Profilový obrázek

Pavel879

Pavel Morong

Komentáře 3

Od nejnovějších
  1. Sherlock Holmes: Hra stínů
    Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)
    8
    Takových 8/10. Řemeslně výborně zpracované pokračování, kde jsem se (narozdíl od lidí co milují televizního Sherlocka a mají tendenci je pořád porovnávat) nenudil ani chvilku. Robert je zkrátka v úloze Sherlocka výbornej a sežeru mu to klidně ještě minimálně jednou. Law zase dost překvapil, protože vládl mnohem víc, než jsem čekal. A zbytek herců si taky odvedl svůj part a nijak nepřekážel. Sountrack opět skvěle zapadnul no a akční scény výborné. Útěk lesem byl takřka dechberoucí a neskutečně jsem si to užíval. Všechny ty slow-motion vychytávky bavily a nepřišlo mi, že jich tam je moc. Popravdě, tak nějak jsem čekal, že akce bude mnohem víc ( dvojka: víc všeho ) ale dostal jsem podobnou dávku, jako v jedničce. Finále opravdu "osudové" a pěstní souboj Moriartyho a Sherlocka absolutně skvělej. Z fleku bych Ritchiemu vrazil nějakej boxerskej film... to by byla paráda. A abych ješte nezapoměl - film má naprosto božskou kameru! Tolik nápadů, a k tomu vymazlené hrátky se zvukem. Audiovizuálně je to precizní práce. Zkrátka, líbilo se mi to hodně, vlastně stejně jak jednička, možná o chlup víc...
  2. Ocelová pěst
    Ocelová pěst (2011)
    9.5
    Shawn Levy mě mile překvapil. Natočil působivý film, kde funguje takřka vše. Jackman jako Charlie byl správnej sympaťák a Dakota mu parádně sekundoval - ba dokonce jej občas přehrával. Atom byl skvěle vymyšlen a robotí mimika snímaná pomocí lidských pohybů mi občas přišla více než realistická, což bych od Levyho, který točil jen průměrné komedie opravdu nečekal. Sountrack parádně doplňuje příjemný děj, který mě i s celkovou atmosférou vrátil do 80. let, kdy se filmy točili především pro zábavu a hlavním tahounem snímků býval jednoduchý leč uvěřitelný příběh. Celková chemie mezi otcem a synem fungovala bravůrně a při závěrečném souboji jsem občas zapomínal dýchat... a to je známka výborně odvedené práce. Bravo... plnej počet a sem s dvojkou! PS - Dakotu snad čeká velká filmová budoucnost... zasloužil by si to :)
  3. Kronika
    Kronika (2012)
    9
    Vynikající lahůdka. Na Chronicle jsem se těšil už od prvních propagačních materiálů a po shlédnutí musím říct, že jsem dostal přesně to, co jsem očekával a ještě trochu navíc. Josh Trank bude mít obrovskou budoucnost, protože to, co dokázal natočit za relativně skromný peníz, vypadá a hlavně působí mnohem lépe, než kdejaký blockbuster. Trojice hlavních "heroes" je obsazena na jedničku a Andrew je parádně bad-ass kluk, kterého bych fakt nechtěl znát. Chronicle má výhodu v tom, že neustále dokáže bavit svýma originálníma nápadama, kterých jsem tu našel nespočet. Ať už jde o postupné objevování schopností a jejich vývoj, nečekané a dost temné zvraty, či různé hrátky s kamerou, je to parádička! Ke konci mě doslova oslnila závěrečná 15-minutovka, kde jsem fakt jen zíral a nechápal, jak to jen udělali. Tak trochu Akira v americkém podání. Vážně se mi to líbilo a přeju jim každičkej peníz, co zaslouženě vydělávají.