Profilový obrázek

Pas

Pavel Slama
6 225
45. TopUživatel

Hra o Trůny , Živí mrtví

Praha, Hlavní město Praha, Česká republika



    Zánik samoty Berhof
    Zánik samoty Berhof (1983)
    7
    Oficiálně je uzavřen mír, ale v horských oblastech se dosud místy bojuje. Zapomenuté skupiny fašistů se snaží dostat přes hranice do bezpečí. Ústup doprovázejí akce pomsty, neváhají zabíjet vše živé, co jim stojí v cestě. Do pohraničního kraje pod Jeseníky přišel syrový podzim a s ním i obavy z následující zimy. Četníci a vojáci nabádají obyvatele horských usedlostí ke zvýšené opatrnosti, neboť se zde potloukají skupiny Wehrwolfů. Na samotě Berhof ovdověl český hospodář Habirk...To je úvod děje snímku Jiřího Svobody který velmi působivě přenesl na plátno knihu Vladimír Körnera.Opakování matka moudrousti a tak není od věci si snímek pustit i po mnoha letech, kdy se nám jako houby po dešti objevují filmy kdy příčina i důsledky II. světové války jsou líčeny zcela obráceně aneb o hodných Němcích a zlých Češích.
    The Clovehitch Killer
    The Clovehitch Killer (2018)
    1.5
    Náctiletí detektivové na americkém zapadákově aneb vazač uzlů stále na svobodě.To je tak, když žijete ve zbožné-skautské komunitě tak s toho jednomu hrábne.Během několika let dojde k brutálním,sadistickým vraždám žen,které neschopná Policie(jak jinak...) nedokáže objasnit.Vrah se na deset let odmlčí ale komunita žije svým zavedeným stylem života až do chvíle než se objeví podivínka-zrzka a nové informace které nikdo nečeká...Zpočátku se snímek jeví jako puberťácká story který následně přejde do pokusu o rodinné psychodrama aby dále pokračoval v modu Sherlocka Holmese v sukních s andělem pomsty ve finále. Divný film v nezáživném tempu s minimem gradace napětí a závěrečným pochybným flashbackem.Příběhová skládačka v laciném provedení bez žádneho náznaku inovace.Tuctový film, bez invence ani větších ambicí.Na nedělní odpoledne budiž, nic víc.
    Halloween
    Halloween (2018)
    1
    Typický snímek pro americké popkornové publikum který se vším všudy navazuje na odkaz tupé vyvraždovačky dle svého vzoru.Nezlikvidovatelné monstrum stejně jako lidská hloupost ,až se dá napsat , že mezi tím vězí nějaká paralela.Dějová propracovanost se zde stejně míjí účinkem jako prosba o trochu vody uprostřed Sahary.Pochopit, proč někdo investuje peníze do podobných blábolů je skutečným hororem.Bez snahy udělat z filmu "biják" ,bez špetky tvůrčí a logické invence natočit jen obrazy po sobě jdoucích záběrů krve nebo dokonce zápletky, to chce opravdu "charizma".Když už se David Gordon Green rozhodl natočit další koupaliště krve ,proč pro Michaele Myerse nevyužil možnost se vším všudy a neposlal do akce zvrhlíky a sadisty kteří prchli z vězeňského autobusu?...Pokud už se někdo roky připravuje ve svém domě na vpád monstra a nechá si ve dveřích skleněné výplně, tak si opravdu nezaslouží nic jiného než kudlu do krku.Odfláknutá filmařina která pouze parazituje na svém dávném vzoru .Po herecké stránce je stejný koncert jako ten scénaristický.Ošuntělá jedna hvězdička a raději nechci vědět jaký matroš tady užívají ti,co tam sypou hvězdy jako by jim za to platili...
    The Appearance
    The Appearance (2018)
    1.5
    Snaha o historickou detektivku s prvky tajemna které jsou však tak tragicky propojeny, že výsledný efekt je záporný. Klášter a jeho temná tajemství už známe ze snímku Jméno růže,tam ovšem tvůrci drželi linii i standard na vysoké kvalitě a neměli potřebu to prokládat Honem na čarodějnice, různými démony a dalšími bláboly které fungují v tomto filmu naprosto kontraproduktivně.Velmi slabý snímek ,škoda času.
    Tři králové
    Tři králové (1999)
    1.5
    Temné a krvavé období českého národa během nacistické okupace si zaslouží pozornost nás budoucích. Tři králové, jakož i celý odboj jsou zde vykresleni kabaretním až lajdáckým způsobem a to včetně filmového zpracování.Nestačí použít několik obnošených bot, trochu dobových vozidel nebo hudby.Námět pro tento seriál je více než silný , což se v žádném případě nedá napsat o scénaristické práci.Dramatické uchopení celého příběhu spočívá především v potulce po liduprázdných ulicích kdy se evidentně šetřilo na výpravě a přestože snímek má obsáhnout téměř dva roky činnosti především Štb.kapitána Morávka , pořád všichni chodí v kabátech i v létě což svědčí o tom , že čas natáčení byl krátký a celé to napráskali za dva měsíce někdy na jaře.Takový pohled na osudy mnohy odvážných lidí je nedůstojný.Napětí ,akce a gradace děje se smrskává na několik málo amatérsky natočených přestřelek.Tohle určitě není věcný i když jak sami tvůrcí avizují "fiktivní" obraz reality období protektorátu.Snad se v budoucnu najde kapitál a chuť natočit skutečně dramatický film(seriál) na toto téma a nikoliv jen náznak karikatůry těch časů...

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+13

    Oblíbení tvůrci