Profilový obrázek

HappyPiere

Petr Weisser

Komentáře 104

Od nejnovějších
  1. Příšerákovi
    Příšerákovi (2017)
    3
    Původně jsem myslel, že se jedná o sequel Hotelu Transylvánie, ale bohužel ne. Anglicko-německá produkce nepřinesla nic světoborného, krom vizuálu zmíněného animáku s popkulturními odkazy na batmana, hulka atd. To všechno s takovým spádem a vtipem, že děti prosili rodiče, aby už mohli domů...
  2. Všechno nejhorší
    Všechno nejhorší (2017)
    6.5
    Jednoduchá zábava. Žádná velká věda a kdo má nakoukáno, přijde na tvář pod maskou chvíli po začátku. Přesto bude několikrát překvapen a nakonec spokojen, jaký není detektiv. A žádný nahotinky neuvidíte. Fakt ne. I přesto si to pravděpodobně ještě někdy s někým pustím, abych si o to víc užil Na hromnice....
  3. Geostorm: Globální nebezpečí
    Geostorm: Globální nebezpečí (2017)
    0
    Dlouho jsem neviděl horší film. Debilně napsaný scénář, podle kterého natočili debilní film. Ten pak skvěle načasovali do kin a pro jistotu ho konvertovali do 3D, takže rozmazali 30 % záběrů, aby vytáhli alespoň o dolar víc z naprosto bezduchýho filmu s nulovou šancí vpálit si alespoň jeden záběr do hlavy na dýl jak vteřinu po shlédnutí
  4. Kong: Ostrov lebek
    Kong: Ostrov lebek (2017)
    7
    Mega. Obrovský. A při pohledu zblízka hrozná blbůstka. Ale s nadhledem fajnový. Lepší by asi bylo, kdyby prohodili linky a místo zaměření na jednotku z dob vietnamu, se příběh točil kolem ztroskotance z druhé světové, který by potkal v průběhu nové přeživší. Ale divácky stravitelnější, jak nová Godzilla.
  5. Power Rangers: Strážci vesmíru
    Power Rangers: Strážci vesmíru (2017)
    7
    Tak film je pohodová oddychovka. Bez velkých ambic, ale převléká starý seriál do nového hávu a celkem mu to sluší. Kostýmy nic extra a u některých zordů jsem musel hodně zapojit představivost, abych je odhalil, ale přece jen lpší jak v TV. Byl tam samozřejmě slaboučskej záporák, pár vtípků a naprosto ulítlá fyzika. Před FF8 super.
  6. Ghost in the Shell
    Ghost in the Shell (2017)
    6
    Kyberpunkové dobrodružství, kterému tak nějak něco chybí. Pravděpodobně je zapříčiněno tím, že to není tak úplně podle Hollywoodského mustru. A překvapivě mi to opravdu vadilo. Výsledek je pilot k seriálu s hezkým vizuálem, ale bez přidané hodnoty. A je to škoda. Snad death note dopadne líp.
  7. John Wick 2
    John Wick 2 (2017)
    9
    Někomu nemusí sedět táhlejší část příběhu, která rozvíjí mytologii světa Johna Wicka, ale pro mne to byla jedna z lepších částí. Celkově film "trpí" značným střídáním tempa, ale jinak je to krásná ukázka toho, jak se dá točit akční film, když nemusíte hlavního herce neustále nahrazovat kaskadéry. Parádní podívaná (příběh samozřejmě bídnej).
  8. LEGO® Batman film
    LEGO® Batman film (2017)
    7
    Mám rád Batmana, mám rád Lego a celkem mám rád Batmana z legokostiček. Nejedná se o žádnej průlomový film, ale pro mě snesitelnější jak Lego příběh. Na plátně se ukáže spousta ikonických odkazů na DC vytvořená ze stejně ikonických kostek. Palec hore...
  9. Logan: Wolverine
    Logan: Wolverine (2017)
    6
    Brutalita nedělá dobrý film, akorát jiný film. A to je případ Logana. Neskutečně táhlý film, který se prodává jako western s komiksovejma postava. Nebo variace na Last of us. Ale ve skutečnosti je to neslané nemastné. Prosťoučký děj, slabí záporáci a nezáživná kamera. Ale brutální film je, nemyslím tím probodnuté lebky Wolviem, ale spíš děti mordující dospěláky.
  10. Rogue One: Star Wars Story
    Rogue One: Star Wars Story (2016)
    5
    V kinech SW7 a já se těším jak kdybych teprv včera seděl přikovanej u původní trilogie nebo viděl vylodění clonů (ok, hlavně když jsem hltal Pomstu). A pak zklamání s občasným prospáním se. Jak by řekl klasik. "No prostě: nuda, nuda, šeď, šeď." Posun a Darebák Jeden míří do kin. drsný story ze světa mého dětství. Možná jsem z těch pohádek vyrostl a tohle bude to pravý ořechový. A pak? No je to asi jasný. Uvidím po druhém shlédnutí, ale podle mě se to v klidu bude prát se skrytou hrozbou o nejhorší počin, co jsem pod touto značkou dosud viděl. A ani ten konec to moje fandovský srdce nezměkčil. Zbytečný příběh se zbytečnými postavami v hezkém "špinavém" looku.
  11. Pasažéři
    Pasažéři (2016)
    6.5
    Tak k tomuhle jsem se dostal vážně na náhodu. S problémy spjatý projekt v čele Jennifer Lawrence mě prostě míjel a míjel, až jsem do něj narazil. A to dost tvrdě. Rovnou výjimečně něco pochválím. Vizuál. Jop. Ten byl skvělej (až úžasnej). A to dilema, taky zajímavý. Ale pak se to neskutečně vyhrotí úplně jiným směrem a zazdí se to naprosto nepochopitelnym (ne složitym, jen zbytečnym) finálem. Teda. Teď na to musím vzpomínat a došlo mi, že bez něj by nebyla úžasná bazénová scéna. Měním hodnocení a z 50 % jdeme na 65 %.
  12. Zlato
    Zlato (2016)
    7.5
    Za mne super. Asi už nemůžu dát na své oblíbené recenzenty. Jasný. Neodsýpá to tolik, ale až do finále si člověk nemůže být jist, jak hlavní hrdina, teda, ehm, postava, dopadne. A díky skutečnosti, že na začátku zjistíte tu magickou formuli "založeno na skutečných událostech", tak budete o to napjatější.
  13. Zakladatel
    Zakladatel (2016)
    8
    Mám rád tyhle příběhy. Oproti the social network tady mistr Kroc není za takového padoucha, ale stejně se mu nedá moc dobře fandit. Ale ruku na srdce (při tom, že vám stačí informace poskytnuté z filmu), bratři McDonaldové díky němu ze značky vytěžili, co se finanční stránky týče, asi maximum, které by sami nikdy nezvládli. A co si budeme Keaton je Keaton, takže mrkněte na příběh okolo největšího (spoiler!!!)realitního(/spoiler!!!) hráče na světě.
  14. Resident Evil: Poslední kapitola
    Resident Evil: Poslední kapitola (2016)
    6
    "Ahoj, jmenuju se Alice." "Ahoj, já taky." A... no to je jedno. Dali jsme tomu pointu a uzavřeli kruh. Abychom děj mohli posouvat, tak rozhážeme po světě funkční hummery s armádní výbavou a vrátíme se do úlu. Zopakujeme pár ikonickejch scén. Půjčíme si kulisi z the 100 a vyslechneme ty zbylé fanoušky a nezpomalíme film na dvojnásobnou stopáž. A rovnou to rozjedeme a prostřiháme to po 0,5s, ať dostane záchvat každej zúčastněnej epilepťák. Ale jako jo. Konečně se končí a to ve velkym stylu. Tak dlouhej a klidnej život přeživším? No uvidíme, jak dlouho nechají značku u ledu.
  15. Rozpolcený
    Rozpolcený (2016)
    4
    Podle všech ohlasů okolo jsem měl dostat Shyamalana zpátky na koni. Místo toho jsem strávil drahocený čas na nudném filmu, který není ani strašidelný a, a, a vlastně není ničím. Nápad s mnohoosobností zněl určitě zajímavě na papíře, ale bohužel i přes oblíbeného McAvoye se to nepodařilo prodat a nakonec všechny pokusy zazdil konec. Problémem nebyla ani jeho přepálenost v rámci děje vedoucího k probuzení příšery, ale právě nejasnost, čím film má být. Možná by mě to tolik netrápilo, kdyby to bylo kratší (prosím, vystřihejte někdo ty flashbacky).
  16. Doba ledová: Mamutí drcnutí
    Doba ledová: Mamutí drcnutí (2016)
    6
    Děti v sále se smáli úplně všemu (nejvíc pak potitulkové scéně) a rodiče tak povětšinou strhli, ale úpadek a vyčpělost značky je již znát. Takže je fajn, že bude konec a přijde se snad s novými náměty. Ale jako rozlučka je to dostatečně přepísklé, takže správné.
  17. Mělčiny
    Mělčiny (2016)
    7.5
    O-M-G. Film, který není sice nijak oslnivý po stránce příběhu, ale moc se mi líbila kamera a hlavně dívka, která se před kamerou nakrucovala. Ale film krásně odsýpá až k povedenému konci i díky dobrému střihu. Do budoucna bych věřil tomu, že se to zařadí do balíčku s Čelistma.
  18. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    4
    Zklamání. Parta superpadouchů, kdy vlastně ani jeden z nich není vykreslený jako vážně nějaký badass, se rozhodne zachránit svět, resp. je k tomu přinucena. Jak ještě chápu, že v IM3 nebo Ant-Manovi nejsou Avengers, tak si neumím představit, že zánik světa by Batman nějak přehlídnul. Určitě šlo vzít komornější nápad. Ale nechci film hanit, takže napíšu to, co je na něm dobré... soundtrack a El Diablo. No a konec. Zklamání.
  19. Správní chlapi
    Správní chlapi (2016)
    8
    Čekal jsem víc. Teda neberte mě za zlé, film to byl parádní, ale po těch nadšených recenzích jsem toho čekal asi o trochu, no, víc. Občas mi nedělala dobře syrovost některých scén, ale jinak jsem byl z filmu nadšený hlavně pro chemii ústřední trojice.
  20. Zhasni a zemřeš
    Zhasni a zemřeš (2016)
    7.5
    Zhasni a zemřeš zní sice značně bečkovitě, ale nenechte se oklamat, jedná se o skvělý horor, při kterém zavzpomínáte na některé klasiky tohoto žánru. Já jsem si film velice užil, i když to mohlo být hlavně mojí slabostí pro hlavní protagonistku Teresu Palmer.
  21. Očista: Volební rok
    Očista: Volební rok (2016)
    7
    Mne tenhle žánr prostě baví. Ačkoliv bych v realitě všedního dne, pokus o takový nápad těžko zkousával, tak mě ústřední myšlenka filmu už v jedničce nadchla a líbí se mi už ve třetím díle. Zároveň jsem rád, že se tenkrát v hl. roli udržel Frank Grillo a doufám, že to bude našlapaná série.
  22. Hardcore Henry
    Hardcore Henry (2015)
    7.5
    Lets playům jsem nikdy neholdoval. Nechápu, proč někdo místo hraní si, kouká, jak hraje někdo cizí. A Hardcore Henry je jeden dlouhej lets play, u kterého vás nejednou rozbolí hlava. Ale překvapivě všechny ty odkazy od GTA, AC,... to funguje i přes příběh nula nula prd. A jo, může za to hlavně Jimmy.
  23. Kniha džunglí
    Kniha džunglí (2016)
    7
    Rutině natočená klasická pohádka, která má nádherný vizuál. Pár povedených momentů, lekaček pro děti a Mauglí jako McDriver. Ale hlavním lákadlem je zpracování zvířectva, které ukazuje, jak moc moderní technologie uhání vpřed. Bod za návrat Favreaa mezi filmařská kolesa (že ho vetřelci s kovboji pustili)
  24. Lovec: Zimní válka
    Lovec: Zimní válka (2016)
    6
    Pokračování Sněhurky bez Sněhurky mi znělo jako rajská hudba, ale nakonec pravděpodobně nebyla K. Stewart tím rušivým elementem, protože ani na podruhé mě příběh Lovce nikterak neohromil. Ale dámské osazenstvo stojí za to a je škoda, že je to konec téhle série, pravděpodobně.
  25. Orel Eddie
    Orel Eddie (2016)
    8
    Pohodový film. Prostě takový, že ho v budoucnu málokdo označí za špatný, ale v top se u nikoho objevovat nebude. A ani se o to nesnaží. Jede si prostě v takovém rytmu, že je z toho skvělá oddychovka podtržená skvělou hudbou. A ačkoliv je pravdivý asi tak z 5 %, tak člověka oba životní příběhy prostě chytí. A já už seskočil dva schody, tak jdu skočit ze 4. patra. Adios.
  26. Grimsby
    Grimsby (2016)
    6
    Nepatřím mezi velké fandy Borata ani Bruna, ale Cohenova Diktátora mám stále na disku, jaká ujetá zábava to je. A upřímně, Grimsbyho bych zařadil někam mezi tyto filmy. Ale takovej propadák, jaký z toho vznikl, bych neočekával. Takže to většina lidí uvidí až jednou v televizi. A vlastně do té doby můžou v klidu žít, protože o nic nepřišli.
  27. Pád Londýna
    Pád Londýna (2016)
    6.5
    Stejně jako letošní Bohové Egypta ani Pád Londýna neaspiruje na filmový zážitek roku, ale po akční jedničce servíruje to samé, jen v trochu výbušnějším kabátě. Triky se povedli, určitě i proto, že na nich spolupacovali češi. Takže popcorn, kolu a vypnout hlavu a jen si užívat akční podívanou a pár moment s Freemanem (no jo, spoiler, skoro tam není, konec spoileru).
  28. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    5
    Prostě velké zklamání. S odstupem neklesající zděšení nad tím, co bylo divákovi servírováno při promítání tohohle blockbusteru. Přenesení komiksů dopadlo příšerně a raději si znovu pustím animované díly, které jsou prostě skvělé. V hrané verzi bohužel strašně trpí scénář, který ke všemu vypráví Snyder, na kterého už mám delší dobu pifku. Problémem je i Snyderův tmavejfiltr, kterej sám o sobě atmosféru nevytvoří a ve scénách s batmanem zničí jakoukoliv šanci, abyste si vchutnali jeho autíčko a letoun. Jako velké plus byla pro mne Wonder Woman a už se těším na její sólovku.
  29. Repo Men
    Repo Men (2010)
    6.5
    Zajímavý námět. A překvapivě i pohodové zpracování, ačkoliv dost drsné. Ale hlavní masakr je prostě lahůdka, i když krvi nějak extra neholduji. Za kvalitní zážitek pak mohl ale hlavně herecký ansámbl - tedy Jude Law a Forest Whitaker. A i ten Liev "mutant" Schreiber se do role celkem hodil.
  30. Bohové Egypta
    Bohové Egypta (2016)
    6.5
    Nová pohádka, kde selhala propagace a nikdo jí pořádně neviděl. Z ranku Prince z Persie a rameku Souboje a Hněvu Titánů. Přesto s kýblem popcornu snadno zkouknutelný kousek s pár podařenými vtipy. A neegyptské obsazení roli nehraje (protože o ten Egypt zase tolik nejde...)
  31. Deadpool
    Deadpool (2016)
    7.5
    Skvělá ukázka nového přístupu k propagaci filmů, která z jednorázový záležitosti udělala jeden z nejvýdělečnějších komiksových (mutantích) příběhů. Ale samotný film je opravdovým svěžím vánkem. Bohužel na mě úplně nefungovaly ty "úchylnější" vtipy, ale za to jsem si užíval bourání 4 stěny, popkulturní odkazy, povedený překlad a hlavně pořádně krvavou akci. Uvidíme, co s pokračováním udělá větší rozpočet a jestli forma nedostane přednost před nápady...
  32. Never Back Down 2: The Beatdown
    Never Back Down 2: The Beatdown (2011)
    6.5
    Je vidět, že filmu chybí herci, které zaskakují mlátičky ze všech myslitelných soutěží. Pro někoho plus, pro mne lehký pokles oproti bombastický jedničce, kde sice taky nehrozili oscaři, ale tak nějak to člověk lépe strávil (a hlavně? hlavně chybí Amber Heard).