Ghost Dog

317

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Jihočeský, Písek, Česká republika



    Zelená kniha
    Zelená kniha (2018)
    9
    Velmi příjemným způsobem zpracovaná problematika o rasové nenávisti v USA (stále bohužel aktuální), kde se přímočarý příběh o dost nepříjemných věcech opírá o skvělé herecké výkony. Film je plný i neprvoplánovaného humoru, což lze přisoudit určitě nejen scénáři, ale i překvapení na režisérské židli, kterým je Peter Farrelly, autor mnoha méně či více povedených komedií hrubšího zrna.
    Řbitov zviřátek
    Řbitov zviřátek (2019)
    6.5
    Mým nejoblíbenějším autorem knih je Stephen King a filmů a seriálů podle jeho knižních předloh či přímo jeho scénářů se pořád objevuje jako hub po dešti, ale bohužel často se to ne úplně povede. U tohoto filmu jsem byl ale spíše spokojen, ačkoliv jsou zde změny v příběhu oproti knize. Samozřejmě nechybí neduh moderních hororů v podobě předvídatelných lekaček, na škodu je i určitá zkratkovist, ale celkové pojetí filmu oproti první filmové verzi z roku 1989, kde se jedná o slasher, mně ve výsledku dost bavilo.
    John Wick
    John Wick (2014)
    9
    Parádní brutální jízda nájemného vraha, kterému zabijou milovaného pejska. Neo dokonale reinkarnoval na Johna Wicka alias Baba Yagu, jehoz znamením je perfektní headshot. Kdo zde hledá něco hlubkomyslného, hledá špatně, ale kdo hledá poctivé a nápadité řemeslo, bude nadmíru spokojen.
    Proč právě on?
    Proč právě on? (2016)
    7.5
    Sice se jedná o další variaci na námět Fotr je lotr, dokonce od scenáristy této série(!), ovšem ve spojení s Jamesem Francem a Jonahem Hillem posouvá tuto záležitost na jiný level. Komu nevadí hodně sprostá mluva, tak se u této komedie plné nápadů a mnoha více či méně povedených vtipů často nahlas zasměje. Herci si to zjevně taky užívali a to výsledek podtrhuje.
    Kong: Ostrov lebek
    Kong: Ostrov lebek (2017)
    7
    Nová verze legendárního King Konga získává kladné body za vynikající vizuál, výpravu, akci i šlapající hudbu, ale pokulhává ve scénáři a i když je to místy odlehčené a člověk se i pousměje, nelogičnosti a mělký příběh to neschová. Samozřejmě jsem nečekal intelektuální drama, takže ve výsledku spokojenost (viděno ve 2D s Atmosem, na 3D jsem slyšel stížnosti).

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+25