Profilový obrázek

AryaCZE

Miroslava Prikrylová
253

Žena, s vlastním názorem. ;-) Komparsistka. Nyní účto OSVČ. Milující zvířata a tanec, dále knihy, filmy, PC hry. Dobrovolník zvířecího útulku.

Praha, Hlavní město Praha, Česká republika



    Dunkerk
    Dunkerk (2017)
    10
    Přiznávám, že přes z počátku "nervní" zvukový podkres, který se mnou celkem cvičil a přes občasné dírky a nelogičnosti v dějové linii.. (možná lze vysvětlit tyto dírky prožitou apatií či odevzdaností vojáků) je pro mě Dunkerk vyjímečný film. Tempo filmu, přestože je film strohý co se týče rozhovorů, "omáček", lásek a v podstatě i neviditelného nepřítele a přesto, nebo právě proto nepolevuje až do závěrečných titulků. Výběr herců geniální. Soundtrack s radostí zařazuji do svých oblíbených. Shlédnuto v IMAXu, což můžu jen doporučit. Obávám se že na malé obrazovce bude kouzlo snímku sotva poloviční.
    Králové hor
    Králové hor (2015)
    8.5
    Na tento příběh jsem narazila náhodou při přepínání TV a jsem za to moc ráda. Ty dechberoucí dokumentární záběry alpské přírody a jejich zvířecích obyvatel.. (bez digitálních úprav, pouze zpomalení rychlých záběrů - např. let orla), sem tam dokreslené příjemnou, nevtíravou hudbou. Prostě nádhera. Osobně tyhle snímky o zvířatech a přírodě můžu. Otvírají ve mě emoce a vrací mě zpět k sobě.
    • překrásná scenérie Alp
    • úžasné dokumentární záběry divokých zvířat
    • příjemné herecké obsazení
    Crash
    Crash (2004)
    10
    Tak tento snímek rozhodně není černobílý, je tak plný nejrůznějšími pointami a tak krásně natočen, že jej s oblibou sleduji opakovaně a vždy naleznu něco nového hlubšího. Velmi příjemná hudba. A ta scéna s figurkou nebo s kouzelným pláštěm... u té vždy pláču.
    Fontána
    Fontána (2006)
    10
    Film Fontána mě překvapil pro mě novým způsobem vyprávění. Shlédla jsem jej několikrát, neboť mě zcela pohltila naprosto skvostná hudba i vizuál. Rozhodně je toto film, který mě při každém dalším shlédnutí znovu o kousek obohatí a odkryje další díleček skládanky.
    Dogma
    Dogma (1999)
    8.5
    Tak tento počin s opravdu ujetým humorem a způsobem jak se trefoval do víry jako takové mě vážně bavil a pozitivně překvapil. Sympatické obsazení. Nejsem věřící ve smyslu náboženství, ale proč by bůh opravdu nemohla být žena? :-) Shlédnuto opakovaně.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+21

    Oblíbení tvůrci