Ombak_Penari

Pavel Jelínek
2 764

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Daleko od hlučícího davu
    Daleko od hlučícího davu (2015)
    4
    Tak neuvěřitelně nesympatickou, hloupou a arogantní hlavní hrdinku a aby jeden pohledal. To je asi základní problém celého filmu. Díky tomu mi bylo totálně šumák, co se jí stane a co se jí v životě děje a jen se pořád divím, co na ní ten Gabriel vlastně vidí, že se o ní pořád jako blbec stará. Jak já jsem si přál, aby na konci do té Ameriky opravdu zmizel a vykašlal se na ní konečně. No, kdo chce kam... Díky tomu mě děj dokonale nudil a pořád jsem jen čekal, jestli se stane něco nečekaného, co všechno zvrátí. Nestalo. Docela se mi líbila romanticky kýčovitá kamera a prostředí anglického venkova, ale to je tak asi všechno. A zajímalo by mě, jestli je hrdinka tak nesympatická i v knížce, v tom případě fakt nechápu vkus tehdejších mužů...
    Predátor
    Predátor (1987)
    8
    V dnešní době už to působí občas poněkud směšně, Arnoldovo dřevěné herectví a hrdinské pózy už dnes projdou maximálně v Expendables, ale stejně je to pořád pecka a jednoznačně legenda akční scifi. Film, na který se vždycky rád podívám, jednoznačně poklad světové kinematografie a to i přesto, že by to mnozí nazvali blbě zahranou hloupostí :)
    Barbar Conan
    Barbar Conan (1982)
    7.5
    Paradoxně totální dřevák Arnold je ten nejdůležitější aspekt, který dnes tomuhle snímku podráží nohy. Sice jsme dnes také zmlsaní kdejakou velkolepou fantasy a strohé vyprahlé exteriéry už dnes v postlotrovské době nikoho neohromí, ale pořád je to jinak fajnová heroická fantasy, která výborně šlape a má řadu nezapomenutelných scén. Svalovec s velkým mečem, se kterým seká palice jak jarní louku, to se prostě neomrzí. Škoda, že Nispelův remake nedopadl podle představ...
    Komando
    Komando (1985)
    4.5
    Jak mám Arnoldovi ikonické role v oblibě, tak tohle mi absolutně nesedlo. Přišlo mi to hloupé a nebít závěrečné military akce, tak by mi to přišlo vyloženě mizerné. Dlouho jsem sledování odkládal a nakonec jsem byl celkem zklamán. Ostatní Arnoldovi slavné snímky se vyznačují i ozvláštněním o fantastický žánr, tohle je čistá akce a hned je to o několik stupňů dolů.
    Kobra
    Kobra (1986)
    7.5
    Viděl jsem to už dávno (dvacet let), ale musím říct, že ve mě zůstal pocit, že to byl fajnový akční výplach. Drsný Stallone, šeredný Brian Thompson, spousta střílení a mrtvol a jedno fajnové černé auto, co vypadá ještě lépe s vymlácenými světly.Možná to nebylo tak dobré jak si pamatuju, přeci jen, bylo mi asi deset a čuměl jsem na to jak péro z gauče, ale nemám z toho o nic horší pocit než třeba z tolik protěžovaného Cliffhangeru.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci