Profilový obrázek

Dootys

Kate Becková

Komentáře 26

Od nejnovějších
  1. Horší to už nebude
    Horší to už nebude (2006)
    8
    Jak Willa Ferrella nemusím a většině filmů s ním se vyhýbám, protože to je záruka stupidní americké komedie, tak tenhle snímek jsem viděla už několikrát a musím říct, že zde exceluje. Je to vtipné, smutné, lehce zamotané a dojemné. Člověka to nutí přemýšlet, co by dělal na jeho místě. A Emma Thompson jako vždy vynikající :)
  2. Texaský masakr motorovou pilou
    Texaský masakr motorovou pilou (2003)
    5
    Další z 'kultovních' hororů, který jsem musela shlédnout, abych byla v obraze. Asi mě prostě tenhle typ nebaví, ale tohle bylo takové utahané, uječené a každou chvíli jsem měla hlavu v dlaních, protože některá z postav udělala naprosto debilní rozhodnutí a chovala se úplně hloupě jako v kterýmkoli jiným vyvražďovacím hororu. Jessice jsem jediné fandila a doufala, že aspoň ona to přežije, vidláci byli všichni na ránu pěstí a zbytek osazenstva v autě jakbysmet. Asi jsem na tyhle slashery už stará, ale povinnost splněna a už to víckrát vidět nemusím.
  3. Lucy
    Lucy (2014)
    6.5
    Nápad rozhodně zajímavý, ale možná trochu špatně podaný. Nikdo neví, jak bysme se chovali, pokud bysme využívali více % mozku, a možná že něco z toho byla pravda, ale ten konec byl prostě už moc. Scarlett je skvělá herečka a sexy žena (a to říkám jako holka XD) a akční role jí perfektně sedí. Tady to bylo ale takové moc umělé. Neříkám že je to špatný film, to rozhodně ne, jen by z toho mohli vynechat ty dokumentární záběry a víc se snažit rozebrat její nabyté schopnosti.
  4. První člověk
    První člověk (2018)
    5.5
    Nějak nechápu to nadšení kolem. Na film jsme s kamarádkou šly, protože zrovna nedávali nic jiného. Říkala jsem si ale, že to třeba bude zajímavý životopisný snímek. No asi tak... už po dvaceti minutách jsem odpočítávala konec, který pořád nepřicházel, protože film má přes dvě hodiny! Dvě hodiny naprosté nudy. Chápu, že když je to podle skutečnosti a nemůžou z toho udělat napínavé scifi, ale takhle nudný film jsem už dlouho neviděla. Nic nového a zajímavého se tam člověk nedozví. Navíc je to natočené tak, aby to vypadalo opravdu realisticky, takže místy rozostřené a v 90% filmu roztřesená kamera, a časté autentické záběry z televize. Podle mě je to ideální film, pokud se chcete nenápadně zbavit epileptického partnera, protože rychle sestříhané záběry, že nestačíte stíhat, co se děje, samé točení a padání, a časté blikání světel málem způsobilo záchvat i mě (jít na to ve 3D tak zvracím jak Amina). Jako dokument do tv je to super, jako velkofilm do kina naprosto zbytečné. Ukamenujte mě, ale tohle mě opravdu nezaujalo. A nepomohl tomu ani Gosling, který se celou dobu tváří jako kdyby měl zaražený prdy (asi jako ve všech jeho filmech).
  5. Halloween: H20
    Halloween: H20 (1998)
    7.5
    Většinou jsou pokračování těchto filmů dost špatný, ale tady jsem se překvapivě bavila víc než u toho prvního. Je tu sice plno klasických hororových klišé a nelogičností, ale jinak bych ho zařadila mezi ty lepší klasické horory.
  6. Venom
    Venom (2018)
    8.5
    Vůbec jsem neměla v plánu na Venoma jít, absolutně mě to nelákalo. Po pozitivních ohlasech kamarádů jsem si ale řekla, že jako správný Marvel fanoušek, bych na něj měla jít. A vůbec nelituju. Jak jsem neměla žádné očekávání, tak mě film neuvěřitelně překvapil. Bavila jsem se celou dobu a téměř dvě hodiny utekly strašně rychle. Hardy je skvělej herec a jeho 'vztah' a souhra s Venomem byly úžasný. Co mi vadilo, byl trochu zdlouhavý začátek, který mohli možná zkrátit a dopřát nám víc Eddie/Venom slovních přestřelek. Také finální digitální bitka nebyla žádná pastva pro oči, protože sledovat jak se míchají dva nasraný asfalty není zrovna dvakrát napínavý. Jak říká plno lidí, filmu možná také trochu uškodilo že snížili rating, absence krve při násilných scénách tomu ubírala na vážnosti. Ale celkově jsem byla opravdu mile potěšena a nemůžu jinak než hodnotit kladně a film vřele doporučit :)
  7. Grimsby
    Grimsby (2016)
    3.5
    Trapné a místy opravdu nechutné (scéna se slonem už byla fakt moc), ale co taky čekat od Sachy, který očividně nemá žádné hranice. Byly tam sice vtipné chvilky, ale bohužel převládal trapný odpadní humor. Co mě ale fakt překvapilo byl Mark Strong, který se toho nebál a střihl si také plno ujetých a nevkusných scén, od něj jsem tohle opravdu nečekala, protože jsem ho měla zaškatulkovaného jako seriózního a vážného herce. Nebýt jeho, tak bych dala max 10% za vtip s Trumpem. Celkově by se dal film popsat jedním slovem: HNUS!
  8. matka!
    matka! (2017)
    6
    Tohle je první film, u kterého opravdu nevím, jak ho ohodnotit. Celou dobu jsme s kamarádkou nechápaly, o co vlastně jde. Proč je ONA pořád tak vystresovaná, co to vidí a co to sakra pořád pije. Proč se ON chová jako sebestředný kretén, který upřednostňuje cizí lidi před svou těhotnou ženou. Proč se ti lidé chovají tak neuvěřitelně nereálně. No a posledních dvacet minut bylo jedno velké WTF. Od začátku jsem se také nemohla zbavit pocitu bezmoci, zoufalství a deprese, který se mě držel ještě druhý den po shlédnutí filmu. Opravdu silně to na mě zapůsobilo a musela jsem ještě dlouho přemýšlet, co tím chtěl Aronovsky říct. Asi nejsem cílová skupina nebo jsem jen nepochopila ty metafory, které zjevně všichni ostatní chápou. Nemám ráda filmy, ke kterým si po shlédnutí musím hledat kopy informací, abych věděla, o čem vlastně byly. Nemůžu dát vysoké hodnocení, protože to bylo divné, nechutné a nepochopila jsem to, ale nemůžu dát ani nízké hodnocení, protože je skvěle natočený a stejně tak jsou skvělé i výkony herců. Je to prostě hodně zvlášní film.
  9. 7 životů
    7 životů (2017)
    8.5
    Překvapivě dost povedený utopistický film, nečekala jsem, že se mi bude až tak líbit. Jistě, najde se tam několik nelogických věcí, ale celkově jde podle mě o vydařený snímek. Možná na můj vkus trochu moc krvavý, ale to bylo spíš tím, že jsem tolik krve a úmrtí nečekala. A Noomi Rapace je prostě skvělá, ať si říká každý co chce. Zahrát sedm různých charakterů je obdivuhodné a ona to zvládla na jedničku. A díky Bohu za to, že v dabingu nepřeložili její jména do češtiny XD
  10. Máš ji!
    Máš ji! (2018)
    7.5
    Tak na tohle jsem se neskutečně těšila a zklamání opravdu nepřišlo! Celou dobu jsem se parádně bavila a nedokázala pochopit, že opravdu existuje skupina dospělých chlapů, co hrají na babu. Je jasný, že plno scén a situací asi trochu upravili, ale nebylo snad jediného momentu, který by přesáhl hranici trapnosti. Což je velké plus, dnešní komedie se totiž evidentně bez fekálního humoru neobejdou. Tady naštěstí nic takového nehrozí. A sledovat psychopatického Hawkeye, který místo Thanose raději do pastí chytá kamarády z dětství, opravdu stojí za to. Jerremy je prostě borec a je vidět, že si to neskutečně užíval.
  11. No One Lives
    No One Lives (2012)
    6.5
    Nesnáším krváky, kde je všechno ukázané opravdu naturálně, a gore horory (význam toho slova jsem pochopila až právě tady). A přesto jsem tenhle snímek viděla už několikrát. Napoprvé kvůli Lukovi, co si budem povídat, nebýt jeho, tak na to po několikáté nekoukám. Role psychopata mu neskutečně sedla a já se u jeho lovu náramně bavila. Navíc ten nápad otočení rolí, kdy se z tyranů stávají kořisti, je opravdu dobrý. Ano, nemuselo by to být tak krvavé (sekaná z tatíka by u Michelina nejspíš neuspěla), ale tady mi to překvapivě nevadí. A to, jakým způsobem se dostane do domu svých obětí, je prostě top!
  12. Tamara Drewe
    Tamara Drewe (2010)
    6.5
    Nebýt toho, že zde hraje můj oblíbenec Luke, tak o tomhle filmu ani nevím. A přitom je to takové milé dílko, oddychovka, která pobaví.
  13. Do větru
    Do větru (2018)
    5.5
    No nevím, nijak mě to nezaujalo. Vlastně ani pořádně nevím, o čem to mělo být, asi mi ušla pointa. Na český film je to hodně dobře natočené, i herci podávají docela slušné výkony, ale celkový dojem je neutrální. Snímek neurazí, ale ani nenadchne. Viděno v rámci Febia, podruhé už si ho asi nepustím.
  14. Armáda temnot
    Armáda temnot (1992)
    1.5
    No tvl, co to jako mělo být? Od první minuty mi bylo jasný, že se tohle nedá brát vážně, ale co je moc, to je moc. Možná to tak mělo být myšlený, možná autoři chtěli jen pobavit (jestli ne, tak by opravdu měli zvážit návštěvu psychiatra), ale evidentně nejsem cílovka. Příběh naprosto ujetý a efekty fakt k smíchu. Je plno starších filmů, kde jsou mnohem lepší efekty než tady. Náhodou shlédnuto v tv při noční, jinak bych se na takovouhle chujovinu nikdy dobrovolně nedívala.
  15. La La Land
    La La Land (2016)
    5.5
    Tak nevím, asi nejsem cílová skupina. Na to jak je tento snímek vynášený do nebes, jsem se teda dost nudila a od půlky filmu už jsem každých pět minut kontrolovala, kdy už to bude konečně končit. Plno lidí mi říkalo, že musím přetrpět ten začátek a pak už to bude super. Mě se naopak začátek jediný líbil, a to hlavně kvůli živé písničce, a pak konec, kdy aspoň jednou není pohádkový happyending ale konec hodný reality. Zbytek filmu je neskutečně utahaný a každá písnička je jak od uspávače hadů. Celkově ten muzikálový styl byl strašně umělý, v divadle by to asi bylo lepší, filmu to prostě nesedí. Mám ráda muzikály (Mamma mia miluju), ale tohle mě opravdu nezaujalo a nevyvolalo ve mě jediný pocit. Jednou a stačilo, ještě že jsem na tom nebyla v kině, to by mi bylo líto vyhozených peněz.
  16. Winchester: Sídlo démonů
    Winchester: Sídlo démonů (2018)
    7
    Tenhle typ hororů mám ráda a tady je námět zase trošku neokoukaný, tím spíš když je natočen na motivy skutečné události (nebo spíš skutečného domu). Krásně se tu ukazuje, jak pro kvalitní horor není potřeba kýbl krve a létající končetiny. Napětí je stupňováno tajemnou hudbou a lekačky jsou výborně načasované. Co se mi hodně líbilo, byly kostýmy a krásné viktoriánské prostředí, vypiplané do nejmenšího detailu. Helen Mirren je navíc neskutečná herečka a tohle jí podle mě docela dobře sedlo. Za mě rozhodně palec nahoru.
  17. Všechno nejhorší
    Všechno nejhorší (2017)
    6.5
    Nápad sice není úplně originální, ale v hororových filmech ještě tenhle motiv použitý nebyl, takže přece jen je to něco jiného. Od filmu jsem nečekala nic světoborného, a tak byla jsem příjemně překvapená a docela dobře jsem se bavila, neboť film má spíš nádech hororové komedie. Občas sice trochu pokulhává děj a uvažování hlavní hrdinky Tree jsem taky chvílemi moc nechápala (místo aby se snažila vrahovi při další příležitosti strhnout masku a zjistit tak, kdo ji chce zabít, tak stalkuje kamarády nebo se prochází po škole nahá..), ale i přesto je snímek vydařený. Sice zde chybí lekavé scény, ale zato nechybí napětí, kdy celou dobu přemýšlíte, kdo je vlastně ten vrah a pokaždé, když už si myslíte, že to víte, tak zjistíte, že jste na omylu.
  18. Babysitting
    Babysitting (2014)
    5
    Francouzi mají skvělý smysl pro humor a parádní komedie, tahle ale lehce pokulhává. Nápad dobrý, provedení a výběr herců také, ale celkově je to až moc ujeté a trochu mi to připomíná americký styl humoru. Ale každopádně natočit komedii ve stylu Blair Witch byl skvělý nápad, jen by to chtělo v některých scénách trochu ubrat a nesnažit se do každé scény vnutit nějaký vtip. Bavila jsem se, ale znovu si film asi nepustím.
  19. Sněhulák
    Sněhulák (2017)
    6.5
    Asi nebyl nejlepší nápad přečíst si knížku před tím, než jsem šla do kina. Srovnávání jsem se nemohla vyhnout, tím spíš že občas ani nebylo co srovnávat. kniha naprosto brilantní s napínavou zápletkou, hádáním vraha a tajemnou atmosférou. Film byl ale úplně jiný kafe. Pro ty, kteří knihu nečetli a neznají Nesbovu tvorbu, to možná mohla být dobrá detektivka. Mě ale film na plné čáře zklamal, stejně jako Vzkaz v lahvi. V první řadě výběrem herců. Fassbender je skvělej herec a jeho výkon byl skvělý, ale na Harryho je až moc hezký. Přesně naopak je to ale s jeho svůdnou ženou, kterou ztvárnila nesympatická Charlotte, která má do svůdné ženy daleko. Děj raději nekomentovat. Je jasné, že se musí ořezat pro rozměry filmu, ale až takhle to osekat? Některé postavy tam byly naprosto zbytečné a některé úplně upravené, a některé prostě bez důvodu zabili, i když v knize přežily. WTF? Copak je tak těžké natočit dobrou severskou detektivku, aniž by se měnil děj a postavy?
  20. Thor: Ragnarok
    Thor: Ragnarok (2017)
    8
    Asi nejzábavnější film od Marvelu (ano, Deadpool byl vtipnej, ale vulgárně vtipnej, takže ho řadím do zvláštní kolonky :D). Měla jsem docela obavy, když jsem viděla ten šíleně barevný trailer s hudbou z videohry. Ale výsledek naprosto předčil moje očekávání. Za celý film jsem se snad nepřestala smát, kromě tedy scény s Odinem. Barevné, vtipné, dokonalé a hlavně... Loki!
  21. Kostka
    Kostka (1997)
    3.5
    Ok, tohle bylo stejně divný jako Chata v lesích. Na rozdíl od toho se tady ale člověk nedozví, proč, kdo a jak. Prostě sledujeme pár lidí, kteří se snaží dostat z hodně frustrujícího bludiště. Možná je to tím, že film je trochu starší, ale nijak mě to prostě nezaujalo. Čekala jsem do konce jen pro to abych věděla jestli "Rodney" přežije a kdo tohle vlastně vytvořil... hm.
  22. Kingsman: Zlatý kruh
    Kingsman: Zlatý kruh (2017)
    8.5
    Jednička byla super, bylo to něco nového a možná i provokativního. Proto jsem se bála, jak dopadne druhý díl. Ale byla jsem mile překvapena. Až na pár slabších míst, hlavně co se týče automobilové honičky a přehnané grafiky, se mi dvojka opravdu líbila. I když mi párkrát ukápla slzička (ano jsou tam i smutné chvíle) většinu času jsem se dobře bavila. Za mě palec nahoru :)
  23. Po strništi bos
    Po strništi bos (2017)
    6
    Na film jsem šla s absolutním netušákem co to je, o čem to je, kdo tam hraje, jen že je to Svěrákův film, toť vše.. takže jsem neměla žádné očekávání. Musím se přiznat, že české filmy moc v oblibě nemám, takže se mi ani moc jít nechtělo, ale musím říct, že jsem byla mile překvapena. Bylo to takové sympatické, chvilkama vtipné, chvilkama smutné, do toho ty představy malého Edy, kdy člověku až po chvilce došlo, že se to děje jen v jeho hlavě. Celkově to bylo hezké, jen mi přišlo, že tomu chyběla nějaká větší dějová linka. Že se tam vlastně nic moc nedělo, a když už, tak byl vždycky jen náznak a nakonec se to nijak nevyvinulo. A jednu jedinou věc jsem po celý film nepochopila- proč nosil na hlavě ty pletený tanga :D
  24. Strážci Galaxie 2
    Strážci Galaxie 2 (2017)
    8
    Na rozdíl od prvního dílu jsem se na dvojku těšila, a možná právě proto jsem byla trochu zklamaná. První díl byl pecka, bylo to něco jiného než dosavadní komiksáky (stejně jako Deadpool, který podle mě taky dost poklesne). A tady mi přišlo, že se dost vtipů opakovalo, některé hlášky byly dost podobné a ani nebyly tak vtipné. Na můj vkus až moc Groota, ne opravdu z něho nejsem tak unešená, jako ostatní. No celkově o něco nižší kvalita než jednička, ale pořád je to skvělá marvelovka. Peter, Rocket a Yondu nejlepší postavy.
  25. Musíme si promluvit o Kevinovi
    Musíme si promluvit o Kevinovi (2011)
    5
    Nevím, čekala jsem asi prostě něco jiného. Na to, že to divné Kevinovo chování mělo vyústit v masakr (proč? nikdo neví, ani on sám), tak tam z toho nebylo vlastně nic. Celkově se tam vlastně vůbec nic neděje. Nikde nebylo vysvětleno, proč se tak choval, proč to všechno dělal. Možná by stačilo, aby dostal párkrát na holou a ono by ho to přešlo. Každopádně Ezra i Jasper předvedli skvělý výkon, jako protivný spratek. Nicméně pro mě bylo strašně iritující po 90% filmu koukat na strhaný obličej babochlapa Tildy a vlastně jen kvůli tomu nemůžu dát filmu více procent. Nechápu proč z ní vždycky udělají takovou příšeru, přitom když se namaluje, je to tak hezká ženská (viz Vykolejená, tam jsem ji málem nepoznala).
  26. Wonder Woman
    Wonder Woman (2017)
    9
    Konečně DC film, který se povedl! Měla jsem velké očekávání, ale to se překvapivě naplnilo, na rozdíl od Suicide Squad, který pro mě bylo totální katastrofou a zklamáním. Nikdy jsem WW nějak nefandila a to hlavně kvůli tomu šílenýmu americkýmu oblečku, tady ale vypadá normálně. Gal Gadot se na roli opravdu hodí a neskutečně jí to sekne. Když pominu příliš počítačové pohyby amazonek a hlavně Diany, tak nemám moc co vytknout. Jediný, co mě hodně naštvalo, byl dost trapný konec (podobně jako u nového Indiana Jonese), který celkovému dojmu z filmu dost ubral. Možná kdyby prohodili Hustona s Thewlisem, bylo by to víc uvěřitelnější, takhle to bylo akorát směšný. Ale i tak jsem byla z Wonder Women nadšená a nemůžu se dočkat její postavy v Justice League :)