Profilový obrázek

trckova

Stanislava Trčková

Komentáře 10

Od nejnovějších
  1. Příchozí
    Příchozí (2016)
    7.5
    Kdo jde na sci-fi a čeká akci, bude možná zklamán, ale tento film je blíže žánru "mysteriózní". Vyžaduje divákovo soustředění, popisuje spíš práci vědců, expertů při snaze o dorozumění se s jinými bytostmi. Snaha pochopit, o co tu jde, mě udržela v pozornosti i v neakčních pasážích. Konečné "rozuzlení" vytušíte, ale nutí člověka přemýšlet, diskutovat, možná i vidět film ještě jednou pro lepší pochopení, uniklé detaily. Rozhodně stojí za vidění
  2. Bezva ženská na krku
    Bezva ženská na krku (2016)
    6
    Na film jsem šla nejspíš kvůli panu Vetchému, kterého mám ráda. Bohužel, postava, do které ho obsadili, nebyla pro mne až tak uvěřitelná. Také manžel hlavní hrdinky se mi zdál spíš karikaturou, asi to tak bylo i myšleno, nevím. Pár vtipných situací celý film nezachrání, děj byl předvídatelný, reakce postav často přehnané, jako odpočinková nenáročná komedie - proč ne. Manžel nešel, jak ho znám, odešel by v půlce, my s kamarádkou jsme to vzaly jako lepší alternativu proti programu v televizi. Neurazí, nenadchne.
  3. Anděl Páně 2
    Anděl Páně 2 (2016)
    7.5
    Viděla jsem jedničku, takže jsem šla na film s očekáváním. Většina "dvojek" zklame, ale to se netýká Anděla páně, tedy podle mého názoru, manžel měl výhrady. Možná jiný "mužský" pohled. Herecké obsazení klasika, trochu mi nesedí Vica Kerekes, nemusím ji, možná bych volila i jinou představitelku její dcery. Jinak vtip, odkazy na schopnosti svatých super, logika někde pokulhává (jak tu někdo psal, kouzlo funguje a někdy ne), ale je to milá a vtipná pohádka. České filmy poslední dobou moc nevyhledávám, ale tohle mě v době Vánoc potěšilo.
  4. Matky na tahu
    Matky na tahu (2016)
    8
    Komedie spíše pro ženy, manžel se přiznal, že občas netušil, co hrdinky řeší. Přesto se i on pobavil a nelitoval, že do kina šel. Snímek ukazuje dnešní trend mateřství (více v Americe, jistě i jinde po světě) - snaha o dokonalost, nesmyslné aktivity pro děti už od nejútlejšího věku, boj o první místo kdykoli a kdekoli. Hrdinka se vzepře a vystoupí z kolotoče. A náhle zjistí, že všechny ty dokonalé matky kolem ní jsou na tom vlastně stejně.
  5. Kingsman: Tajná služba
    Kingsman: Tajná služba (2014)
    7
    Nevěděla jsem, na co to vlastně jdu, takže nejdřív jsem si říkala - co to je??? Vážně se to brát nedalo, takže po chvíli - aha, parodie. Trochu takový koktejl, všehochuť, ale film má spád, děj a zápletka před hranicí toho, kdy se člověk začne ztrácet. Vtip, napětí, sympatický kluk - zpočátku outsider, jasně, že budoucí James Bond. Odpočinkový film, není to ani úplná ztráta času.
  6. REVENANT Zmrtvýchvstání
    REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)
    8
    Obdivuhodné herecké výkony, obdivuhodná kamera, silný příběh. Pro někoho trochu zbytečná délka filmu. Také se divák nesmí zaobírat úvahami, jak může člověk vydržet tak dlouho v ledové vodě a přežít všechny útrapy. Pokud se oprostíte od podobných detailů, zaujme vás snímek svojí syrovostí, drsností, opravdu není pro slabé povahy. Život v dávných dobách v drsné přírodě bez příkras, žádná vyumělkovanost. Hlavního hrdinu drží při životě vidina pomsty, ale co dál? Trochu zbytečné snové záblesky jeho minulosti, jinak obdivuhodné trikové záběry (souboj s medvědem fakt reálný). Ale Oskara bych Leovi dala za některý jeho předchozí film.
  7. Než jsem tě poznala
    Než jsem tě poznala (2016)
    8.5
    Četla jsem knihu, takže jsem se bála, že mě film zklame, jak to bývá zvykem. Kupodivu se podařilo tvůrcům knížku uvést v život. Ano, příběh je trochu sladkobolný, ale všechno odlehčuje vkusná míra humoru, v závěru naopak dojde na slzičky, ale vše je namícháno s citem. Červená knihovna? Možná, ale ve skutečnosti se dějí i mnohem nepravděpodobnější příběhy a osudy, tak proč ne. A nějaká ta dávka emocí, soucitu,lidskosti našemu světu techniky a individualismu neškodí. Obsazení mě také potěšilo, díky hercům je příběh uvěřitelný. Ani bych netipovala na americký film. Za mě tedy ano, doporučuji.
  8. Svátek matek
    Svátek matek (2016)
    5
    Svátek matek ode mne dostal 50% jen díky obsazení. Manžela na něj neberte, myslím, že ho "zkousne" jen málokterý chlap. Jde o v horším smyslu typický americký rodinný doják, předvídatelné zápletky a stejně předvídatelné jsou i jejich konce. Přesto pár scén je vtipných, protože ze života. Bohužel holčička v jedné z hlavních rolí, která má být nejroztomilejší dítě, byla jistě něčí dceruška. Nevybrala bych ji ani náhodou, samozřejmě být její matkou, mluvila bych jinak. Trochu dojetí jsem se ale neubránila, mají to dobře vykalkulované, takže nás starší vícenásobné matky dostanou snadno :-) Nakonec jsem odcházela s celkem příjemným pocitem - vše dobře dopadlo.
  9. Správní chlapi
    Správní chlapi (2016)
    8.5
    Film mě překvapil, čekala jsem akční krimi thriller, ale velké plus, že to byla zároveň komedie. Málokdy se v kině poslední dobou nahlas zasměji, ale tentokrát se tvůrcům podařilo vyvolat smích hned několikrát. Super hlášky, dobré obsazení, Russell Crowe stárne s námi, ale stále boduje, Ryan Gosling je pořád stejně odzbrojující a pro mne tak akorát "roztomilý" a přesto chlap. Čekala jsem, kdy se objeví Kim Basinger, nakonec asi jediná zklamala, nějak mi v roli neseděla, dlouho jsem ji ve filmu neviděla, možná ji mám příliš zaškatulkovanou, ale jinak film lze jen doporučit, dobře jsem se bavila, klidně se dá vidět vícekrát.
  10. Jak přežít single
    Jak přežít single (2016)
    6
    Jelikož jsem od filmu v podstatě nic neočekávala, byla jsem mile překvapena. Celkem jsem se bavila, pár hláškám jsem se zasmála. Generačně jsem přitom opravdu někde jinde. Odpočinková záležitost.