Profilový obrázek

vidunaj

Jan Viduna
74

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Jumanji
    Jumanji (1995)
    9
    po 28mi letech jsem uviděl tento snímek a musím říct, že je absolutně super. V životě jsem kromě Asterixů a Jumanji neviděl nic, co bych mohl nazvat zábavným rodinným filmem. Williams perfektní i zbylé obsazení bomba. Film je z roku 95, takže nechápu pitomé komentáře typu, že to vypadá moc digitálně, naopak výtečná práce Lucasovi dílny. Dokonce i výrobce tenisek v uniformě není otravný a dokáže vyostřit úsměv. Bavil jsem se královsky.
    Tajnosti
    Tajnosti (2007)
    7.5
    Ženský den blbec v podání úžasné Ivy Bittové pod taktovkou ještě úžasnější režisérky, Alice Nellis, která snímek opět v mých očích vyplnila nádhernou snovou atmosférou, která se prolíná většinou jejích filmů v různé míře. Herecky velmi slušné, příběh by možná potřeboval ještě trochu obrousit, ale žádné velké výtky nemám. Všechny postavy, které se během filmu prolnou s Juliiným životem jsou reálné a hlavně sympatické, takže si každý najde svou osůbku, která ho vystihuje. Grandiózní hudba Niny Simone všechnu krásu potrhává stokrát a ve mě se znovu probudil ten pocit, jaký jsem zažil naposledy u Americké krásy. Ten nepopsatelný záchvěv radosti je prostě úžasný...
    Obchod na korze
    Obchod na korze (1965)
    8
    Pro mě je trochu překvapivé, že je tenhle film mezi filmy nejlepšími. Je dobrý, ale není to něco tak úžasného, zdobí to hlavně výkon paní Kamińske, jinak je to takový trochu nadprůměrný kousek a musím říct, že asi nejlepší Slovenský film, který jsem viděl. Ale jinak to s ostatními podobné tématiky docela splývá.Pro mě je trochu překvapivé, že je tenhle film mezi filmy nejlepšími. Je dobrý, ale není to něco tak úžasného, zdobí to hlavně výkon paní Kamińske, jinak je to takový trochu nadprůměrný kousek a musím říct, že asi nejlepší Slovenský film, který jsem viděl. Ale jinak to s ostatními podobné tématiky docela splývá.
    Alenka v říši divů: Za zrcadlem
    Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016)
    8.5
    Je to Burton, i když nerežíruje je to tam. Pokud se Vám líbila jednička, dvojka vás nezklame. Samozřejmě chybí to prvotní nadšení z vizuálního provedení prvního filmu, ale i tak je příjemná podívaná.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci