Váleček

Jiří Valtr
360

Jediné světlo mého života... svítí v ledničce :)

Česká republika



    Rozsudek smrti
    Rozsudek smrti (2007)
    1
    Je to takovej hodně nepovedenej John Wick. A vzhledem k tomu, že Johna Wicka jsem považoval za béčko, tohle musí být céčko. Absolutně nereálná sátanina, kde se dojemná scéna s plakajícím tatínkem v sekundě změní na záběr na odhodlaného drsňáka. Ptákovina, kde černošská detektivka namísto vyšetřování dává rady podezřelému ve smyslu: "Snaž se přežít tuhle noc a nezapomeň, že jsi začal válku s gangstery. Tu nikdy nevyhraješ." A hovadina, kde tucet gangsterů (spoiler) postřílí nezkušenej několikrát poraněnej a emočně nabouranej tatík. Nerad na film takhle nadávám, ale zde udělám vyjímku. Je to vážně fatální a kardinální nelogické selhání a nereálná zhovadilost. Takovéhle představy o světě gangů jsem měl když jsem si jako malý hrával na koberci s panáčky.
    Guma
    Guma (2010)
    1
    Není to tak dávno co jsem byl s kamarádkou v galerii, kde zrovna probíhala výstava moderního umění. V jedné místnosti tam byl obraz. Bylo to po celé ploše žlutě nabarvené plátno a uprostřed byl trochu světleji žlutý trojůhelník. Nic víc. Celá místnost byla věnována tomuhle bezvýznamnému kusu plátna, jehož obsah by dokázal napodobit nudící se desetiletý kluk v programu malování během dvaceti sekund. A říká se tomu umění. A přesto se najdou nadšenci, kteří se v obrazech pohybují trochu více než ostatní čumilové a něco v tom najdou. Nějak to obhájí, něco si vymyslí a najdou v tom blbém žlutém trojúhelníku smysl. A obyčejný člověk jako já jen kroutí hlavou a říká si, co je se světem tak špatně, že tohle bylo prohlášenoza umění a vystaveno v galerii. Film Guma je přesným filmovým ekvivalentem tohoto obrazu. Je to nesmyslná ptákovina jejíž scénář by vymyslel znuděný desetiletý kluk, hrající si v pokoji na koberci s pár postavičkama a malou pneumatikou, během dvaceti sekund. Smysl tohoto filmu ovšem znají opět jen autoři nebo pár zmagořených lidí, co na filmy čučí víc, než běžný čumil.
    Buchty a klobásy
    Buchty a klobásy (2016)
    6.5
    Vezmu to po bodech:
    • vtip (tomu sprostému humoru jsem se smál pořád)
    • nápad a provedení
    • hodně škaredá urážka Stevena Hawkinga (Dělat si prdel z fyzika tohoto kalibru a veřejně se mu smát mi přijde krajně nevhodný)
    • (spoiler) obrovskej sexuální grupáč všech jídel na konci byl fakt nechutnej. Pardon, ale tohle vážně přehnali. Když to ženská dělá pusou ženský a nad tím si tři chlapi včetně tlusťocha a starýho seschlýho vousáče honěj a pak to delat ti dva spolu... to mi nepřišlo ani trochu zábavný. Křivil se mi xicht jak to jen šlo.
    Predestination
    Predestination (2014)
    7
    Moc pěkná myšlenka. To jak to na konci vyvrcholí a všechno jakoby vysvětlí, fakt pěknej nápad. Ale z čistě logickýho hlediska je to blbost. Připustím-li, že by to bylo biologicky možné a že cestování časem také, tak i přes to to logicky prostě nelze. To ani nejde označit za časový paradox. Je to prostě slátanina, kterou si vymyslel někdo hodně zfantazírovaný. Býval bych to rozvedl, ale to už bych dost spoileroval. Každpoádně i přes pár logických chyb je to film pěkně natočený. Nazačátku pomalejší a pak slušně gradující. To se mi líbilo.
    Room
    Room (2015)
    5
    Moc pěkný start, ale pak mi přišlo, že se film začíná čím dál víc loudat. Začal jsem se už trochu nudit a tím pádem mi začaly i dost vadit některé detaily. Například jsem neskutečně nervil, že na každém druhém záběru furt někomu lezou vlasy do očí. Vlasy byly prostě všude. A jakmile došel film ke konci, začal jsem litovat, že jsem ho v půlce po té nejdůležitější části nevypnul. O nic bych nepřišel a ušetřil bych čas. Takže já film nedoporučuji. Je až moc uloudaný a taktrochu prázdný. Všechno se to točí kolem roztomilého kloučka. Ke konci filmu už jsem nedělal nic jiného než vyvracel oči.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci