Profilový obrázek

tribe

Komentáře 3

Od nejnovějších
  1. Let číslo 93
    Let číslo 93 (2006)
    2
    Po filmové stránce je to parádní kousek, ale po etické stránce je to hnus největšího kalibru. Když si k tomu ještě přičtu možnost, že si za to v Jůesej můžou sami, tak to tomu dává dokonalou tečku. Bohužel (bohudík?) jsem viděl příliš mnoho dokumentů / výpovědí / důkazů o tom, že to bylo celé jinak (tím samozřejmě nemyslím konkrétně dění v letu číslo 93) ... a vzhledem k tomu, co se dnes ve světě děje (strach, propaganda, teror, Islámský stát vytvořený ze Syrské opozice, kterou, především na začátku, podporovala CIA (pššt!), USA / EU vs. Rusko, Írán, Sýrie, Čína), tomu prostě věřím. Také nechápu, jak toto může být pocta všem nevinným lidem, kteří onoho dne zahynuly. Představte si, že by jste 11. září někoho v těch letadlech ztratili... chtěli by jste se za 5 let podívat na film o tom, jak vaši příbuzní / kamarádi zařvali v letadle? A prožít si to celé znovu? Já teda rozhodně ne. Poprvé v životě nehodnotím film jako takový, ale hodnotím pouze jeho hnusný a jasně manipulativní účel, který má upevnit všechna "oficiální" stanoviska z této kontroverzní události.
  2. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    8
    Za mě jednoznačně dobrý, stejně jako Muž z oceli z roku 2013, s kterým je to parádně propojený. Musím vyšvihnout hudbu, která byla perfektní a v důležitých okamžicích dokázala nabudit tu správnou atmosféru. Ben Affleck se role Batmana ujal kupodivu naprosto v pohodě a seděl tam jak prdel na hrnec. Wonder Woman byla jednoduše boží a finále? Nemělo chybu - komplexní ultimátní řežba se vším všudy. Start do nového univerza se zkrátka povedl, BvS je super film, už teď se těším na prodlouženou verzi, a také na další filmy.
  3. Star Wars: Síla se probouzí
    Star Wars: Síla se probouzí (2015)
    6.5
    J.J. se snažil až moc přiblížit původní trilogii, což je na jednu stranu dobře, ale je to zkrátka k ničemu. Ani po dalších shlédnutích jsem tam nenašel nic, co by mě donutilo tomu přidat ještě jednu hvězdu navíc. Hrozně moc se mi líbí kulisy a všechny nedigitální (a vlastně i ty digitální) kousky, to se prostě cení, jenže to je asi tak vše, co se mi na filmu líbilo. Noví herci mi tak nějak sedli, ale Kylo Ren aka Adam Driver? Sorry, ale to nééé... takový děcko prostě nemůže hrát drsnýho záporáka, za prvé na to nemá ksicht, a za druhé na to nemá koule. Taky mě docela irituje John Boyega, sází tam až moc černých hlášek, to se ke Star Wars prostě nehodí. Finále bylo až nechutně nudný, místo pořádné temné řežby jsem dostal... vlastně ani nevím, jak to pojmenovat, "mini souboj dětí s klacky před tím, než je máma zavolá domů na oběd" ? Nevím. No... beru to jako první díl velké skládačky, takže přivírám obě oči a pevně doufám, že se to v dalších filmech pořádně rozjede, a že mi hovada z Disney nezničí mojí nejoblíbenější sci-fi sérii. To by mě totiž neskutečně sralo.