i střípky minulosti, které z hlavy trochu vypadly. V knize je to v pořádku, člověk si rád počte. Ve filmu už to tak fajn není, protože ty toky myšlenek se filmují jen hodně těžko. Takže člověka, který knihu nečetl a nezná motivy, může první půlka filmu nudit. Za mě filmařsky mírný nadprůměr, herci skvělí a hudba, no, Danny nezklamal!
  4. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
    Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016)
    7.5
    Já vím, že filmy by se s knihou srovnávat neměly, ale přesto se tomu neubráním. Mrknu ale na film ze dvou úhlů. Takže - četla jsem pouze první díl, který byl zfilmovaný dost podrobně. Další dva jsem nečetla, takže nemohu posoudit, jak moc se jich Burton držel. Ovšem při čtení knihy mi běhal mráz po zádech, byla jsem neustále v očekávání toho, jestli jde o skutečnost, představivost hlavního hrdiny, duchařinu. A samé temno a temno. Film nebyl temný ani trochu. Všechno nám naservírovali během prvních pěti minut, takže ani tajemno se nekonalo. Tolik ke srovnání (a mému zklamání). Druhá část komentáře se týká dojmů, které mám po shlédnutí i bez přihlédnutí ke knize. Vizuální stránka je prostě krásná. Barvy, kde je jich třeba, šedo, kde je ho potřeba. Burton si také do filmu protlačil své klasické loutky, a to je dobře, protože se vyloženě hodily. A protlačil si i svou "morbiditu", kterou já mám tak ráda :) Jenomže to jsou asi tak veškerá pozitiva. Děj byl v první půlce dobrý, ve druhé šlo o jiný film - zmatek, nelogičnosti (já vím, je to pohádka, ale bylo toho opravdu trochu moc...), naprosto šílená hudba, useknutý konec. Jediná postava, která za něco stála, byla slečna Peregrinová od Evy Green (kouzelná ženská). S. L. Jackson byl spíš k smíchu než děsivý, hlavní hrdina unylý a k ničemu. Co na něm ta holka viděla mi bude navždy záhadou... Ještě jednou musím říct, že takovýto film si zasloužil mnooohem lepší, výraznější soundtrack. Podtrženo, sečteno, nejde o špatný film, ale já se na něj už znovu dívat nemusím.
  5. Anděl Páně 2
    Anděl Páně 2 (2016)
    7.5
    Něco funguje a něco ne. Uriáš s Petronelem jsou naprosto úžasní a jejich špičkování funguje dokonale. Když "ladili tón", válela jsem se smíchy. Jenže příběh byl takový zbytečně rozvleklý, u několika scén jsem vůbec nepochopila, proč je pan Strach do filmu dal. A veliký problém jsem měla s "vedlejšími" postavami (vedle anděla a čerta jsou všechny vedlejší). Zatímco u jedničky jsem si je hned oblíbila, tady mi ti pozemští byli tak nějak jedno, a ti nebeští... No, Lucie Bílá by mohla soutěžit o cenu "nejprotivnější nastrčená celebrita", protože ta mi vadila neskutečně. Teď to vypadá, že se mi to nelíbilo. Nene, není to pravda, pořád jde o moc pěknou pohádku plnou krásné hudby a zimní atmosféry.
  6. La La Land
    La La Land (2016)
    8
    SPOILER! Pro milovníky klasického Hollywoodu, divadelních muzikálů, kýče, chytlavé hudby, Ryana Goslinga a Emmy Stone, pro všechny tyhle lidi jde o něco naprosto úžasného. Při prvním muzikálovém čísle se mi vrátilo to nadšení, když jsem poprvé viděla Pomádu - stejné nutkání vrtět se a klepat nohou do rytmu. Při prvním polibku jsem měla chuť se uculovat jako u všech těch roztomilých momentů z filmů s Oldřichem Novým, Natašou Gollovou a spol. Při závěru se mi chtělo řvát "néééé", protože přesně tenhle pocit křivdy jsem cítila, když jsem dokoukala Prázdniny v Římě. A já bych přitom byla mnohem radši, aby vše skončilo jako Snídaně u Tiffanyho. Ale pokud tvůrci chtějí zlatou sošku, asi to jinak udělat nemohli...
  7. Kráska a zvíře
    Kráska a zvíře (2017)
    7.5
    Je pro mě hrozně těžké dát tomuhle filmu je 3*, ale já prostě nemůžu jinak. Možná, až se podívám znovu, ale teď ne. Animovaná verze je mou nejoblíbenější disneyovkou, takže když se tady začala krásná Emma Watson (filmaři nemohli vybrat lépe) procházet po městě při písni "Bonjour", mé srdce zaplesalo. Ovšem pak - a já nevím proč - se vše zamotalo pouze do písniček. Ano, jsou hezké, ale oproti originálu natahované. Navíc, z mně naprosto nepochopitelných důvodů, byly přidány i další písně. Z Beauty and the Beast se tak stal čistokrevný muzikál, snad ještě muzikálovější než Lalaland... Dost tím zanikly všechny postavy, nedostaly totiž tolik prostoru, kolik by si zasloužily. A to je věčná škoda, protože Emma byla kouzelná, Dan Stevens "Zvíře" byl kouzelně sarkastický (ano, oproti animáku, kde byl spíš moula, opravdu povedené...) a Luke Evans byl naprosto k sežrání - charismatický záporák je vždycky nejlepší! Bylo to moc hezké, to ano, "nábytek" sršel humorem, hudba podmanivá, obrazová stránka vlastně dokonalá. Ale...
  8. Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa
    Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (2016)
    7.5
    Opravdu jsem to nečekala, ale tuhle pohádku jsem víceméně protrpěla. Pořád jsem čekala na to NĚCO, z čeho si sednu na zadek. Na pěknou hudbu, pointu... Nic. Ano, grafika je krásná. Ale to je všechno. Příběh mě nezaujal, postavy nudné, hudba... No, až moc se zpívalo a ani jedna písnička mi nepřirostla k srdci, vlastně mě to spíš otravovalo. Navíc téměř u každé scény jsem si mohla říct "Jo, to bylo v tomhle filmu." - vykrádačka! Zbyla tedy opravdu jen ta velice povedená animace a pár vtípků (tím nemyslím tu naprosto zbytečnou a protivnou slepici, ale třeba Mauiho tetování). A už to vidět nechci.
  9. Fotograf
    Fotograf (2015)
    6
    Dobrý den, já jsem tady kvůli mrdu... krásná replika. No, i když... Karel, budějcký bard (toho času zámecký pán a věčně mrtvý Rus v holýmúdu) to nepodal tak, jak bych si od Saudka představoval. Ano, toho Saudka, kterému bych chtěl být trojčetem. Jasně, dvojčetem ne. Kromě jím vyhledávaným předimenzovaným prdelím bych chtěl vlastnit aspoň metr čtvereční jeho stěny a tři až čtyři buňky vostrýho voka s dobrým světlem a ždibec krabičky od mejdla, kurva, s tím se dá fotit? Kde jsi má invence? Film o kontroverzním umělci, bláznovi a geniovi, který se snadno miluje a nenávidí, proč ne, mně i bráchovi je to u tlusté prdele, pokud ho někdo ignoruje, pak je pro mě ale čirou záhadou. Co se týče snímku...ehm...hmmm.
  10. REVENANT Zmrtvýchvstání
    REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)
    6
    Pan Jiří řečený Verbitch, mně sebral jak Meresjeva se všemi useknutými údy včetně prdele, Dikaprovo zlepšení se od Titanicu, tedy alespoň co se týče hypotermie a vůbec všechna draze vypocená moudra, kterými jsem vás chtěl oblažit. Má pak cenu vůbec žít? Jenže jak se zabít, když je ve filmu jasně znázorněno, že je to vlastně nemožné... no, tak si aspoň zakrákorejme... Leonardo netuší, jak jim kožich nesluší. Ať sněží či leje, ví, že hezky hřeje když mráz kouše do uší. Brum, brum, brum, o čem se zdá medvědům? Hlavu, zadek, nohu schovej do brlohu... Ale jinak se mi to opravdu mocinky líbilo.
  11. Osm hrozných
    Osm hrozných (2015)
    9
    Ale ne, zase tak Hrozný to nebylo. Ale ta slavná osmička mohla být dvakrát lepší než ovčáci čtveráci, pak by byl ovšem výsledkem čurák na kvadrát..., ale dosti mých dokonalých matematických hříček. Roztahanější střeva jsem snad zaregistroval jen u Kila Blila, a ač každý interleguán předčasně ejakuluje u každého sebeblbějšího dialogu, protože Kventin pičo, tak po takové dávce nicneříkajících blábolů by musel mít všechny tři koule vyždímané, já si všechny čtyři rozmáčkl nudou a byly to kruté hodiny. Nakonec i snímek ukázal, což je zřejmé, že koule bolí všechny stejně bez rozdílu barvy kožešiny, snad jen vodníkům je to u prdele, to jsou mlíčňáci. Ty kurvy zelený. Zeloameričani. Nicméně srát na rasy, což ovšem Kventin nepochopil a pořád mě tím ubíjí, což je čistě můj subjektivní názor, ale mě tím neskonale vytáčí do vrtule. Jak bylo stokrát napsáno, jsem jako další triliony pro zkrácení stopáže u samé prdele a bylo by to za bůra. Netvora od VHS mám převelice rád, ale stejně mi to trošku zavání z hovna bičem a pozérstvím, kteréžto přejímají jeho nekritičtí a záhadně vnitřně rozervaní fanoušci, aby jim vyrostlo o osm hrozných čísel péro. Nestane se tak, želpeytla. Čtyři pizdy dávám vlastně jen skrzevá Kurta Džeka Russella, zbytek ansáblu mě více či méně sral, včetně mého černého oblíbence. Ta monotónnost je více než zřejmá a nebýt rejžou výše zmíněný pošuk, možná bych to po půl hoďce zabalil. Na Džanga se vždy rád mrknu, tohle si už nedám, tedy je má veledůležitá čtyřka za Osmičku vlastně fajn a plně adekvátní.
  12. Ant-Man
    Ant-Man (2015)
    7.5
    Ondřej Sekora by do téhle zvrácenosti (od slova zvracet, rozuměj blít) jistě alespoň zakomponoval nekompromisního mravkolva Ťutínka, ale to by se zřejmě američtí a jiní parchanti zesrali strachy, pročež se stalo nevyhnutelné. Ondra jim ze záhrobí nepomohl. Vzniklo tak dvouhodinové infantilní utrpení určené pro nepříliš chytré děti. Pro debilní fracky. Neskutečně trapné pokusy o vtípky, dialogy jak z céčkových sraček a nepříliš živě vypadající gumoví mravenečci. Jo, tak to tam bylo, asi proto má nevtipný, nemastný a neslaný mravenečník 75%, protože výše jmenované atributy jsou společností žádány a úspěch takové kokotiny je zaručen. Příště bych gumavence nechal bez nohou a mohli by po nakopnutí pískat, mluvit by se taky už nemuselo, stačily by praskající bubliny z nosu a věřím, že se další superpičus vyšvihne nad 100%. Že to není možné? No, taky doufám, že se mi to jen zdálo. Dvě pizdy dávám jen proto, že dnes nechci ještě více traumatizovat zmíněné děti, když mají pololetní vízo plné šestek a vodnatou hlavu. No, a taky trochu za ztracenou Evanželínu.
  13. Světová invaze
    Světová invaze (2011)
    7
    Tak buď se emzáci teleportovali na planetu Zemi na babetě, jako mistr Zvěřina blahé paměti do Prahy, protože jinak si nedokážu představit, jak by bylo možné, aby je mariňáci dostali flusačkou. Anebo se nám jen naftařská lobby snažila vnutit myšlenku, že pokud budete jezdit na vodu, potáhnete se staženým vocasem do prdele. Úplně jasno v tom bez nějaké vhodné rekonstrukce nebude nikdy. Poněvadž je ale téma napadené planety z vesmíru použito osmkrát z šesti scifi snímků, my si ukradneme raději Kulhoše a srovnáme armády a technologie za pomoci fádního stroje času. A jsme tam… jistě už stejně jako já vidíte, jak je kapitán jaderné ponorky zsinalý strachy, že mu až sonar zaskočil, hned co zahlédl periskopem na břehu vozovou hradbu. I velitel M1A2 se v okamžení pomočil, když jeho věž dostala přímý zásah řemdihem. A je mi až trapné hovořit o katapultujícím se kopilotovi z eaglu po spatření interkontinentálních praků. Zkrátka precizně zmáklý souboj technologií. Dál bych se s tím asi nesral, samozřejmě je to zhovadilost, ale to je tak nějak už běžný standard. Tenhle špičkový námět byl doplněný o klasickou skákající kameru (ale opravdu megakrutě jeblou), dialogy odposlouchané v Opařanské léčebně a trapně přehrávaný patriotismus. Paradoxně se však u takových chujovin bavim. Neznám lepší pocit, než se zechcat smíchy po vyřčení nějaké drsňácké hlášky pronesené za pomoci hranaté brady a dramatického pohledu smrťákovi do tváře. Proč tomu nenapálit tři, co?